Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Az normális, hogy én csinálok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az normális, hogy én csinálok mindent itthon?

Figyelt kérdés
Szóval van egy másfél éves gyerekünk a férjemmel, ő tart el minket. Nem azért, mert én lusta vagyok, jól kereső állásom volt előtte, de úgy láttuk jónak, hogy itthon maradok a gyerekkel, amíg pici. Na most azon felül, hogy én látom el a gyereket, tanulok mellette, hogy ne essek ki teljesen a munkaerőpiacról, mosok, főzök minden nap, takarítok. Ő annyit segít a házimunkában, hogy este elpakolja a konyhát (kiszedi az edényeket a mosogatógépből, beleteszi a piszkosakat és letörli a konyhapultot), ezt sem minden nap. Amúgy irodai munkában dolgozik, most épp itthonról, így bejárnia sem kell. Ezen kívül mindent, de mindent nekem kell elintéznem a ház körül. Kiégett egy villanykörte a lépcsőházban, ahova naponta többször le kell mennem, és úgy kellett könyörögnöm, hogy cserélje ki, mert én nem érem el. Az autónkat, amióta másfél éve megvan, egyszer nem takarította ki. Tavaly a téligumi sem lett kicserélve, mert nem foglalt időpontot, azt is nekem kellett volna elintézni. Egy éven át könyörögtem, hogy keressen egy könyvelőt, aki megcsinálja az adóbevallását, nem csinált semmit. Végül amikor már eljött a határidő, én kerestem valakit és intéztem el, beszkenneltem az összes iratát és leveleztem a könyvelővel (az ő keresete miatt kellett adóbevallást csinálnunk). A kertben nem csinál semmit, pici a kert, de azért néha ki kéne szedni a gazt meg lenyírni a füvet. Azt is vagy én megcsinálom vagy nincs semmi csinálva. Szabadidejében befekszik a kanapéra, mert neki pihenni kell, annyira stresszes a munkája (szerinte). Más férje is ilyen, ez normális viselkedés egy családapától? Én értékelem, hogy eltart minket, de sosem érek a dolgok végére és jól esne, ha besegítene legalább valamiben.
2021. ápr. 13. 19:37
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:
29: Nem akarlak megbántani, de van neked gyereked?
2021. ápr. 13. 21:35
 32/66 anonim ***** válasza:
20%
28 mint mondtam, nő vagyok. Jelenleg is gondoskodom gyermekről, főállás mellett. És nincs mosogatógép itthon :D
2021. ápr. 13. 21:38
 33/66 anonim ***** válasza:
100%
Igen van! Igaz, van mosógépem, mosogatogépem, robotporszivom, meg 3 cica. És tisztasagmánias vagyok... gyerek mellett nyilván nehezebb. De amikor nem dolgoztam, nekem semmi más dolgom nem volt...és simán végeztem mindennel. Most, hogy dolgozom, megoszlik a hazimunka
2021. ápr. 13. 21:39
 34/66 A kérdező kommentje:
Akkor te valami szuperanyu lehetsz! Nekem nincsenek ilyen szuperképességeim. A benti dolgokat még el is látnám, ha legalább a kertben csinálna valamit, meg az autót meg az adóbevallást intézné. De így már kicsit sok, hogy a kisujját sem mozdítja. Mikor megkértem, hogy cserélje ki a villanykörtét a lépcsőházban, amin keresztül mosni járok és tök sötét a lépcső, megfordult és ott hagyott.
2021. ápr. 13. 21:45
 35/66 anonim ***** válasza:
96%
Hát akkor itt nem a munkamegosztás a gond.
2021. ápr. 13. 21:49
 36/66 anonim ***** válasza:
83%

Oké. A kertet nem olvastam. Javaslom , egyszerüen hagyd a p...ba a kertet...az ugy már tenyleg nagyon sok.

A villanykortés eset is durva. Egyébként, ilyenkor meg kell penditeni a válást. Ehhez nem kell f*szi.

Nem vagyok szuperanyu, viszont jol osztottam be az idomet.

2021. ápr. 13. 21:53
 37/66 anonim ***** válasza:
100%

"Mikor megkértem, hogy cserélje ki a villanykörtét a lépcsőházban, amin keresztül mosni járok és tök sötét a lépcső, megfordult és ott hagyott."

Erről a következő történet jutott eszembe:

Egy barátnőm kb. két hónapja könyörgött a férjének, hogy fúrjon fel a gyerekük szobájában egy két soros könyvespolcot, amit ő vett meg valahol.

Aztán egy nap úgy döntött, hogy nem kéri meg nyolcadszor, és nem hallgatja tovább, hogy majd ekkor meg akkor, megoldja, ahogy tudja.

Másnap este hat körül csengettek, megjelent a barátnőm egy kollégája fúróval, tiplikkel, egyebekkel. Miután be lett mutatva a férjnek, kb. 15 perces munkával felszerelte a polcokat, aztán távozott egy nagy adag sütivel, amit a barátnőm sütött neki hálából.

Amint azt sejteni lehet, a barátnőm utána azt hallgatta hetekig, hogy hogy lehetett őt ilyen kínos helyzetbe hozni, úgy beállítani, mintha ilyen balfäsz lenne, aki egy polcot nem képes felfúrni.

A barátnőm meg annyit mondott, hogy jaj, dehogy, ő egyszerűen csak belátta két hónap után, hogy nyilván nagyon elfoglalt, azért nem csinálta meg eddig, nem azért, mert nem fontos, a kollégája meg ráért, és szívesen segített.

2021. ápr. 13. 21:57
 38/66 A kérdező kommentje:
Utolsó: na ez például egy remek ötlet, köszi a tippet!
2021. ápr. 13. 22:00
 39/66 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az időbeosztáson múlik. Én nagyon leegyszerűsítettem a lakást. Pl.nagyon kevés tányér, pohár, konyhaeszköz van. Nincs minden bizbasz munkához külön eszköz, csetreszektől, stb megszabadultam. Gyakorlatilag nagyon sokmindentől. Jóval egyszerűbb így a takarítás.

Egyszerű dolgokat főzök. Csomó mindent csak be kell dobni a sütőbe és megcsinálja magát.

A vásárláskor is bejáratott rutinom van, nem gondolkozok rajta sokat.

Kb mindent online intézek, az adóbevallást is.

2021. ápr. 13. 22:03
 40/66 anonim ***** válasza:
24%
Esetleg, borulj le a lépcsőn...mert hát nincs fény....
2021. ápr. 13. 22:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!