Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit tehetnék ebben az esetben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék ebben az esetben?

Figyelt kérdés

42 éves házas férfi vagyok. A feleségem 40 éves, van egy lányunk. Ő 5 éves, viszont születése óta gyakorlatilag nincs szexuális életünk. Az elején úgy gondoltam, hogy majd visszaáll a dolog, de nem. Már többször beszéltem erről a témáról a feleségemmel, de azt mondja egyáltalán nem kívánja a szexet. Havi 1X azért van, de az annyira rossz, hogy már ott tartok, hogy inkább ne is legyen. Teljesen passzív, amikor elmondom neki hogy egy picit legyen már aktívabb, pl. legyen felül, azt mondja nem tud mit kezdeni a helyzettel. Hozzám sem ér, csak fekszik mint egy darab fa. Én próbálkozok az előjátékkal, de igazából nem is reagál rá. Már voltunk a problémával mindenhol, legalább fél milliót költöttünk rá, de semmi változás. Nem szed gyógyszert, tablettát, a labor eredménye is jó. Nincs pszichés problémája, már voltunk pszichológusnál, párterapeutánál. Semmi változás.

A magánéletünk jó, nincs veszekedés, a lányunkat szépen neveljük. Nincs anyagi problémánk, munkahelyi szintén nincs. Gőzöm sincs mi a baj! Szeretője nincs, bevallom utána néztem, de ő is ezt állította. Konkrétan zéróra redukálódott a libidója, emellett gyakorlatilag orgazmusa sincs. Mondtam neki hogy szex shop-ból nézzünk valami játékszert, de nem akarja. Mivel ő sosem kezdeményez, nem élvezi az intim perceket, így nekem is elment a kedvem attól, hogy próbálkozzak nála. Ja, nem híztunk el, odafigyelünk magunkra.

Azért is vagyok elkeseredve, mert nem vagyok megcsalós típus, emellett szeretem a családom, el sem tudnám képzelni, hogy a lányomat más férfi nevelje!!! Ráadásul együtt hoztuk össze a jelenlegi életünket, ezer szál köt egymáshoz.

Nos, ilyenkor mit lehet tenni? Ötletek???

2020. szept. 22. 23:29
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
91%

Ha elvisz a mentő majd megvizsgálnak alaposan.

Szomorú hogy ennyire magadban keresed a hibát,ő meg köszöni de nem kíván részt venni a megoldásban.

Eltelik még 10-15 év és rájössz, hogy tényleg nem érdemes változtatni.

Az a fura ,hogy nem érzi a súlyát.

Meg van a rendezett kis élete, van gyerek, kocsi ,ház.

Csak elfelejtett szólni, hogy nem akar házaséletet.

Mindezt több év vergődés után.

Amihez nincs kedve azt oldd meg te!

Itt a szexualitás hiánya a kisebb gond

Engem ez a lesz.rom hozzáállás akaszt ki legjobban az életben,még melóban is vagy idegenek közt. Biztos nem tudnék hosszú távon elviselni egy ilyen embert.

2020. szept. 25. 20:49
 52/74 A kérdező kommentje:

"Az a fura ,hogy nem érzi a súlyát.

Meg van a rendezett kis élete, van gyerek, kocsi ,ház.

Csak elfelejtett szólni, hogy nem akar házaséletet.

Mindezt több év vergődés után.

Amihez nincs kedve azt oldd meg te!

Itt a szexualitás hiánya a kisebb gond"

Hát ez szép összefoglaló volt. Eszembe jutott még valami. Az orális szex annyira durva nála, hogy az egy dolog hogy ő nem csinálja. Viszont pár éve azt mondta, hogy ha "rávetődök", azaz én akarnám neki csinálni, az azonnali válóok lenne! Bakker, itt meg azt olvasomm hogy sok nő a fél karját odaadná, ha a férje méltóztatna valamit tenni is az ágyba.

