Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön pénz a házasságban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön pénz a házasságban, normális ha én úgy látom hogy ez önzőség? Működhet így a házasság boldogan ?

Figyelt kérdés
2021. okt. 27. 22:39
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
32%
Nagyon el van durvulva Magyarországon nők reszerol ez a minden közös kell, hogy legyen. Ismerősöm össze állt egy gyerekes nővel -szereti- a nő már az első héten úgy beszélt "az autonk". /az ismerosome/ Aztán barátom vett magának dzsekit. A nő kivagta a balhét, hogy akkor neki is kell hiszen egyuttelnek. Nő nem dolgozik, a gyereke után kap csp-t. Barátom úgy van vele, jól sz.p. Meg a p-t szerinte meg kell fizetni. Az ex felesége is kihasznalta. Valahogy mindig azok a nők kapaszkodnak ebbe a minden közös kell, hogy legyen akiknek sokkal kevesebb van mint a ferjuknek.
2021. okt. 31. 02:05
 42/54 anonim ***** válasza:
75%
Én is így látom, az kapaszkodik, akinek kevesebb van jóval a férfinél.
2021. okt. 31. 07:13
 43/54 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk 20 éve közös kassza van. Én vagyok a nő. Amikor megismerkedtünk nekem volt lakásom, autóm. Közös életet nem lehet felépíteni külön kasszán.

Da ha valami miatt újra házasodnék, akkor csak külön kassza, mert van 2 gyerekem es valószínűleg a másik félnek is lenne. De nagyon remélem hogy erre nem fog sor kerülni.

2021. nov. 1. 18:34
 44/54 anonim ***** válasza:
93%
Először is a házasság és a komoly kapcsolat között csak egy szerződés a különbség, ami a kapcsolat szempontjából lényegtelen. A környezetemben több példát látok a külön kasszára, mint a közösre, és látszólag jól működik a külön kassza is. Én nagyon kényelmetlennek tartom ezt, bár tapasztalatom nincs vele. Közös kasszán vagyunk feleségemmel, már évekkel a házasság előtt is így voltunk. A közös kassza esetén nincs olyan, hogy az én pénzem, vagy az ő pénze, csak arról van szó, hogy épp kinél van mennyi a közös pénzből. Rendszeresen előfordul pl., hogy egyikünknél több készpénz van, mint amennyi a napi ügyekhez kell, és megkérdezi a másikat, hogy "nem kell pénz?" és akkor kb. elosztjuk a kp-t, hogy mindkettőnknél legyen. Nagyobb értékű dolgokat rendszerint nem veszünk a másik megkérdezése nélkül, kivéve persze ha kajáról, háztartási dologról van szó. Sejtem, hogy megkönnyíti a közös kassza kezelését, hogy mindketten jól keresünk felségemmel, de gondolom szűkebb költségvetés mellett is működne a közös kassza. 37F
2021. nov. 2. 08:00
 45/54 anonim ***** válasza:
Nem vagy boldog, és anyagilag bizonytalan is, mert neked van kevesebb pénzed?
2021. nov. 3. 10:51
 46/54 anonim ***** válasza:
16 éve vagyunk házasok,ez idő alatt talán egy évet dolgozott a feleségem.Most akkor mi hogyan legyünk külön kasszán? Hogyan lehet gyereket nevelni úgy,hogy szinte csak több műszakos munkahelyek lézenek?
2021. nov. 4. 14:12
 47/54 anonim ***** válasza:
91%

Nem gáz a közös kassza, ha a többet kereső fél nem érzi úgy, hogy akkor ő több. Az ő szava érvényes, ő dönt, a másik csak kövesse, neki több pénzért több jár. Aki úgy gondolkodik kapcsolatban, hogy pénz = hatalom, azokkal nem működik.

Aki meg a közös életet látja a szeretett személlyel, annál működik.

Most csak egy kis buta példa nem romantikus kapcsolatban osztozkodásra: a tesómmal mindig megosztottunk minden csokit vagy egyebet, amit kaptunk. Nem azért, mert így lettünk nevelve, egyszerűen sokkal jobb megosztani valamit valakivel, akit szeretsz.

