Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Külön pénz a házasságban,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külön pénz a házasságban, normális ha én úgy látom hogy ez önzőség? Működhet így a házasság boldogan ?

Figyelt kérdés
2021. okt. 27. 22:39
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
40%
Feltenném a kérdést, hogy akkor mitől házasság ez a házasság?
2021. okt. 27. 22:41
 2/54 FoxtrotLidérc ***** válasza:
84%
Én azt mondom: HA mindenki a lehetőségeihez mérten arányosan részt vállal a közös költségekből, oly mindegy hogy közös-e a kassza avagy sem.
2021. okt. 27. 23:29
 3/54 anonim ***** válasza:
40%

Van egy költség keret ami be megy a közösbe pl a fizetések 50-80%-a,ez attól függ mennyi a fizetés? Ebből gazdálkodtok ketten közösen,többi pénz pedig külön-külön a tiétek,így ha neked meg tetszik valami nyugodtan meg tudod venni a saját pénzedből.

Esetleg majd a családi költségvetésből vegyem ki a pénzt egy wellness hétvégére? Abban mi a meglepetés?

2021. okt. 27. 23:40
 4/54 anonim ***** válasza:
60%

A házasságban vagyonközösség van.

És a gyerekek születését hogy lehet így rendezni?

Nem értem, az ilyenek minek házasodnak. Nem kötelező a házasság.

2021. okt. 27. 23:44
 5/54 anonim ***** válasza:
74%

"Abban mi a meglepetés?"

Mindenképpen a közös pénzből veszed. Minek kéne, hogy meglepetés legyen? Rohadt nagy meglepetés az, aminek a másik felét a házastársad fizeti :)

Inkább beszéljétek meg, hova szeretnétek menni.

2021. okt. 27. 23:46
 6/54 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem jó ha van meglepetés,nem szeretném ha egy idő után el laposodna a kapcsolat.

Nyilván meg lehet mindent beszélni, de akkor is kell valami izgalom ebben is.

Nem szeretnék azon sem veszekedni hogy miért vettem meg én vagy ő azt a dolgot?

Sajnos azt tapasztalom másiknál hogy ezek miatt veszekednek mert hogy ez nem volt be tervezve.

Ha a fizetésed valamennyi százalékával csak te rendelkezel és valami megtetszik majd meg veszed akkor nem lesz belőle gond,mivel nem a közösből vetted azt ami a párodnak egyáltalán nem kell.

2021. okt. 28. 00:18
 7/54 anonim ***** válasza:
88%
Ez olyan furi, mikor azt olvasom, hogy "az ilyen minek házasodik"; a házasságra az egyetlen ok a pénz?
2021. okt. 28. 00:28
 8/54 anonim ***** válasza:
68%
#7 Ahogy látod több ember szerint igen,nekem is furi hogy a másik oldalt nem tudják el fogadni.
2021. okt. 28. 00:33
 9/54 anonim válasza:
77%
Szia mi már 10+ éve boldogan élünk úgy, hogy nincs közös kasszánk. Gyakorlatilag a feleségem kevesebbet keres, én többet, nem tesszük közösbe a pénzt. Megosztjuk a fizetnivalót, de ezt természetesen, tehát nem úgy, hogy leülünk kimatekozni és mindent elosztani felesbe, hanem ahogy jön. Én a nagyobb dolgokat be szoktam vállalni, a nejem pedig a rezsit fizeti, megveszi a hétköznapi dolgokat, ha nagyobb kiadás van abba beszállok, illetve kifizetem. Tudjuk, hogy számíthatunk egymásra, és egyébként is közös mindenünk, de nem ellenőrizzük a másikat és mindenki azt vásárolja meg amire szerinte szüksége van. A jó házasság titka, hogy NEM grammos mérlegen mérjük a "közös" fogalmát, hanem szeressük a másik felünket. Ha mindent milliméterre kimértek akkor ott gáz van. A férfi feladata egyébként a családfői szerep amihez az okos gazdálkodás is társul. tehát egy férfi legyen szorgalmas és tegye oda magát anyagilag is. Ha egy férfi rosszul keres akkor szokta kimazsolázni mindennek a felét. Ha egy férfi szorgalmas és gondoskodó, akkor az utódjainak is jó példát mutat, mint akire lehet számítani. A nehéz helyzetek túlélése mindkét ember feladata, ha viszont szívjuk a másik vérét az gonoszság. Csak szeretetben érdemes házasságban élni, és bízni kell a társadban. ha nem bízol benne akkor inkább hagyni kell.. A bizalom nagyon fontos.
2021. okt. 28. 00:53
 10/54 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem meg aki nem tudja elfogadni, hogy az én pénzem az én pénzem, amiről nem óhajtok évtizedekre előre rendelkezni egy szerződéssel (pontosabban egy másik szerződés híján), ugyanakkor semmi sem tiltja, hogy adjak a különvagyonból önként, amikor és amennyit csak jónak látok, az egyszerűen nem szeret engem, csak be akarja magát biztosítani.

Nincs közös vagyon nálam.

Közös ingatlan sincs.

Én nem kérem a párom pénzét, de ő se az enyémmel számoljon. A kapcsolatunk nem erről szól, hanem arról, hogy a közös terveinkbe és a közös életünkbe beleteszünk megegyezés szerint bizonyos összegeket, de nem folyatjuk össze az összes vagyonunkat, mint az idióták.

Én szeretnék anygi döntéseket akkor és ott hozni, mikor épp aktuális. Nem fogok úgy házasodni, hogy valaki ezt eldönti nekem előre, bocs.

És szerintem aki valaha megdolgozott azért, amije van és van pénzkultúrája, az ugyanúgy ezt preferálja.

2021. okt. 28. 00:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!