Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Az normális, hogy én csinálok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az normális, hogy én csinálok mindent itthon?

Figyelt kérdés
Szóval van egy másfél éves gyerekünk a férjemmel, ő tart el minket. Nem azért, mert én lusta vagyok, jól kereső állásom volt előtte, de úgy láttuk jónak, hogy itthon maradok a gyerekkel, amíg pici. Na most azon felül, hogy én látom el a gyereket, tanulok mellette, hogy ne essek ki teljesen a munkaerőpiacról, mosok, főzök minden nap, takarítok. Ő annyit segít a házimunkában, hogy este elpakolja a konyhát (kiszedi az edényeket a mosogatógépből, beleteszi a piszkosakat és letörli a konyhapultot), ezt sem minden nap. Amúgy irodai munkában dolgozik, most épp itthonról, így bejárnia sem kell. Ezen kívül mindent, de mindent nekem kell elintéznem a ház körül. Kiégett egy villanykörte a lépcsőházban, ahova naponta többször le kell mennem, és úgy kellett könyörögnöm, hogy cserélje ki, mert én nem érem el. Az autónkat, amióta másfél éve megvan, egyszer nem takarította ki. Tavaly a téligumi sem lett kicserélve, mert nem foglalt időpontot, azt is nekem kellett volna elintézni. Egy éven át könyörögtem, hogy keressen egy könyvelőt, aki megcsinálja az adóbevallását, nem csinált semmit. Végül amikor már eljött a határidő, én kerestem valakit és intéztem el, beszkenneltem az összes iratát és leveleztem a könyvelővel (az ő keresete miatt kellett adóbevallást csinálnunk). A kertben nem csinál semmit, pici a kert, de azért néha ki kéne szedni a gazt meg lenyírni a füvet. Azt is vagy én megcsinálom vagy nincs semmi csinálva. Szabadidejében befekszik a kanapéra, mert neki pihenni kell, annyira stresszes a munkája (szerinte). Más férje is ilyen, ez normális viselkedés egy családapától? Én értékelem, hogy eltart minket, de sosem érek a dolgok végére és jól esne, ha besegítene legalább valamiben.
2021. ápr. 13. 19:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
72%
Ja, és igaza van egy korábbi válaszolónak, ilyen problémákkal teli házasságban tényle várni kellett volna még a gyerekkel. Mert gondolom, az anyagi felelőssége a gyerek előtt is ugyanígy 0 volt.
2021. ápr. 13. 21:01
 22/66 anonim ***** válasza:
69%

Hát nyugtasd magad nyugodtan azzal, hogy ez így jó, meg nincs tökéletes házasság, ha ez téged vígasztal.

De egy okos ember magához való embert keress akivel passzolnak az alap dolgokba. Ha tudod, hogy neked fontos a takarítás megosztása, akkor szempont lesz a háziasság. Én simán megmondtam a páromnak, ha azt akarja szüljek neki, akkor legalább alap kaják készítését meg kell tanulnia. Nem miattam, hanem nem hagyom a gyerekem egy olyan férfira akinek egy rakott krumplit sem tud megcsinálni, ha anyuka valamiért hetekre kórházba kerül. A munkamegosztás addig működik, amíg ki nem esik az egyik fél. Akinek fontos a gyereke az nem arra alapoz, hogy minden tökéletes lesz. Ha tartósan megbetegszik a férjed akkor nyakon kenheted magad a fizetésével.

2021. ápr. 13. 21:07
 23/66 A kérdező kommentje:
Volt, hogy hetekre ágyba kerültem, ellátott és gondoskodott rólam. Itt most a mindennapokról van szó. Hogy belegebedek a feladatokba és ő csak akkor segít, ha hisztit csapok, amúgy meg elkényelmesedik és a kanapén fekszik. Ti tényleg azt gondoljátok, hogy olyan sok harmincas pasi van, akiből válogatni lehet? Akikkel én körül voltam véve 5-6 évvel ezelőtt, azoknak csak a csajozás meg hétvégi buli volt a fontos. Örültem, hogy egyáltalán találtam egyet, aki nem bulizni jár hétvégén és nem gusztustalan, nem hogy még arra várjak, hogy minden tökéletes legyen. Felvázoltam egy jelenlegi problémát, mégis mi a jó fenének kell olyanokat írni, hogy minek mentél hozzá, meg várni kellett volna? Most ezzel mégis mit kezdjek?
2021. ápr. 13. 21:14
 24/66 A kérdező kommentje:
Ja, és aztán én vagyok a mindig mérges feleség, mert hisztit csapok. Igaz, elmondtam és megkértem előtte 30-szor normálisan, csak épp azt nem hallja meg.
2021. ápr. 13. 21:17
 25/66 anonim ***** válasza:
48%

És mi mihez kezdjünk a trehány férjeddel?

Legyél megint beteg napokra és akkor kipihenhet magad.

2021. ápr. 13. 21:18
 26/66 A kérdező kommentje:
És szerinte nekem addig kéne ismételgetni a dolgokat, mint egy papagáj, amíg meg nem csinálja. :D Ide jutottunk az adóbevallással is.
2021. ápr. 13. 21:20
 27/66 anonim ***** válasza:
38%

Előrebocsajtanám, hogy én is nő vagyok. Ha csak én dolgoznék és eltartanám a családot, akkor én elvárnám a másik féltől, hogy csinálja meg a hazimunkát, igen. Szerintem így igazságos.mégis mennyi hazimunka van három emberre minden nap? Ha nagyon kupisak vagytok és minden nap bonyolultakat főzöl, max 3-4 óra, miközben ő nyolc órát lehúz.

Szerintem nagyon furi lenne ha miután eltartják,még a haztartást se tudja vállalni a masik fél. Ráadásul mosogatógéppel, mosógéppel hú de nagy feladat.

Ha te is dolgoznál, nyilván más lenne a helyzet, más lenne a véleményem a munkamegosztásról.

Azt az egyet túlzásnak tartom, hogy a könyvelőt te intézted, a többi szerintem jogosan a te feladatod.

Arra nem térnék ki, hogy minek mentél olyanhoz, akit nem bírsz elviselni.

2021. ápr. 13. 21:22
 28/66 anonim ***** válasza:
80%

27

Megkérdezhetem, hogy gondoskodtál-e már másfél éves gyerekről napi 24 órában?

2021. ápr. 13. 21:28
 29/66 anonim ***** válasza:
39%

Nem akarlak megbántani, de ha csak HTB vagy, akkor hogy a p*csába nem végzel? Hogy a francba varhatod el, hogy ő csináljon bármit is...? Raadasul megcsinalja a konyhát....

A home office nem azt jelenti, hogy nem kell dolgozni. Ellenkezőleg!

31N

2021. ápr. 13. 21:28
 30/66 A kérdező kommentje:
Na ez tipikusan egy férfiválasz. Másfél éves gyerek mellett nem sok mindent tudsz megcsinálni, miközben felmászik a bútorokra meg szétszedi a házat, meg levegőzni kell vinni és rohanni utána árkon-bokron. Meg nem fog ott állni melletted, amíg főzőcskézel a konyhában. Mosógép meg az alagsorban van, két emeletet kell mászni hozzá. Szóval vagy felteszem a 10 kilós gyereket a hátamra és vele lépcsőzök, vagy fognom kell a kezét a másikkal meg a ruhákat cipelnem. Az ő 8 óra lehúzása meg annyi, hogy fekszik a kanapén a vendégszobában. Aztán áthelyezi magát a kanapéra a nappaliban.
2021. ápr. 13. 21:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!