Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Az normális, hogy én csinálok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az normális, hogy én csinálok mindent itthon?

Figyelt kérdés
Szóval van egy másfél éves gyerekünk a férjemmel, ő tart el minket. Nem azért, mert én lusta vagyok, jól kereső állásom volt előtte, de úgy láttuk jónak, hogy itthon maradok a gyerekkel, amíg pici. Na most azon felül, hogy én látom el a gyereket, tanulok mellette, hogy ne essek ki teljesen a munkaerőpiacról, mosok, főzök minden nap, takarítok. Ő annyit segít a házimunkában, hogy este elpakolja a konyhát (kiszedi az edényeket a mosogatógépből, beleteszi a piszkosakat és letörli a konyhapultot), ezt sem minden nap. Amúgy irodai munkában dolgozik, most épp itthonról, így bejárnia sem kell. Ezen kívül mindent, de mindent nekem kell elintéznem a ház körül. Kiégett egy villanykörte a lépcsőházban, ahova naponta többször le kell mennem, és úgy kellett könyörögnöm, hogy cserélje ki, mert én nem érem el. Az autónkat, amióta másfél éve megvan, egyszer nem takarította ki. Tavaly a téligumi sem lett kicserélve, mert nem foglalt időpontot, azt is nekem kellett volna elintézni. Egy éven át könyörögtem, hogy keressen egy könyvelőt, aki megcsinálja az adóbevallását, nem csinált semmit. Végül amikor már eljött a határidő, én kerestem valakit és intéztem el, beszkenneltem az összes iratát és leveleztem a könyvelővel (az ő keresete miatt kellett adóbevallást csinálnunk). A kertben nem csinál semmit, pici a kert, de azért néha ki kéne szedni a gazt meg lenyírni a füvet. Azt is vagy én megcsinálom vagy nincs semmi csinálva. Szabadidejében befekszik a kanapéra, mert neki pihenni kell, annyira stresszes a munkája (szerinte). Más férje is ilyen, ez normális viselkedés egy családapától? Én értékelem, hogy eltart minket, de sosem érek a dolgok végére és jól esne, ha besegítene legalább valamiben.
2021. ápr. 13. 19:37
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 A kérdező kommentje:
Egyébként igazad van, én is így gondolom, hogy ha én itthon vagyok és ez a munkám, akkor én tartsam rendben a házat. Nem is várnám, hogy munka után még ő menjen takarítani a fürdőszobát. De hogy még ezen kívül én intézzem a kertet, az autót meg az összes adminisztrációt, az már kicsit sok. Meg 30-szor meg kell kérni, hogy valamit megcsináljon, ha egyáltalán megcsinálja.
2021. ápr. 14. 08:28
 62/66 anonim ***** válasza:
100%
Egy 30-as férfit sehogy sem fogsz rávenni semmire. Ha a gyereke születése nem ébresztette rá, hogy felelősséggel tartozik a pénzügyei meg a háztartás iránt. És igen, az a legaggasztóbb, hogy nincs benne empátia irántad. Márpedig ha nincs empátia, akkor szeretet sincs. Ezért írták sokan, hogy ésszel kellett volna választani. Válj el, jobb nem lesz. Akkor is ugyanígy egyedül leszel mindennel, de nem kell nézni, hogy a kanapén hever és nem érdekli semmi. Ja, hogy akkor a te pénzed is be kéne áldozni? És nem élnél így? Hát valamit valamiért. Megváltoztatni nem fogod tudni, ha magától nincs annyi esze, hogy segítek a nőnek, akit elméletileg és szeretek....
2021. ápr. 14. 08:35
 63/66 anonim ***** válasza:
Itt írták pl, hogy ne intézd el a pénzügyeit helyette, az nem volt jó, mert akkor nem lesz lé. Rajtad nem lehet segíteni. És tudod miért? Mert félsz, hogy megkapod, hogy kuss a neved, mert ő tart el. Te kormányoztad magad ebbe a helyzetbe.
2021. ápr. 14. 08:55
 64/66 anonim ***** válasza:
100%

Egy valamit kéne megértenie mindenkinek: felnőtt embert nem lehet megnevelni, alapjaiban megváltoztatni. Ez gyerekeknél még működik, felnőttnél nem.

