Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnétek valakivel azzal a gondolatkísérleti feltétellel hogy nem tudnátok neki hazudni?
Valakivel nem. De akivel párkapcsolatot azzal egész biztos, hogy nem hátrány, ha őszinte tudok lenni. Mondhatjuk: másképp nem működik.
A párom megtanított őszintének lenni, és most már nem is érném be másmilyen kapcsolattal.
"Ehhez először definiálni kéne a hazugság fogalmát. ha az megvan, akkor tudok válaszolni."
Remekül le lett pontozva a válaszom, de továbbra is kérdem: mi számít hazugságnak?
A pattanásra kent korrektor az? (Azt "hazudom", hogy hibátlan a bőröm.)
A "megehetem az utolsó csokit, te már nem szeretnéd?" kérdésre ha azt válaszolom, "nem, edd csak meg nyugodtan, én már tele vagyok" az lehet, hogy hazugság, mert csorog rá a nyálam és úgy, de úgy megenném, de inkább neki adom, mert tudom, hogy ő is szeretné.
És mi a helyzet a múlt és a jelen belső titkaival? Tudom, sokak szerint az a normális, ha mindent kitálalunk a párunknak, én azt gondolom, mindenkinek lehetnek olyan gondolatai, érzései, amikkel nem kell elszámoltatni. Különben ez már nem párkapcsolat, hanem gondolatrendőrség. De akkor azok most hazugságok?
Hiába pontoztok le, a világ nem olyan egyszerű, hogy vannak az igazságok és a hazugságok és csak az egyiket lehet választani. Van egy szürke zóna, amiről ha akarom, bebizonyítom, hogy hazugság, ha akarom, nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!