Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, hogy csak ezzel a 2 feltétellel szeretnék hozzámenni a barátomhoz?
1. Marad az eredeti (lánykori) nevem, nem veszem fel semmilyen formában az övét.
2. Házassági vagyonjogi szerződést kötünk, rögzítjük, hogy nem élünk vagyonközösségben, hanem vagyonelkülönítő rendszerben.
Rátok tartozik, ha nektek jó így, akkor senkinek semmi köze hozzá.
Az már más kérdés, hogy számomra ez érthetetlen. Mi értelme van így a házasságnak?
komoly és igazi szerelmen alapuló kapcsolat, amiben elkülöníted a vagyont.
S hogy számoltok el? Ki fürdik többet, hogy a vízszámla 57.9 %-a rá essen? Kinek fogyaszt többet a laptopja? S a filmet ha egyedül nézem, akkor a tv fogyasztását nekem kell fizetni?
Nekem jó, ha a lakásban 18 fok van. Akkor a kinti 10-18 különbözetet én fizetem, s te csak a 18-22 közötti felfűtés energiadíját, vagy vagy felezzük a 10-18-as sávot, s csak te a 18-22-est?
Szerintem szakítson veled, mert ennél jobbat érdemel.
Tudsz mondani legalább 5 indokot, hogy miért akarsz megházasodni?
Csak mert tulajdonképp csak azokat nem akarod, amiről szól a házasság.Akkor minek ezzel szarakodni?
Nem az érdekel, hogy a neved nem akarod megváltoztatni, az egy dolog.Csak tudod a házasság előtti vagyon, az örökség és az ajándékba kapott javak sem, csak amit a házasság alatt szereztek a házastársak.Nem tudom minek nézzek utána, ez a törvény.Azért kérdezem, ha semmit nem akarsz ebből, gyereket sem terveztek, akkor minek kell házasodni?Ez nem kötelező ám.
A házasságban semmi magasztos nincsen abban az esetben, ha úgy akarsz élni, mintha egyedülálló lennél házasként is.A házasság egyébként is csak egy arra irányuló szerződés, hogy egy pár anyagilag egy életközösséget alkot, biztisítva ezáltal a gyerekeik, tehát a közös család létét.Megint csak azt tudom kérdezni, hogy minek akarsz házasodni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!