Ha valakinek olyan hellemvonasai vannak, amik idegesítenek vagy hosszú távon nem tudsz vele mit kezdeni, ahhoz nem szabad hozzámenni és gyereket vállalni abban a reményben, hogy majd benő a feje lágya. Mert nem fog. Igaz, senki sem tökéletes, ez tény. De nagyon nem mindegy, hogy mik a rossz tajdonságai.

Ha valaki 30 éves korára nem tanult meg bánni a pénzzel, az már nem is fog. Aki eddig is úgy gondolta, hogy a házimunka és a gyereknevelés a nő dolga, az később is így fogja gondolni.

Mit tehetsz?

1. Ultimátumot adsz. Vagy megcsinálja ezt és ezt és azt, vagy válás. Szerintem ez nem túl célravezető, ha nem szeretnél válni, ugyanis kB 1 hónapig összeszedi magát, aztán marad mjnden a régiben.

2. Ráhagyod és nem csinálsz meg helyette dolgokat. Ezzel az a baj, hogy nem fogod tudni elviselni hosszú távon azt, ami téged zavar.

3. Megmondod, hogy visszamész dolgozni, ezért - mivel te is dolgozol- minden megy felesben. Vagy megérti, vagy nem.

4. Megmondod, hogy nem bírod egyedül, és ha ő nem segít, akkor legyen kedves takarítónőt/bébiszittert fizetni.

2021. ápr. 14. 10:11
 65/66 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyelj, ha a gyerek előtt dolgoztál, és jól kerestél, akkor pár ezer forint híján 200 ezer a bevételed. Max gyed a családival meg az adókedvezménnyel. Ebből már ki kell, hogy jöjjön egy takarítónő, főleg hogy írod hogy a férjed fizuja nagyon jó, jól éltek. Amúgy nem tudom miért gondoltad, hogyha a gyerek előtt kellett kettőtökre egy takarítónő, akkor a gyerek mellett miért nem. Vagy azt gondoltad, hogyha van egy gyerek, aki miatt 2-3x annyi időbe telik minden, bonyolultabb is kivitelezni, és a meló is több, akkor a férjed lesz a házimunka élharcosa? Hülye lenne, van egy cselédje, akinek csak a szája nagy, de nem harap, és még boldog is így!
2021. ápr. 14. 12:51
 66/66 anonim ***** válasza:
91%
Az én anyám így nevelt fel minket a tesómmal. Apám nemhogy a mosogatógépből nem pakolt ki de egy papucsot nem tett arébb. Dolgozott eltartott minket és anyámat is. Jól éltünk. Kikötötte h anyám maradjon itthon velünk hozzáteszem ez nem most volt. Közel se voltak annak idején ilyen modernek a háztartások mint most. Pl rám kézzel kellett mosni a pelust pedig volt már mosógép és libero is de én érzékeny voltam vmi miatt. Hagy ne soroljam 30 40 meg 50 60 evvel ezelott egy asszonynak mennyi feladata volt a házban és a ház körül. Ritka volt amikor a férj bármibe is besegített. Dolgozott és a háztartásbeli feleség dolga az volt h rendet tartson a házban, s nevelje a gyerekeket. Mellesleg én közel 10 éve ezt csinálom munka mellett mégsem panaszkodom mert ezt valasztottam. Igen választhattam volna másként is nem mondom h nem segít de abból meg viszont nincs köszönet🙂minden más viszont működik köztünk. Én szerelemből mentem hozzá nem azert mert nincs felhozatal normális. Másreszt ha igy gondoltam volna h nincs felhozatal eleve nem lesz se pasim se férjem s élvezem a szingli létet ami tud jó lenni ugyanis semmi nem kötelező csak azért hogy ne legyek egyedül.Utana meg tessék itt a szenvedés.
2021. ápr. 16. 23:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!