Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok arról, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok arról, hogy csak ezzel a 2 feltétellel szeretnék hozzámenni a barátomhoz?

Figyelt kérdés

1. Marad az eredeti (lánykori) nevem, nem veszem fel semmilyen formában az övét.

2. Házassági vagyonjogi szerződést kötünk, rögzítjük, hogy nem élünk vagyonközösségben, hanem vagyonelkülönítő rendszerben.

2021. aug. 30. 10:54
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
69%
49-es én nem képzelem magam senkinek. A kérdés inkább az, hogy te kinek képzeled magad, hogy azt hiszed a törvény felett állsz? Ugyanis hihetsz te amit akarsz, de a törvény világosan leírja, hogy mit jelent a házasság. A bírót nem fogja érdekelni, hogy te mit hiszel.
2021. aug. 30. 14:53
 52/61 anonim ***** válasza:
19%
Úgy írják itt egyesek, hogy minek szólunk bele a kérdező dolgába, mintha nem ő kérte volna mások véleményét.Ehhez hogy jön az, hogy másokat is megkérdezünk-e miért házasodtak?A kérdezőt sem kérdezte senki, ő kért véleményt.
2021. aug. 30. 15:02
 53/61 anonim ***** válasza:
92%
Én nem gondolok erről semmit. Ez a te es a parod egyéni magánügye. Ha nektek ez így jó akkor nektek igy jó.
2021. aug. 30. 15:39
 54/61 anonim ***** válasza:
59%

Nagyon okos ötlet, barátnőm ügyvéd, rengeteget mesél, ő mindenkinek ajánlja a vagyonszerződést.

Nekünk is lesz a vőlegényemmel. Nekem több okból, egyik az az, hogy neki már van egy lakása, ami nyilván válás esetén is az övé maradna, nekem meg majd pár év múlva lesz, de azt már házasság alatt veszem. Igaz, saját spórolt pénzből, de akkor ez automatikusan az övé is? Másik, elkezdtem egy vállalkozást, saját pénzből tanfolyamokat végeztem hozzá, főállásomon kívül ezen dolgozom, míg ő konkrétan semmit nem tesz hozzá, akkor ez is, ha rendesen beindul, hoz pénzt stb, és válunk automatikusan az övé is? Őszintén, mi köze a lakáshoz vagy a vállalkozáshoz, amit saját pénzből vettem/indítottam be?

Nyilván, ha halálunkig együtt maradunk, akkor nincs kérdés, együtt élvezzük a munkáink gyümölcsét, ahogy jelenleg is tesszük, ha meg mégis elválnánk egy nap, tisztességes és gyors elszámolással köszönhetünk el. Nem értem, miért fáj ez egyeseknek.

A névfelvétel, ugyanez, semmi értelme, mellesleg egy gusztustalan szokás, ugyanis onnan ered, hogy a gyerek az apja tulajdona, majd férjhez megy, aztán a férje tulajdona lesz, ezért veszi a nevére.

Szóval nem értem azokat, akik jönnek a pénzzel, meg hogy ennek így nincs értelme. Miért, a ti házasságotoknak mi az értelme? Ugyanúgy semmi. Közös kasszán lehettek házasság nélkül is, ha annyira szeretnéd ráírathatod a párodra bármikor bármidet papír nélkül is stb.

Az meg, hogy a nő szül, és akkor így nem kap pénzt a párjától, mert szerződés van, nevetséges feltételezés. Mi van azokkal a nőkkel, akik közös kasszán vannak és egy gombóc fagyira is úgy kell kérniük a férjüktől, meg el kell számolniuk vele? Mennyi ilyen kérdést olvasni itt is, Facebookon a többszázezres Asszonysutyorgó csoportban is. Hagyományos házasságban a férfi él, mint hal a vízben, a nő meg nem tud fodrászhoz elmenni. Nesze, vagyonközösség. Ez abszolút intelligencia kérdése, ami vagy van, vagy nincs. Ha nincs, akkor a papírotoktól sem lesz.

2021. aug. 30. 16:52
 55/61 anonim ***** válasza:
0%

Mint mondják a többiek is, ez csak rátok tartozik.

Ami engem illet én így nem vennék feleségül senkit, ha még a nevemet sem akarja viselni. Sajnálom, ez az én véleményem.

2021. aug. 30. 16:54
 56/61 anonim ***** válasza:
89%
55-ös, te viselnéd a feleséged nevét?
2021. aug. 30. 16:57
 57/61 anonim ***** válasza:
11%

Nem viselném, de nekem a házasság sem annyira fontos. Majdnem olyan mint az együttélés. Amiben mégis több, az például ezek a dolgok, hogy a feleségem felveszi a nevemet...stb Tudom, hogy nem olyan lényeges dolog ez, de itt felmerül a kérdés, miért is akarnak az emberek egyáltalán házasodni?

Szerintem sokan csak megszokásból,nem is vágynak rá, csak a társadalmi nyomás miatt.

2021. aug. 30. 17:06
 58/61 anonim ***** válasza:
85%
Szóval te nem viselnéd a feleséged nevét, de fordítva már elvárod. Szép!
2021. aug. 30. 17:50
 59/61 anonim ***** válasza:
83%
Ilyenkor látszik amúgy, mennyire nem értik sokan az egyenlőséget. Ha mindketten mindkettőnk vezetéknevét hordjuk, vagy nem változtatunk a nevünkön, az egyenlőség. Ha én viselem a férfinevét... az miért norma? Hisz ha megfordítjuk, hogy kizárólag a férjem neve változzon, az enyém marad a régi, akkor sokan felszisszennek, hogy hú, ez nem fair. A nőnek sem az. De legalább jó szűrő. Aki rád akarja tenni a pecsétjét, mint egy agresszív 3 éves, az rohadjon meg egyedül.
2021. aug. 30. 19:01
 60/61 moozygoo ***** válasza:
46%
Van akinek bejön, nekem nem
2021. aug. 30. 19:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!