Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon a kis rendeske típusú feleségek hogyan töltötték
a húsvét előtti időszakot?
Jaj de büszke vagy, hogy xarsz a hagyományokra, ja, de mégsem! Hiszen itt porogsz rajta, hogy milyen fain gyerek vagy .
2021. ápr. 4. 09:39
Őőő. Bocs, de idáig bűzlik, hogy mocskos boldogtalan vagy. Kezdj magaddal valamit, mert szánalmas vagy, szegénykém.
2021. ápr. 4. 09:50
A karacsonyi es husveti keszulodes a boldog gyermekkort juttatja eszembe.Elohozza azokat az erzeseket,amiket akkoriban eltem at.Es ezeket az erzeseket adtam at a gyerekeimnek akkor, amikor a hagyomanyokat tovabbadva ugy keszulodtunk az unnepekre,ahogy en lattam a szuleimtol.Es most az unokaim keszulnek lelkesen a husvetra.Kulfoldon elunk,itt nehezebb beszerezni a klasszikus magyaros husveti kellekeket, de azert igyekszunk.Itt nincs locsolkodas,de tudom,hogy az unokaim locsoloverset tanulnak,szoval valami meglepetessel keszulnek.Es tudom,hogy a lanyom nem kenyszerbol orzi a hagyomanyokat,hanem azt akarja,hogy a gyerekei is ateljek az unnepek hangulatat, a hagyomanyok a csaladi gyokerekhez valo ragaszkodast is jelentik szamunkra.Sajnalom azokat,akik olyan sivar kornyezetbol jonnek,ahol nem alakulhatott ki ilyenforma kotodes.
2021. ápr. 4. 10:07
MI? Most is kell takarítani? Az nem a karácsony? F50.
2021. ápr. 4. 10:12
Az én családomban is élt ez a hagyomány. Emlékszem, szegény anyám minden ünnepkor síkideg volt a sok munkától. Hát én ezért sem csinálok nagy ügyet a húsvétból. Azt mondom, aki szereti, örömét leli benne, csinálja. Nekem terhemre van, nem csinálom. A locsolkodást szívből utáltam, a sok büdös illatszertől megfájdult a fejem és kóválygott a gyomrom. Le lehet pontozni nyugodtan.
73N
2021. ápr. 4. 10:27
Én egyetértek veled kérdező. Feleség, anya vagyok. De, amiről eredetileg szólt a húsvét ugye, Jézus feltámadása, ezt nem követjük, innentől kezdve miről is beszélünk? Nem akarok hamis, álszent szokást átadni a gyerekemnek. A legtöbb ember azt sem tudja miért "kell" sonkát főzni, tojást enni /festeni, locsolni menni. Fogalmuk sincs mit miért csinálják, csak egyszer ezt mondta nekik valaki, ők meg gondolkodás nélkül csinálják :D
2021. ápr. 4. 10:59
[link]
Ő fogott a sonkafőzéssel egy elég gazdag csávót 😂
A te csávod van ilyen gazdag, mint az övé? 😂😂😂
2021. ápr. 4. 13:14
Nem értem a kérdést se😂😂Mi a probléma azzal ha valaki egy ünnepet megtart? Készül rá? Inkább szégyen aki semmit, és még büszke is rá. Sajnállak
2021. ápr. 4. 13:29
A haladó szellemű észosztóknak üzenném, hogy a vallási és a népszokás baromira nem ugyanaz. A barkaszentelés, sonka-tojás-kalács evés (és azok megszenteltetése a vasárnap reggeli misén) vallási eredetű, ahogy a böjt, a gyásznapok és a húsvéti misék látogatása is, (ezek kapcsolódnak krisztus kereszthalálához és feltámadásához) míg a kiszeűzés, locsolkodás és tojásfestés néphagyomány, semmi köze a valláshoz, pogány eredetű tavaszköszöntő termékenységi szokásokból alakultak ki a magyar falusi népesség körében, majd kesőbb a polgári lakosság is átvette.
És azért szokás legalább pár elemet megtartani ezekből, mert európai/magyar emberként ebbe a kultúrkörbe tartozunk akár tetszik, akár nem. Persze lehet hipszterkedésből outsiderkedni, de akkor ne ünnepeljétek meg a karácsonyt se. Maradjatok következetesek.
2021. ápr. 4. 14:16
Hát én ismerek olyan családot, ahol nem tartották meg a karácsonyt se, mert minek, pedig volt két kisfiuk. Helyette ittak.
2021. ápr. 4. 14:55
Kapcsolódó kérdések: