Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok arról, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok arról, hogy csak ezzel a 2 feltétellel szeretnék hozzámenni a barátomhoz?

Figyelt kérdés

1. Marad az eredeti (lánykori) nevem, nem veszem fel semmilyen formában az övét.

2. Házassági vagyonjogi szerződést kötünk, rögzítjük, hogy nem élünk vagyonközösségben, hanem vagyonelkülönítő rendszerben.

2021. aug. 30. 10:54
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
97%
30 Szardarab esetleg az lehet, aki annyira ostoba, hogy nem érti ebben a kontextusban a kérdés lényegét.A magadfajta zsenik azok, akik szükségesnek tartják bevenni a hashajtóra egy hasfogót, és még azt nézik hülyének, akik megkérdőjelezi ennek a szükségességét.
2021. aug. 30. 13:03
 32/61 anonim ***** válasza:
47%
Ő jelentősen jobb anyagi helyzetben van és semmi közösködés. Oké. Ez a gyakorlatban hogy működik? Ő cipruson nyaral, te meg a balatonnál kempingezel? Ő elmegy este étterembe, te kensz magadnak egy vajas kenyeret? Vagy elvárod, hogy ő adjon le az életszínvonalából, hogy te is megbírd fizetni a közös programokat? Vagy te fogod magad hitelbe verni, hogy tartani tudd vele a tempót?
2021. aug. 30. 13:04
 33/61 zol56 ***** válasza:
95%
Nekem nem lenne ez probléma.
2021. aug. 30. 13:09
 34/61 A kérdező kommentje:

Tévedtek, amikor azt írjátok, hogy a házasság előtt szerzett vagyon minden esetben különvagyon marad. 5 év elteltével közös vagyonná válik az a vagyontárgy is, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép. Mindennek alaposan utánanéztem, így tisztában vagyok a szabályokkal.

8,5 év van köztünk, ő az életkorából adódóan nálam több évet dolgozott, így több pénzt is keresett. Nem dúsgazdag, én sem vagyok a templom egere, ne forgassátok ezt ennyire ki. Idén is mentünk nyaralni Máltára, aminek fizettem a felét, ahogy étterembe is szoktunk járni havonta 1-2 alkalommal. Dolgozom, van saját keresetem, ennyi nem jelent problémát.

2021. aug. 30. 13:15
 35/61 anonim ***** válasza:
62%

Nekem ez így olyan, mintha kérnél egy Cuba librét rum nélkül. Fogsz kapni egy pohár kólát citrommal, mondhatod, hogy Cuba librét iszol, de az attól még üres kóla marad.

A házasság legnagyobb lényege jogilag a vagyonközösség. Ha gyereket sem akartok, akkor pláne nem értem minek a házasság.

A szerelemhez meg nem kell papír. Én így biztos hagynám inkább az egészet a fenébe, de ettől függetlenül nyilván ez a ti dolgotok. Ha nektek jó így, akkor hajrá.

(Ezt a külön kasszára írtam, a nevet én sem venném fel.)

2021. aug. 30. 13:32
 36/61 anonim ***** válasza:
96%
35 Nem válik azzá, csak azzá válHAT.Ez függ a körülményektől és hogy ki mennyire veri a palávert váláskor, de automatikusan nem működik így ahogy leírtad.
2021. aug. 30. 13:34
 37/61 anonim ***** válasza:
78%
Ugyanezeket a feltételeket fogalmaztam meg, illetve ezen kívül azt, hogy készüljön arra, soha nem fogok gyereket akarni és úgy vágjon ebbe bele, hogy elfogadja.
2021. aug. 30. 13:48
 38/61 anonim ***** válasza:
43%
Nincs vele gond, de nem értem a házasodás okát így az instaképeken kívül. Azt mondod azért, met ez egy magasabb minősége a kapcsolatnak, ami így is van, viszont pont a lényegét veszed el a kitételeiddel, mivel már rögtön a válás lehetőségét is számba veszed. Így ennek semmi értelme. Egymáshoz tartozás vagyonközösséget is jelent(ene).
2021. aug. 30. 13:53
 39/61 anonim ***** válasza:
32%
Azt csinálsz amit akarsz, csak így semmi értelme nincs. Kivéve ha vallásosak vagytok és templomi esküvő lesz. Az ugye jogilag nem számít amúgy sem.
2021. aug. 30. 13:59
 40/61 anonim ***** válasza:
32%

Ha az lenne a házasság lényege, hogy közösködjön mindenki ész nélkül, akkor pusztán arról szólna, hogy használjuk ki egymást és élősködjünk egymáson.

Az esküvő egy kedves gesztus és egy gyönyörű szertartás, ami a kapcsolat megkoronázására szolgál. Nem arról, hogy aláírsz valamit, ami az egész hátralevő életedre dönteni fog helyetted arról, hogy mennyit adsz a párodnak és mit. Gyakorlatilag egy tollvonással megfelezel mindent, amit még csak meg sem teremtettél. Gusztustalan

2021. aug. 30. 13:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!