Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, hogy csak ezzel a 2 feltétellel szeretnék hozzámenni a barátomhoz?
1. Marad az eredeti (lánykori) nevem, nem veszem fel semmilyen formában az övét.
2. Házassági vagyonjogi szerződést kötünk, rögzítjük, hogy nem élünk vagyonközösségben, hanem vagyonelkülönítő rendszerben.
Azon kívül, hogy állandó kúrópartnered lesz egy tető alatt hivatalosan is, mivel lesz több a jelenlegi helyzettől?
Segítek a papírtól. Tisztában van vele, hogy jobb anyagi helyzete van és ismeri az anyagi kockázatot de mivel gondolom ő a szerelmesebb eszébe sem jutott ilyen hülyeség.
Házastársak lesztek, társak jóban rosszban. Olyan embernek ismernek téged, hogyha összejönnél egy jómódú faszival akkor leribizliznének maximum akkor tudom részedről a papírnak ekkora jelentőséget biztosítani, hogy tudd lengetni ha valaki mutogat. De ez akkor sem normális. Hiába 2k21
"Az esküvő egy kedves gesztus és egy gyönyörű szertartás, ami a kapcsolat megkoronázására szolgál."
Hát nem. A vallásos igen, de a polgári nem. A polgári az pont hogy a vagyonról szól. Csak kap egy szép köntöst.
annyira birom, hogy a sok okostojas mindenbe belekot. ha kulon vagyont akar a no, akkor az a bajuk, de el tudom kepzelni, milyen aranyaso penzehes szipirtyonak le lenne hordva a kerdezo, ha kiderulne, hogy vagyonszerzodes nelkul akar osszehazasodni egy nala penzesebb pasival. maskor meg ez szokott a bajotok lenni.
ezt a korlatolt vegletekben gondolkodast is birom. mert ha anyagilag nem allnak egy szinten, akkor az egyik biztos full csoro, kenyeren es vizen el, soha nem megy nyaralni, a masik meg a bahamakra jar es orosz kavaiart reggelizik.. az nem jut el az ostoba agyatokig, hogy van kozeput is? plusz nem minden gazdag akarja elverni az osszes penzet felesleges luxusra.
en inkabb azt kerdezem, az minek hazasodik, akinek a VAGYONKOZOSSEG a lenyeg benne? egyedul nem tudtok boldogulni vagy mi? ezek is tartos es jo hazassagok lesznek am, amiben az a fo motivacio, hogy ketten konnyebb anyagilag, mint egyedul.
"A házasság legnagyobb lényege jogilag a vagyonközösség"
A házasság lényege a pénz?
Annyira utálom ezt a náci hozzáállást: csak akkor szeretitek egymást, ha közös a pénzetek, közös ágyban alszotok, közösen mentek szarni, különben minden szar, és nem ér semmit.
Neki többet jelent azt mondani, hogy férje van, és nem barátja. Gondolom, nem kérdezitek meg minden házaspártól, akivel találkoztok, hogy na és a vagyonnal mi van, a pénzecskével mi a helyzet? Az a házasság lényege!
Hülyepitsákból ostoba asszonyok lettek, a lenézésben semmit nem változtak. Dedó.
A vagyonszerződésre nem akkor van szükség, mikor összeházasodtok. Azt csak akkor kötitek. Szükség akkor lesz rá, ha elváltok. Amíg együtt vagytok, addig mindennek ugyanaz a menete, mintha nem lenne szerződés, viszont válásnál ezzel meg tudod védeni azt, amiért te dolgoztál meg.
Ha szeretitek egymást és minden jó, akkor GONDOLOM bíztok is egymásban annyira, hogy a másiknak nem kell a vagyonszerződés nélküli házassággal köteleznie magát arra, hogy mindenét megosztja veletek, UGYE?
A házasságok több, mint fele válással végződik. Én imádom a párom, de nem látok a jövőbe, idióta meg nem vagyok, hogy ne készüljek fel a legrosszabbra. Ha abban hinnék, hogy elválunk, össze sem házasodnék, de abban sem hiszek, hogy a következő 30 évben nem fogunk válni, szóval igenis jó lesz az a vagyonszerződéske. És nem vagyok hajlandó sem közös ingatlant venni, sem közös gyereket csinálni. Nálam ezek a dolgok nem arra a lapra tartoznak, amiben a szeretetet mérjük. De mint mondtam, ha az illető valóban szeret és nem csak a pénzemen akar élősködni, akkor úgysem zavarja, hiszen úgyis együtt maradunk, így úgysem lesz rá szükség.
Ezt tessék egy kicsit emésztgetni.
45: ponthogy az romantikus butitas, hogy a hazassagban mindennek kozosnek KELL lennie, mert kulonben biztosan nem szeretik egymast. aztan majd lehet magunkhoz terni a rozsaszin szivecskes kodbol, ha valasra es vagyonmegosztasra kerul a sor. itt is rengeteg kerdes szol errol. a vagyonazerzodes pont hogy egy racionalis, logikus lepes.
attol meg, hogy nem kozos a vagyon, a rezsit, alberletet, kozos kajat stb ugyanugy felezhetik, mint amikor csak siman egyutt eltek, tehat igy is konnyebb, mint egyedul.
ahhoz meg szerintem senkinek semmi koze, ki miert akar meghazasodni, ha nem lesz kozos a vagyon. teljesen lenyegtelen.
"A házasság lényege a pénz?"
Igen. Arra lett kitalálva. Sajnálom, ha ez nem tetszik de így van. Persze nem csak annyi, főleg az utóbbi évtizedekben, mióta már nem a szülők döntik el, kihez adják a gyereküket, de az alapja nem változott.
Nekem az a lényege, hogy hivatalosan is családtagok legyünk egymásnak. Bemehessek hozzá a kórházba, hivatalosan elismert rokoni kapcsolatban legyünk, ő örököljön, ha meghalnék mert nem lesz gyerekem.
A testvérem is a rokonom, mégsem közös a vagyonunk.
A házasság pedig mindenkinek mást jelent és más miatt fontos. Szóval csak úgy kérdezem, ki a fąsznak képzeled magad, hogy önkényesen eldöntsd, kinek miért kellene házasodni és ez alapján értékítéletet mondj? Vernek otthon, hogy ilyen csicska vagy vagy mi van?
# 49 Miért kell ilyen alpári sutyerák stílusban írni? Normálisan nem megy? A nácizmusnak mi köze a témához?
A kérdező véleményeket kért, amibe az is beletartozik, aki szerint ennek így nem sok értelme van. A te 3 érvedből is egy anyagi jellegű volt amúgy (öröklés).
Véleményektől függetlenül ez totálisan a kérdező dolga, azt csinál amit akar. Senki nem akarta neki megtiltani, hogy külön kasszán legyenek. Csak ez egy ilyen oldal, mindenki leírja a saját véleményét, ugyanis ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!