Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ti hányszor voltatok szerelmes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hányszor voltatok szerelmesek míg megismerkedtetek a férjetekkel/feleségetekkel? Éreztétek h az előzőekhez képest "szerelmesebbek" vagytok?

Figyelt kérdés

Szóval mennyi olyan kapcsolatotok volt ami relatíve sokáig tartott és akár ti vetettetek véget neki vagy a párotok mégis rossz érzés volt.

Illetve még egy kapcsolódó kérdésem lenne: 30 év körül vagy afölött megváltozik az ember efféle párkapcsolati dolgokban? Pl.: Elnéz a társának vmit amit 20 évesen mondjuk nem tett volna meg? Senki sem tökéletes és arra gondolok h kicsit idősebben jobban tolerálják ezt az emberek, fiatalon meg eléggé benne van h még van időm megtalálni az igazit. Vagy csak simán változnak az emberek a kor előrehaladtával? (Úgy kapcsolódik ez az előzőekhez h mondjuk egy ~40 éves ember akinek tegyük fel kapuzárási pánikja van, nagyobb szerelmet képes érezni egy olyan ember iránt aki több szempontból is rosszabb mint akit fiatalon szeretett.)

Bocsánat ha érthetetlenül fogalmaztam.

2016. okt. 27. 00:33
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
88%

Az, hogy ki változik és ki nem, teljesen egyénfüggő. Aki képes szembenézni önmagával és tanulni a hibáival, az változik, de aki csak másokban látja a hibát, az újra elköveti ugyanazokat. (Ismerek nem egy 40-50 körüli embert, aki mindig belesik ugyanazokba a csapdákba és nem érti, hogy miért...)

Saját magamról tudok érdemben nyilatkozni: én elég tudatos önismereti munkával törekedtem a változásra, ami a párkapcsolatban is érezhető. Egyrészt sokkal tudatosabb voltam a párválasztásban, ezért csak olyan társsal álltam össze, akiről tudtam, hogy minden szempontból megfelel az elképzeléseimnek és aki mellett jól fogom érezni magam. A kezdeti tudatosság valamennyire gátolta a kezdeti lángolást, de később nagyon sok pozitív hozadéka volt. Amikor már megtapasztaltuk a párommal, hogy ideális párost alkotunk, akkor kezdtünk el lángolni, és ez sokkal mélyebb és intenzívebb szerelemérzés volt, mint bármikor korábban.

Írod: senki nem tökéletes, ezzel egyet is értek, de én idősebben megtanultam, hogy mit tudok tolerálni és mit nem, így nem kellett kísérletezgetésbe bocsátkozni. Mivel nőtt az önértékelésem, már feleannyit nem "nézek el" a páromnak, mint 20 évesen, viszont képes vagyok higgadtan jelezni a problémákat, megbeszéljük, megoldjuk. (Nyilván ehhez olyan társ is kell, akivel ezt meg lehet tenni, de tudatosan ilyen társat választottam.)

Amiről te írsz, az inkább a csalódottságból, elkeseredettségből fakad, amikor az ember elhiszi, hogy neki már úgyse jut jobb... pedig nem így van! Ha dolgozunk a személyiségünkön, akkor "magasabb szintű" társat tudunk "bevonzani", és a párkapcsolatot jobban működtetni.