A konokságát örökölte, náluk az egész család ilyen. Ők arra büszkék, hogy soha nem alkusznak meg senkivel, és kizárólagosan csak azt csinálják, ami nekik személy szerint jó. Ez náluk akkora elvi kérdés, hogy már nincs ember, barát, munaktárs, családtag, akivel még tartanának a kapcsolatot. Ez csak egy kis kiegészítés volt. Szóval én is tisztában vagyok azzal, hogy nem szabad felhozni a témát, mert már így is én vagyok a hunyó hogy rá akarom kényszeríteni. Azt is mondta, hogy felejtsem már el azt a hülyeséget, hogy egy feleség bármivel is tartozik a férj felé, ez már nem a középkor. Az meg a kedvence, hogy mindig a gyengéb félhez kell alkalmazkodni, azaz ha valaki nem akar valamit, akkor a másiknak el kell ezt fogadnia. Történetesen ő gyűlöli a szexet, nekem ezt alap hangon el kell fogadnom.

Ha ezt tudtam volna anno, akkor abban a percben befejeztem volna vele az ismerkedést, bármennyire is tetszett. Beszéltem a szüleivel is a témáról, érdekelt hogy esetleg valami gyerekkori trauma lehet-e a háttérben. A szülei is el vannak képedve a dolgon, el se akarják hinni hogy klinikai asszexuális megspékelve némi pszichés blokkokkal.

2020. szept. 25. 21:05
 53/74 anonim ***** válasza:
91%

Konokságra büszkének lenni?

Ez inkább mérhetetlen ostobaság.

Egy olyan tutajt próbálsz deszkánként összetartani, amit már rajtad kívül semmi nem fog össze.

Én személy szerint nagyon házasságpárti és mindent is oldjunk meg személyiség vagyok. Mégis elváltam.

Egyszerűen rájöttem, hogy egyedül a legrosszabb helyzet sincs olyan rossz, mint egy passzív társ mellett erőlködni. Úgy, hogy tisztában vagyok a saját értékeimmel. Nem gondolom, hogy főnyeremény lennék, de tudom, hogy meddig vagyok képes elmenni a másikért. Mennyi áldozatot vagyok képes meghozni. És ha ez a másiknak mind semmi, egy vállrándítással leráz dolgokat, akkor ott én már nem tehetek semmit.

Persze ehhez idő kellett.

De összeszedtem magam és lezártam.

10+ évem ment el úgy, hogy még csak azt sem tudom miért nincs gyerekem, mert sosem volt alkalmas ezt megbeszélni.

Ez így nem élet. Lehet hogy úgy fogok meghalni, hogy azt mondom az egész életem egy semmi volt. De legalább nem azon fogok töprengeni, hogy miért hagytam elvesztegetni az egészet.

Legalább az esélyt meghagytam magamnak.

Ettől alszok normálisan egy ideje.

2020. szept. 25. 21:21
 54/74 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy a házasságotok alatt történt vele valami? Erőszak? Nem emlékszem írtad-e, eleinte mennyire kívánta a szexet, miket engedett meg benne.
2020. szept. 25. 21:31
 55/74 A kérdező kommentje:
Nekem van gyerekem, családom, életem. Nekem ez így már egy másik világ. én ha másért nem is, de a gyerekemért felelősséggel tartozom. Sajnos ennek elég nagy ára van. Ismerem magam, a végletekig kitartó vagyok, bármekkora is a szenvedés. Sosem vettem magam előre, így a félrelépős dolog sem volt opció sosem. Hát marad az ami van.
2020. szept. 25. 21:32
 56/74 anonim ***** válasza:
100%

Sok sikert.

Akkor lesz még cirka 13 éved.

Remélem jó kapcsolatod lesz vele felnőttként. Ha más nem, ez majd kárpótol.

Egy családban nem előre kell venni magad. Csak ugyanarra a szintre, ahol mindenki más is van. Így tudsz jó apa és jó férj is lenni, de úgy hogy közben neked is jut valami,ami feltölt.

