Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön pénz a házasságban, normális ha én úgy látom hogy ez önzőség? Működhet így a házasság boldogan ?
#30 Tök mindegy, hogy mit írsz! Járólap vagy mi.......
Nem érted?! Engem ezek nem érintenek, mert soha nem kerülök ilyen helyzetbe!
Mondtam, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja! Te meg még mindig a járólapon rugózol! Még egyszer leírom:
"Az okos ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye semmiből!"
Atya ég, a járólap is csak egy példa, P-É-L-D-A. Ha valakik 20+ évig vannak együtt, akkor szoktak venni tartós ingóságokat. Amit utána lehet bogozni, ha szétmennek. Nem tudom, ezen mi ennyire érthetetlen. :D
Attól, hogy valaki a közös életre közösen költ a párjával, nem kell összeereszteni a két bankszámla és az egész élet alatt megszerzett vagyonszaporulat teljes egészét. Ha van vagyonszerződés, bármikor lehet adni a másiknak ugyanúgy. Bármikor vehetsz a párodnak bármit, tőlem is kapott kocsit, amit teljes mértékben az övének tekintek. A második lakásom közös vele, a nyaralásainkra szánt pénz teljes mértékben közös, a kajapénz, a rezsipénz, minden...
De a fizetésem külön számlára jön. Ha veszek az első lakásom helyett egy másikat, az az enyém lesz. Ha felveszek rá hitelt, az az enyém lesz. Ha vesz egy motort, az az övé. Ha tesz félre pénzt az is. Csak akkor lesz az enyém, ha nekem adja, akkor, amikor nekem adja. És semmi nem tiltja, hogy ne tegye azt. De dönthet róla ott helyben, ahogy épp a kapcsolatunk áll. A fizetésem, amiért havi 160 órát dolgozok, a saját számlámra érkezik. Az enyém. Ahogy az övé is az övé. Ha akarunk valamit közösen, akkor és ott megbeszéljük, leülünk és közösen döntünk, hogy a mi pénzünkből mennyit áldozunk rá.
Tudod, ez olyan, hogy szívesen megkínálom a párom a tányéramból. De nem fogom visszatölteni az ételt a fazékba, hogy bárkinek megnyugodjon a kis lelke.
Nem vagyok hülye, bízom benne, hogy én leszek a kivétel, ahogy mindenki más is bízik benne, hogy ő... De nem vagyok hülye. A házasságok háromnegyede válással végződik. A szüleim 20 év után váltak el és apám 10 évig fizetett albérletet, mire megkapta a ház rá eső felét. Szeretem a párom, bízom benne, de az a jelenre vonatkozik. Arra a jelenre, amiben annyit adok neki, amennyit csak akarok, mert most ettől érzem magam jól. De nem arra a jövőre, ami olyan hatalmas távlat a kapcsolatunk teljes idejéhez képest, hogy abban sem tudok bízni, hogy nem halok meg addigra. Pedig makk egészséges vagyok és nem élek veszélyesen.
Tetszik érteni?
35
Házasságról volt szó és külön pénzről. Én ezt annak tekintem, hogy házasság vagyonszerződéssel. A hülye segg emberek gondolatmenetével nem foglalkozom, én csak arról beszélek, mikor valami a gyakorlatban sem közös. Sokan ez ellen is annyira ellene vannak, mintha megcsalná az egyik a másikat, csak azért, mert nem rakja huszonévesen a picsája alá jó előre az egész életét.
De én pont ezért nem értem azt, amit az előző oldalon megkérdeztem. Hogy szerződés nélkül a házasság kezdetétől minden közös. Ha nekem van 10 millióm addig a bankban, akkor ezt később hogy bizonyítom? Hogy bizonyítom, hogy már feléltem a saját pénzt, és a közöset költöm?
Én nem tudtam, hogy lehet ilyen szerződést, hogy amit a nevemre veszek, az az enyém, de ha van, akkor szuper.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!