Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön pénz a házasságban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön pénz a házasságban, normális ha én úgy látom hogy ez önzőség? Működhet így a házasság boldogan ?

Figyelt kérdés
2021. okt. 27. 22:39
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
95%

De éppen ezért írtam, hogy TÖBB ÉVTIZEDNYI élettársi viszony. Ki a fene emlékszik, hogy 25 évvel ezelőtt ki fizette ki a hűtőszekrény javítását?

Nyilván pár évig megjegyzed meg gyűjtögeted a számlákat, nem is erről volt szó.

2021. okt. 28. 10:23
 22/54 anonim ***** válasza:
84%
#20 Tudom, hogy a házasságban közös vagyon van. De, pl az egyik ismerősömék mikor váltak, így csinálták, hogy tudták, ki mit vett, és az ügyvéd előtt nagyon hamar megtudtak egyezni, hogy ki viszi a hűtőt és ki a mosógépet! Mert egyértelmű volt, hogy ki vette!!! Nem dobta be senki a durcit! :)
2021. okt. 28. 10:26
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
A házasságban közös a vagyon, aki a válásnál is egyértelmű. A házasságBA hozott örökség, vagyon az nem közös. Ezt le is lehet az elején papírozni. Innentől kezdve nincs vita.
2021. okt. 28. 10:31
 24/54 anonim ***** válasza:
95%
Nekem nem lesznek gyerekeim, de férjet akarok, és külön pénzt is. Nehogy már ez olyan bonyolult legyen.
2021. okt. 28. 10:32
 25/54 anonim ***** válasza:
62%

#21 Kár ezek az évtizedeken lovagolni. A lényeg, hogy olyan társat válassz magadnak akivel azonosan gondolkodtok a közös kassza, külön kassza kérdésről!

Én tudom, hogy nem leszek senkivel közös kasszán! Mindenki döntse el maga, kár ezen vitázni! Mindenki azt csinál amit akar! Én láttam az ismeretségi körömben mi ment, akár élettársi viszony volt, akár házasság, így is úgy is galiba volt!

Még egyszer leírom, mindenki úgy él ahogy akar!

"Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből!"

2021. okt. 28. 10:35
 26/54 anonim ***** válasza:
94%

"Kár ezek az évtizedeken lovagolni"

Ja, én bele se megyek kapcsolatba úgy, ha nem látok rá esélyt se hogy akár hosszú időn át tartson, de mindenki maga tudja... Mondjuk ahol ezen "kár lovagolni" ott nem értem hogy egyáltalán hogyan és miért merül fel a házasság mint téma...

Na mindegy, mindenki azt csinál amit akar, én csak annyit akartam jelezni hogy nem, abszolút nem könnyű a "válás" és öröklés papír nélkül, sőt.

2021. okt. 28. 10:38
 27/54 anonim ***** válasza:
62%

#26 Az évtizedeket a hűtővel kapcsolatban írta valaki, arra értettem! Azt írta, hogy évtizedek múlva nem lesznek meg a számlák! Azért írtam, hogy kár ezen lovagolni, mert nem akartam regényt írni arról, hogy manapság minden elektronikai eszközt kb 5 évre gyártanak, utána vehetsz újat! Ha minden évtizedekig jó lenne, leállnának a gyárak!

Tudom, most lehet jönni azzal, hogy az én hűtőm már 30 éve jó.......

Nincs időm a szőrszálhasogatásra! :)

2021. okt. 28. 10:45
 28/54 anonim ***** válasza:
60%

Nézzetek totál hülyének, vállalom, de én soha nem értettem, hogy ha férjhez mennék, majd válnék, akkor mennyi papírt kéne összeszednem, hogy bizonyítsam, hogy enyém a lakás, hogy anyukám mikor halt meg, hogy mikor örököltem pénzt, és hogy az nem közös.

Tehát ha június elsején házasodunk, akkor kérjek ki egy május 31-i kivonatot, hogy az az én pénzem?

2021. okt. 28. 10:47
 29/54 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ha az örökölt pénzből veszek mosógépet, az közös lesz? Honnan tudni, mikor költök sajátból, mikor közösből?
2021. okt. 28. 10:48
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam azt a kommentet. A hűtő egy random példa volt, de akkor helyettesíts be szekrényt, járólapot, autót, aranyórát, ami tetszik....

2021. okt. 28. 10:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!