2020. szept. 25. 21:42
 57/74 A kérdező kommentje:
Én abban hiszek, hogy véletlenszerűen van akiknek működnek dolgok, vannak akiknek nem. Abban visont nem hiszek, hogy egy 40+-os férfi kell még valakinek, azaz kölcsönösen egymásnak. Túl sok energiát tettem ebbe a kapcsolatba, nekem egy újhoz sem kedvem, sem hitem nincs. A szexualitáshoz való hozzáállásom is erősen torzult, az egyik oldalról az érzem hogy alkalmatlan vagyok rá, a másik oldalról meg nincsenek érzéseim egy olyan nő felé, akitől akarnék is valamit. Ja, az elutasításoktól való félelmeim, és a megszégyenülés miatt meg se merném próbálni senkinél sem. Én egy amolyan robot vagyok. Azt sem tudom elképzelni, hogy valaki meglátná bennem az embert. Szóval esélytelen vagyok, ezért maradok.
2020. szept. 25. 21:55
 58/74 anonim ***** válasza:
100%

Látom, menthetetlen vagy, kérdező.

Az a baj, hogy még saját magadnak is hazudsz.

Hiába tettél sok energiát a kapcsolatodba, ha mára semmi látszata nincs. Akkor olyan, mintha semmit nem tettél volna.

Nem muszáj elválni, de azt jobb, ha tudod, hogy ha ennyire rosszul éled meg lelkileg a helyzetet, akkor tényleg elvisz a mentő, és ez a szerencsésebb eset, a szarabbik rész, ha valami durva betegséggel kell kínlódnod évekig.

Ennél még az is jobb lenne, ha hetente elmennél prostituálthoz vagy a szeretődhöz, aki rendbe tenné a kis lelki világodat, és akkor otthon tudnál a "többi jóra" koncentrálni, és akár megvárhatod, míg a feleséged rád veti magát (soha).

Amúgy, csaxólok, te is pont anyira makacs vagy így olvasás alapján.

2020. szept. 26. 06:24
 59/74 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavarja, ha szeretőd lenne. Szerintem használd ezt ki. Pont most volt szó nyitott kapcsolatokról a Balázsékban. Beletelefonált egy nő, akinek a házasságában ez tökéletesen működik. Ha a feleségednek ennyire megterhelő a szex és amúgy meg jól megvagytok, akkor érdemes lenne ezt a variációt kipróbálni. Neked is egy életed van, számodra fontos, ő neki inkább kín, akkor nincs más megoldás, minthogy az életednek ezt a részét valaki mással éled meg. Hallgasd meg a Balázsék adását: https://www.youtube.com/watch?v=PeUeoCQIBbY&t=6009s.
2020. szept. 26. 10:31
 60/74 anonim ***** válasza:
74%

"Az meg a kedvence, hogy mindig a gyengéb félhez kell alkalmazkodni, azaz ha valaki nem akar valamit, akkor a másiknak el kell ezt fogadnia."

Eszerint lazán elfogadná, ha elakarnál válni, mert te így nem akarod ezt a házasságot.

Orvos: A vizsgálat nem lesz hosszabb és most biztosan nem akarnak feleslegesen bent tartani. Egy háziorvossal való beszélgetést mindenképpen megér a téma. Aztán eldöntitek, hogy kell-e menned.

Ami még feltűnt: Az írod, hogy vezető beosztásban vagy. De azt sem léped meg, hogy elmenj orvoshoz. Azt írod, hogy robot típus vagy és a házasságodban sem tudsz döntéseket hozni. Nagyon úgy tűnik, hogy nem olyan beosztásban dolgozol, ami neked való lenne. (Én is dolgoztam középvezetőként és fárasztó volt, mert gyakorlatilag pszichológust is kellett játszanom.) Írtál a henteses esetről, ami egyértelműen egy indokalatlan dühkitörés volt. Nem lehet, hogy te is nagyon megváltoztál az évek alatt, csak ezt nem vetted észre? Hogyan reagálnál arra, hogy ezt a képedbe vágná a feleséged?

2020. szept. 26. 11:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!