Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért írják csomóan (és szinte mindig nőket látok) facebookos csoportokban, hogy 6-10-12...stb. éve szerelmesek és egyre szerelmesebbek a párjukba ?
Azt csak tudja, aki megéli, átéli.
Ha azt mondják, akkor az úgy is van.
Amilyen helyzetekben ezt annyira hangoztatva látom, ott sosincs ez. De, tényleg. Láttam már pár ilyet neten és élőben is. Akiket ismertem és hallottam tőlük, MINDNÉL volt valami balhé. Szerető, félrelépések, anyagi okok miatt való együtt maradás, bántalmazás és hasonlók.
A kedvencem az volt, amikor az illető egy beszélgetéskor ezt szinte szó szerint előadta... Majd egy hét múlva megcsalta a párját.
Amúgy, szerintem van ilyen. Mármint, ha valaki tud tényleg extrát nyújtani és a másik fél is erre fogékony, akkor történhet ilyen. Én pl. 10 éves kapcsolat végén is imádtam a lányt. Ehhez viszont kellett az is, hogy se ő ne süppedjen bele a dolgokba, se én.
A hormonos történet is csak egy elmélet. Tudományban nincs végső igazság. Folyton találnak, kitalálnak dolgokat, majd megcáfolja valaki.
Ha valaki tíz éve szerelmes akkor tíz éve szerelmes. Attól még, hogy te nem vagy rá képes, hogy egy hosszú távú boldog szerelmi párkapcsolatot kialakítsál, más
még lehet.
#5: Ez mondjuk így nem igaz. A tudomány formálódik, de nem ilyen élesen. Szimplán a kérdező sem jól írta le az elméletet. Az tény, hogy tényleg a szerelem első részén vannak a maxon a hormonok és később érthető módon lemennek, DE kihagyta azt, hogy a tudomány sehol sem állítja, hogy később ezeket ne lehetne újra előhozni.
Pl. természetes, hogy az első randikkor az új helyzetek nagyobb ingert adnak, mint 20 év után a büdös zoknik. De, egy új szexpóz kipróbálása ismét adhat új ingert.
Azzal semmi gond, hogy szerelmesek ennyi ideig.
Az már problémásabb viselkedés, ha erre verik magukat egy közösségi oldalon, pár sz***s lájkért. Szánalmas.
Régebben csak a kerek évfordulókat ünnepelték nagyobb körben, a többi csak a párra tartozott, esetleg a közelebbi rokonokra, nagyon jó barátokra. De nem minden ezredik fészbúk-prolira akiket nem is ismernek személyesen.
Attól, hogy az adott hormonok szintjének változásai, amit az általad lobogtatott tanulmányok mérnek (ugye, ha tudnál értelmezni tudományos publikációt, kevésbé fájna...) egy nagyjából 2 éves időtartamban vannak magasan és utána ingadozóbb a rózsaszín köd érzése, egy valamire való kapcsolatban ennyi idő alatt olyan kötődés alakul ki, amit utoljára a szülő-gyerek kapcsolatban tapasztalhattak. És ez fűszerezve a néha magával ragadó felületes, ám intenzívebb mámoros pillanatokkal bizony túltesz a kezdeti alaptalan "hormonális" szerelmen.
Profán példa, a szerelem olyan, mint a csikló orgazmus, nagyon intenzív, de a hülye is el tudja érni és hamar lecseng, az azt követő mély kötődés és igazi társszeretet pedig olyan, mint egy jó hüvelyi orgazmus: tovább tart és sokkal jobban átjárja a tested, meg is kell dolgozni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!