2016. okt. 27. 09:32
 2/37 Titusztitusz ***** válasza:
26%
Én mondjuk számtalanszor voltam már addigis szerelmes,mielőtt találkoztam volna a feleségemmel...Ugyanis az én ilyetén késztetéseim meglehetősen rendhagyó módon működnek a mai napig is...Merthát a fejemben már a kezdet,kezdetétöl is megvolt egy elképzelt IDEA a "tökéletes nőröl"...Éshát BÁRKI NŐVEL FUTOTTAM IS ÖSSZE az életem során,mindig-mindenkit ehhez a sajátságos "sablonhoz" mértem azonnal,és rögtön le is mértem a hasonlóság arányszámát...Aztánmeg ha ez az arányszám túllépett egy kritikus értéket,akkor abban a pillanatban már szerelmes is lettem az illetőbe...Sokszor,egyszerre több hölgybe is...Aztán aki a LEGJOBBAN MEGKÖZELÍTETTE a fejemben élő ideát a "tökéletes nőröl",az az illető lett aztán a feleségem idővel...De erröl a sajátos ideárol tud a nejem is,és mivel tudja a kritériumokat is pontosan,hát kezdetben csak ösztönösen,később pedig már tudatosan is rájátszott/rájátszik ezekre a kritériumokra,aminek ugye akkor törvényszerüen az a következménye,hogy a mai napig is teljes szívvel szerelmes vagyok belé...Éshát mivel nálam a kritériumpontok határozzák meg a szerelem mértékét,és ezek a kritériumpontok pontosan ugyanúgy megvannak az esetében,mint ezelőtt 20 évvel is pl. hát,nálam nem változott semmi sem a kezdeti időkhöz viszonyítva...Ma sem nézek el neki semmivel sem kevesebbet,mint régebben...És nincsen "kapuzárási pánikom" se,mivel minek kéne hogy legyen? Ma is pont olyan elégedett vagyok vele,mint az első napokban...
2016. okt. 27. 09:58
 3/37 anonim ***** válasza:

én 3X voltam szerelmes a jelenlegi kapcsolatom előtt (házasodni meg nem tervezek egyáltalán).

igen, 30 felett változott, ahogyan élek, de amúgy mindig toleráns voltam. azt hiszem, nincs olyan konkrét dolog, amiben a korábbiaknál is megértőbb lennék, inkább fordítva. már előre gondolkozom, hogy kis problémákból is milyen nagy gondok lettek később.

szerintem akinek van tapasztalata, ebben a korban már óvatosabb lehet.

2016. okt. 27. 10:04
 4/37 anonim ***** válasza:
melyikőtök van 30 felett, mennyi idősek vagytok?
2016. okt. 27. 10:05
 5/37 Titusztitusz ***** válasza:
Pl.én...47 vagyok...
2016. okt. 27. 10:10
 6/37 anonim ***** válasza:
1. válaszadó vagyok, 40 feletti nő. A mostani párommal 40 éves koromban jöttem össze.
2016. okt. 27. 10:15
 7/37 A kérdező kommentje:

1,

Eléggé határozottnak tűnsz, illetve az is vagy gondolom.

Én a 20-as éveim derekán járok és azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert kicsit elbizonytalanodtam, "megijedtem" h az elkövetkezendő években meg tudom-e találni azt a lányt akivel majd évtizedekig együtt is élhetek stb..

Egyetértek azokkal a dolgokkal amiket írtál. Nekem is van pár elég határozott "kritérium" ami ha nincs meg egy lányban akkor az biztos h nem lesz maradandó de az én aggodalmam inkább az h engem képes lesz-e elviselni az a bizonyos lyány (relatíve sok mindennek kell passzolnia összességében).

Ezt is teljesen reálisnak látom, h aki fejlődik az a másiktól is elvárhatja, sőt várja is el és ez megemeli azt a bizonyos szintet nem leviszi. Én hajlandó vagyok, leszek sok mindenen változtatni ami a saját és a párkapcsolati fejlődést gátolja (mert ész érvekkel könnyen meggyőzhető vagyok) de vannak dolgok amiken ha akarok sem fogok tudni változtatni. Ez az amitől tartok. (Nyilván nem tudja senki megválaszolni azt h megtalálom-e az igazit, nem ez a kérdésem csak na. :)

2,

Ez tetszik, egyszerű de nagyszerű. Illetve lehet h nem is olyan egyszerű de ha pontosan tudod h mit akarsz az már jó, utána már csak az van hátra h a nő is megtalálja benned amit keres. (Erre nem tértél ki, meg nem is volt kérdés, de gyanítom h így van, szóval h ő is megtalálja benned amit keres.)

