Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfi maradjon otthon a gyerekkel, amíg a nő karriert épít?
Nekem rendben van az, hogy a gyereket természetesen közösen nevelik a szülők, a házimunkát megosztják. Viszont egyre több olyan véleményt hallok, hogy a nő menjen dolgozni, amíg apuka pelenkát cserél.
Ennek mi értelme van mégis? Alapevetően a nő van berendezkedve arra érzelmileg, de biológiailag is, hogy elsőrendűen ő lássa el a gyereknevelést, nem is gyakorlati téren, hanem leginkább érzelmi szempontból. Kimutatták, hogy a gyereknek az anyja közelségére sokkal jobban van szüksége csecsemő korban, hiszen egy testből váltak szét, nagyon intim a kapcsolatuk.
Akkor kinek lenne jó mégis, hogy apuka legyen otthon, és kinek jó, ha anyuka csinál pénzt, akit nő lévén legtöbb esetben sokkal jobban megvisel a hajtás, nehezebben tűri a stresszt, nem bírja a versenyszférát. Nem arról van szó, hogy nem állna helyt, de sokkal jobban ledrálná, megviselné, mint a férfit.
És igen, vannak kivételek, férfi típusú nők és femininebb férfiak. De a túlnyomó átlagról beszélek.
Mitől jobb az, hogy felrúgjuk a szerepeket?
Elmondom, az én férjem mit csinált addig, amíg én itthon ültem 3 évig a gyermekünkkel (nem engedett ugyanis vissza dolgozni) sokszor a megkattanás határán, lomposan, szarszagban: légkondis iroda, intelligens kollégák, babzsák, darts, fülhallgató, zene, cigiszünet, rendelt kaja, ingyenkávé - mindeközben a titkárnő pucolta neki a mandarint.
Szívesen cseréltem volna vele.
Azóta újra dolgozom, a ded óvodában, csinos vagyok és jó illatú.
Többet nem szülök.
Élhetőbb helyeken ez működik,mondjuk Amerikában.
Itt viszont még nem hallottam ilyenről.
Én pl tuti nem güriznék sz4ros 160-200ért (ennyi a max ahol élek) ,hogy rajtam kívül még 2 embert eltartsak. Lehetetlenség. Ha apuka közjószágot akar, dolgozzon otthon, mondjuk szereljen, vagy valami. Valamennyit adjon a közösbe.
Kérdező, nagyon örülök hogy vannak még ilyen felfogású férfiak mint te! Szomorú hogy a mai nőknek "megalázó" az hogy azt csinálják ami a feladatuk...
Kisgyermekes nőnek otthon a helye. Apuka meg iparkodjon dolgozni. Pont.
Egyebkent kedves nők, az hogy ti "lomposan szarszagúan" vagytok otthon, az nem a férjetek hibája hanem a tietek🤷♀️ Ne csodálkozzatok hogy a titkárnő kellemesebb társaság mint egy igénytelen nő aki panaszkodik hogy szól neki a férje amiatt hogy szalad a ház.. Jóhogy szól🤦♀️
Azt is külön szomorúnak tartom hogy még az első oldalon volt egy válasz miszerint a kisbabának csak az első egy órában létfontosságú az anyja közelsége.. ilyen retardált is hogy lehet valaki?
Én értem hogy egyenlőek vagyunk meg minden de könyörgöm, nem ennyire😅
51: természetesen otthon van a helyed a gyerekkel.
"nem engedett visszadolgozni"
De godnolom engedte, hogy találkozz ezzel-azzal, nem voltál bezárva a lakásba? Akkor mi is a probléma? Nem kellett volna "sz*rszagban" otthon ülnöd egész nap. Nyilván megterhelő lehetett sorozatot nézni, internetezni, enni, közben néha tisztába tenni a kicsit, miközben a férjed hozta haza a pénzt.
Ha pedig dolgoztál úgy egyáltalán életed során bármikor, tudhatnád, hogy a darts meg babzsák az irodában kb. dísz, mert soha senki nem fog leállni játszani munka közben, mert valamiből élni is kell. Egy munkahely nem játszóház, ezt csak azok gondolják másképp, akiknek dolgozniuk még az életben nem kellett igazán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!