Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem, nem tudok több házimunkát végezni. Mit tegyek?
A férjed is úgy gondolja, hogy hatalmas kosz, mocsok, rendetlenség van?
Mert ha szerinte nincs, akkor te magad miatt takarítasz és magadat stresszeled vele.
Mivel a férjed millió felett keres, biztos nem okozna anyagi megterhelést a takarítónő. Marad az, hogy szerinte nem éltek retekben.
A házimunkát ideálisan 50-50 %-ban végzik el a felek, erre kell törekedni. Tök mindegy, mennyit keres meg ilyenek. 2021 van.
Persze kevés helyen sikerül ezt elérni. Szerintem kell vállalni egy kis konfliktust. Én azt tapasztaltam, hogy sok férfi úgy lett nevelve, hogy otthon kb. mindent az anyja csinált. Nem lusta vagy igénytelen, hanem egyszerűen meg se fordul a fejében, hogy foghatna hozzá.
Idősebb vagyok nálad és régebb óta házas, a legkisebb gyerekem (12) születése után tudtam azt elmondani, hogy tényleg kiveszi a részét, és a mai napig csinálja a házimunkának olyan 30 %-át (pl. főzni nem tud egyáltalán a mai napig sem). Lehetne több is, de nem panaszkodom. Én is leadtam az igényszintemből, de azért nem esz meg a kosz sem. Annak is örülök, hogy egyre kevesebbszer kell kérni. Ha extra dolgom van vagy rosszul vagyok, megcsinál mindent. Remélem, a lányaim már tényleg fifty-fifty háztartást visznek majd a párjaikkal...
Egy éve HO-ban van,
Okj kepzes csak , nem orvosi egyetemre jársz!! Nálunk be sem kellett jarni rendesen, vizsga előtt egy hét intenzív tanulás és megvan! Ez nem általános iskola nem nézik ha hiányzol, hiszen mindenki dolgozik. Nem azt mondom h ne járj be de innen lecsipsz egy egy napot néha és rendbe vágod a lakást aztán egy ideig jó.
Vagy! Ne túlórázz ha igyis megéltek jól, párod jól keres nem az a 4-5-6 túlóra vág földhőz ami alatt a lakást rendbe szednéd.
Persze, még a kérdező csípjen le a túlórából meg a suliból, hogy a here férjnek ne kelljen sepregetnie. Vicc.
Kérdező, ültesd le és ne hagyd menekülni. Vagy a másik opció, amit már ajánlottak, te se csinálj semmit. Vagy észbekap, hogy csak kellene valamit csinálni, vagy ő lusta.
Meg igazából ha jo az egzisztencia és jól keresnek miért a plusz okj?
Hobbi?
Akkor módosítsatok a rendszeren.
Hétvégén vigye a férjed fejlesztésre a gyereket, addig te otthon takarítasz. Vegyetek egy robotporszívót és mosogatógépet, azzal is valamivel kevesebb a gond.
Hívj bébiszittert, aki vigyáz a gyerekre, amíg a férjed takarít.
Hívj át közös barátokat, hátha az elég motiváció.
Te jó ég, emberek, ti tényleg nem tudjátok mi az a life long learning? Az hogy most jó az egzisztencia, nem jelenti azt hogy ez mindig így lesz. Tanulni, fejlődni kell! A férjem most pont nem tanul, de ő is folyamatosan továbbképzi magát, nekünk ez így természetes és normális. Jaj, ilyenkor nagyon balkánnak érzem Magyarországot :( Éltünk külföldön, ott szóba nem került volna soha, hogy egy nő miért képzi magát, ha a férje jól keres.
Beszéltem a férjemmel, a szokásosnál határozottabban. A megoldás átmenetileg a takarítónő lesz, aztán amikor mindketten nyugisabb időszakban leszünk, újratervezünk a helyzetnek megfelelően. Mindenesetre bár a férjem nem takarít, a tanulásban, a fejlődésben mindig támogatott és bíztatott, ennek a beszélgetésnek a fényében ez még többet jelent. Köszönöm az értelmes válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!