Csak ehhez az kell, hogy az egyik ne kérjen a csokiért cserébe mást. Párkapcsolatban nem azonnal fog kiderülni, hogy hogy viselkednek a felek, ha az egyik elveszti a munkáját, a másik emelést kap, stb.

2021. nov. 4. 14:20
 48/54 anonim ***** válasza:
73%

Nőként írom, amit írok, mert úgy látom, egyesek abban a tévhitben élnek, hogy valami női szokás ez az előre mindent bezsebelek hülyeség.

Én azt látom, hogy aki sosem dolgozott meg igazán a saját dolgaiért és ezért általában nincs is neki, az nagyon szereti a közös kasszát. Nyilván nagyon jó dolog összeállni valakivel, mikor még szeret, kihisztizni a házassági szerződést, amivel egyébként nem lenne baj, mert én sem vagyok a házasság ellen, ha normálisan meg van adva a módja és önmagáért létezik, nem azért, mert felcsináltak vagy mert nem vagy életképes anyagilag. Aztán megvan a papírka, össze van kötve az életke, bele lehet kényelmesedni, lehet otthon valagat mereszteni, lehet félrebaszni, mert úgysem lép ez a hülye, mert túl nagy meló lenne elosztani a pénzt. Nem azt mondom, hogy a külön vagyon megvéd ettől, de azért ahhoz kell egy mentalitás, hogy valaki arra vágyjon, hogy a másik évtizedekre előre elfelezze vele mindenét. Nyilván ha semmid sincs, ez egy nagyon jó üzlet... Ha meg van, akkor vagy vakon bízol, mint egy hülye gyerek vagy te vagy az önző szar, mert nem akarsz vagyonosodási kérdést csinálni egy kedves szertartásból, aminek a szeretetről és a bizalomról kellene szólnia. És a bizalom sokkal nagyobb szerepet játszik szerintem a különvagyonban. Sokkal szebb, mikor a másikhoz nem köt semmi, csak az érzései, a terveitek és a szép emlékek és ezért marad veled, nem azért, mert sakkban tartod. Sokkal szebb, mikor valaki azért ad épp, mert szeret téged és nem azért vehetsz ki a közösből, mert az a tiéd, mióta világ a világ. Sokkal szebb az a kapcsolat, ahol csak közösen gyűjtögettek valamire, de nem öntitek a pénzt a kapcsolatba, hogy utána úgy kelljen engedélyt kérni a saját alapvető igényeitekre. Szerintem sokkal romantikusabb, ha úgy vagy valaki mellett, hogy egyedül is minden rendben lenne. Az azt jelenti, hogy ő hoz valami pluszt az életedbe. A szememben az szereti igazán a másikat, aki nem vár mellé mást, csak őt és csak örül, ha lesz más pozitívuma a kapcsolatnak. Na, ezért írunk mi vagyonszerződést.

Ez olyan, mint mikor a gyereked próbál otthon nélkül boldogulni, lelkesen tanul, hajt azért, hogy megteremtse magának. Aztán adsz neki és boldog, hálás, majd abban az otthonban folytatja azt az életet abban a mentalitásban, amiben kezdte is. Én ilyen gyereket akarok és nem olyat, aki tartja a markát, hogy neki ez vagy az jár, hiszen a szüleinek van pénze és ő márpedig addig nem fog egy szalmaszálat sem keresztbetenni, amíg nem kap saját lakást.

Mindkét gyerek kap lakást. A különbség az, hogy mikor és milyen ember lesz addigra. Az én páromnak is megadok mindent a saját vagyonomból egy kapcsolatban, a vagyonszerződés mellett is. De aki azt akarja, hogy a házassággal öntsek mindent a közösbe, az nem velem tervez, hanem a pénzemmel.

2021. nov. 4. 14:36
 49/54 anonim ***** válasza:
77%
Így ahogy mondod utolsó, teljesen egyetértek Veled.
2021. nov. 4. 16:39
 50/54 anonim ***** válasza:
93%
Azért megkérdezném, míg a két kisgyerekkel voltál otthon, hogyan ment ez a különkassza? Gyereket nevelni így nem lehet.
2021. nov. 4. 16:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!