Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, hogy csak ezzel a 2 feltétellel szeretnék hozzámenni a barátomhoz?
1. Marad az eredeti (lánykori) nevem, nem veszem fel semmilyen formában az övét.
2. Házassági vagyonjogi szerződést kötünk, rögzítjük, hogy nem élünk vagyonközösségben, hanem vagyonelkülönítő rendszerben.
Tévedtek, amikor azt írjátok, hogy a házasság előtt szerzett vagyon minden esetben különvagyon marad. 5 év elteltével közös vagyonná válik az a vagyontárgy is, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép. Mindennek alaposan utánanéztem, így tisztában vagyok a szabályokkal.
8,5 év van köztünk, ő az életkorából adódóan nálam több évet dolgozott, így több pénzt is keresett. Nem dúsgazdag, én sem vagyok a templom egere, ne forgassátok ezt ennyire ki. Idén is mentünk nyaralni Máltára, aminek fizettem a felét, ahogy étterembe is szoktunk járni havonta 1-2 alkalommal. Dolgozom, van saját keresetem, ennyi nem jelent problémát.
Nekem ez így olyan, mintha kérnél egy Cuba librét rum nélkül. Fogsz kapni egy pohár kólát citrommal, mondhatod, hogy Cuba librét iszol, de az attól még üres kóla marad.
A házasság legnagyobb lényege jogilag a vagyonközösség. Ha gyereket sem akartok, akkor pláne nem értem minek a házasság.
A szerelemhez meg nem kell papír. Én így biztos hagynám inkább az egészet a fenébe, de ettől függetlenül nyilván ez a ti dolgotok. Ha nektek jó így, akkor hajrá.
(Ezt a külön kasszára írtam, a nevet én sem venném fel.)
Ha az lenne a házasság lényege, hogy közösködjön mindenki ész nélkül, akkor pusztán arról szólna, hogy használjuk ki egymást és élősködjünk egymáson.
Az esküvő egy kedves gesztus és egy gyönyörű szertartás, ami a kapcsolat megkoronázására szolgál. Nem arról, hogy aláírsz valamit, ami az egész hátralevő életedre dönteni fog helyetted arról, hogy mennyit adsz a párodnak és mit. Gyakorlatilag egy tollvonással megfelezel mindent, amit még csak meg sem teremtettél. Gusztustalan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!