Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön pénz a házasságban, normális ha én úgy látom hogy ez önzőség? Működhet így a házasság boldogan ?
Attól függ, hogy mit értesz külön pénz alatt.
Nálunk közös kassza van. A fizetés is egy számlára megy, mert itt (külföldön) nem olcsó a bankszámla. Gyakorlatilag ezzel is spórolunk.
A férjemnek és nekem is van olyan hobbink, amivel egy kis plusz pénzt is lehet keresni. Ő edző, és vizsgáztat, ebből évente párszor bejön egy nagyobb tiszteletdíj. Én körmözök, ebből hetente egy kisebb. Ezt mindketten úgy tekintjük, hogy a másik saját pénze, arra költi, amire akarja. Vagyis úgy mondanám, hogy a fix havi bevétel a közös, ha valaki extra pénzhez jut, az a saját.
Ami idővel megy a közösbe, mert vagy egymásnak, vagy a gyerekeknek veszünk valamit.
Nagyobb, drága ajándékot inkább együtt veszünk meg, megbeszélés alapján. Pl. karácsonyra mosógépet kértem. De az jobb, ha nem meglepetés, hanem együtt választunk. Így is ugyanúgy örültem neki.
A házasság 90%-ban egy vagyonjogi szerződés, így kissé értelmetlen a kérdésed... :D
Nekem az a vicces, mikor nem kötnek külön szerződést és azt hiszik hogy attól, hogy 2 külön számlán kuporgatják a pénzüket, attól az már saját különvagyon lesz.. :DD
"Ez olyan furi, mikor azt olvasom, hogy "az ilyen minek házasodik"; a házasságra az egyetlen ok a pénz?"
Nem, de házasságban vagyonközösség van. Ha ennyire nem vagytok képesek, akkor minek házasodni, mikor ennyi erővel pont az ilyeneknek való lenne az élettárs.
És gyereket hogy akartok? Mi lesz akkor?
Én megértem azt, aki külön kasszát akar! Nyilván más az ahol kicsi gyerekek vannak. Egy elvált ember felnőtt gyerekekkel, már tuti nem fog közös kasszát vállalni senkivel (ha csak nem ment el a józan esze)! Nagyszüleink idején volt divat a közös kassza. Sokan ezért is élték le az életüket anyagi függőségben. Bármilyen rossz volt a házasság, kénytelenek voltak fenntartani, mert a sok közösködés után nem tudtak elválni. Az is társadalmi elvárás volt, hogy mindenki tűrjön el mindent.
Ma már ez nem így van. Ha van lehetőség külön kasszára, akkor miért ne lehetne? Ezért kell olyan párt választani, aki ugyanúgy gondolkodik erről, mint te!
Hányszor hallottam én már, hogy ment a cirkusz válás előtt a vagyonmegosztásról! Hogyan "fűrészeljük" el a hűtőt, mosógépet, tv-t, sütőt... sorolhatnám napestig! Mindezt csak azért, mert közös kassza volt, együtt vettek mindent, és nem látták előre, hogy mi lesz 15-20 év múlva!
"Hányszor hallottam én már, hogy ment a cirkusz válás előtt a vagyonmegosztásról!"
Láttál már szakítást vagy öröklést több évtizednyi papírozatlan élettársi viszonyban? Na ott megy csak igazán a cirkusz.... :D
#15 vagyok. Láttam!
Egyik ismerősöm kb. 5-6 évig élt élettársi viszonyban egy pasival, a nő házában. Építkezni akartak együtt. Előtte "szétdobták a babaruhát"!
Két ügyvéd kellett hozzá, mire nagy harcok árán megegyeztek az autóról, meg az ingóságokról! A faltól falig szőnyeget is visszakérte a pasas, pedig az be volt szabva a szobába, máshová nem igazán lehetett felhasználni! Ezért mondtam a fűrészes példát! Ők a kenyérpirítót is fűrészelték volna, ezért kellettek az ügyvédek, pedig csak élettársak voltak!
Ezért nem leszek én senkivel közös kasszán! Max. a kajában, tisztítószerekben, ilyesmi apróságokban! Én nem szeretek fűrészelni! :D
Hát de épp ez a külön kassza.. Egyesével lehet marakodni minden egyes tárgyon, hogy ki vette.... Egy válás egyszerűbb szvsz.
#18 Nem! Ha én tudom, hogy én vettem a tv, meg a mosógépet (van róla számlám), a párom meg a hűtőt és a mosogatógépet, akkor az teljesen tiszta helyzet!
Viszi mindenki azt amit vett! Nincs vita!
Nem kérném azt amit nem én vettem! Csak azt viszem amiért én adtam pénzt! Ez a legtisztább helyzet! De ha felesbe vesztek mosógépet, akkor jöhet a fűrész meg az ügyvéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!