3, Nem tudom h miért volt ez a fejemben. Mondjuk ettől függetlenül h ti hárman pont nem ilyenek vagytok még lehet h az emberek többsége megengedőbb lesz 30 40 évesen.. de a lényeg h nem szabad, jobban mondva aki intelligens az e téren is előre halad és nem hátra.

Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)

2016. nov. 3. 12:10
 8/37 anonim ***** válasza:
88%

Én 44N vagyok, és szerintem rengeteget változtam párkapcsolatok terén.

20éves korom körül volt egy 5 éves kapcsolatom, utána 29 évesen jöttem össze azzal, akivel 13 évig voltam együtt, majd 2 éve a mostani párommal.

Míg 18-25 között bizony kellett az önigazolás, meg a flört, addig ma ez számomra már elképzelhetetlen például. Tudom, hogy mik a legfontosabbak a kapcsolatban, mit tudok adni és mit szeretnék. Mindenki mellett nagyon sokat tanulunk és hiszem, hogy azért hoz az élet egymás mellé embereket, hogy azokból tovább fejlődjünk.

Míg huszonévesen nem igazán voltam képes beleérezni, hogy a másik adott helyzetben (ha pl. megbántottam) mit érezhet, az most maximálisan megy, de el kell ismernem, ez csak az utóbbi 2 évben a mostani párom mellett fejlődött "tökélyre". A páromnak nagyon kevés kapcsolata volt, de az első bnője mindig arra tanította - helyesen! -, hogy mindig próbáljon meg belegondolni, hogy mi lenne ha a másik helyében lenne. Én is átvettem ezt, sokkal figyelmesebb lettem.

Míg az előző kapcsolatomban sakkozni kellett, hogy mit mondhatok és mit nem, most abszolút természetes, hogy mindent de mindent elmondunk egymásnak és annyira jól esik ez az "igazság szabadsága", hogy elmondani sem lehet.....Múltkor vmit nem tudtunk azonnal megbeszélni - ráadásul nem is rólam volt szó, hanem egy ismerősünkről - és már abba belebetegedtem szinte, úgy éreztem, hogy nem vagyok őszinte pedig szó sem volt ilyenről.

Nagyon sok dolgot el tudok engedni már, apróságokat, ugyanakkor a mostani párommal sokkal konkrétabbak a határok, ki meddig mehet el, mi bocsájtható meg téren, de mivel a határaink maximálisan egyeznek, az értékrendünk is, így ebből soha nincs konfliktus.

Mivel eltelt a "rózsaszín köd" időszaka is, így azt mondhatom, hogy a mostani páromba vagyok a leginkább szerelmes és ő az, aki mellett meg fogok öregedni (Ő is pont így gondolja és érez), Ő az, aki nélkül képtelen lennék élni. De ehhez nyilván kellett az is, hogy a sok-sok apróság passzoljon....

2016. nov. 3. 12:51
 9/37 anonim ***** válasza:
75%

Semmi extra. Voltak kapcsolatok, valamilyen érzésekkel, utólag nézve, a szex végett. Nem is voltak tervek. Házasság, hasonlók, fel sem merültek.

Majd jött az ismeretlenből egy lány. Fél óra beszélgetés után, tudtam, ő az aki kell. Nagyon rég történt, de még mindig ő az aki kell továbbra is.

2016. nov. 20. 10:38
 10/37 anonim ***** válasza:
85%
Én a férjem előtt 3-szor voltam nagyon-nagyon szerelmes. Az első az majdnem plátói volt... második: rövid életű volt, tudom lebeszélték rólam a srácot. Harmadik: Többdiplomás, több nyelvet beszélő külföldi, nagyon jóképű férfi akire mindenhol ragadtak a nők.... 29 éves voltam amikor megismertem a férjemet. Átlagos volt és szimpatikus. Tanultam az előző kapcsolataimból, hogy talán túl magasra teszem a mércét. Sajnos szerelmes sosem voltam. Ennek már 17 éve. Van 2 gyerekünk. Szeretetet, megbecsülést, kötődést érzek iránta. Ez van.
2016. dec. 7. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!