Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetnék ebben az esetben?
42 éves házas férfi vagyok. A feleségem 40 éves, van egy lányunk. Ő 5 éves, viszont születése óta gyakorlatilag nincs szexuális életünk. Az elején úgy gondoltam, hogy majd visszaáll a dolog, de nem. Már többször beszéltem erről a témáról a feleségemmel, de azt mondja egyáltalán nem kívánja a szexet. Havi 1X azért van, de az annyira rossz, hogy már ott tartok, hogy inkább ne is legyen. Teljesen passzív, amikor elmondom neki hogy egy picit legyen már aktívabb, pl. legyen felül, azt mondja nem tud mit kezdeni a helyzettel. Hozzám sem ér, csak fekszik mint egy darab fa. Én próbálkozok az előjátékkal, de igazából nem is reagál rá. Már voltunk a problémával mindenhol, legalább fél milliót költöttünk rá, de semmi változás. Nem szed gyógyszert, tablettát, a labor eredménye is jó. Nincs pszichés problémája, már voltunk pszichológusnál, párterapeutánál. Semmi változás.
A magánéletünk jó, nincs veszekedés, a lányunkat szépen neveljük. Nincs anyagi problémánk, munkahelyi szintén nincs. Gőzöm sincs mi a baj! Szeretője nincs, bevallom utána néztem, de ő is ezt állította. Konkrétan zéróra redukálódott a libidója, emellett gyakorlatilag orgazmusa sincs. Mondtam neki hogy szex shop-ból nézzünk valami játékszert, de nem akarja. Mivel ő sosem kezdeményez, nem élvezi az intim perceket, így nekem is elment a kedvem attól, hogy próbálkozzak nála. Ja, nem híztunk el, odafigyelünk magunkra.
Azért is vagyok elkeseredve, mert nem vagyok megcsalós típus, emellett szeretem a családom, el sem tudnám képzelni, hogy a lányomat más férfi nevelje!!! Ráadásul együtt hoztuk össze a jelenlegi életünket, ezer szál köt egymáshoz.
Nos, ilyenkor mit lehet tenni? Ötletek???
Ha tudsz angolul, akkor ajánlom neked redditen az r/DeadBedrooms subot. Ott rengeteg segítséget kaphatsz és más emberek is megosztják a véleményüket.
A szexshop nem rossz ötlet szerintem. Biztos tudod mit szeret, miért nem leped meg? Esetleg vehetnél valami társasjáték szerűt, ami szabályzat alapján utasít hogy mit tegyetek.
Az is lehet, hogy az anyaság miatt inkább a nevelésre koncentrál és nem a további reprodukcióra. Az alapján amit leírtál nem veletek, hanem csak vele van baj. Esetleg elmehetne egyénileg szexuálpszichológushoz.
A feleséged aszexuális, ha kizárólag egy pozícióban hajlandó csinálni, este, és csak kötelezettség szintjén. Nem hiszem, hogy ez a házasság előtt nem tűnt fel! Valószínűleg úgy érzi, hogy ő teljesített, megvan a gyerek, most már nem kell ebbe több energiát tennie. Nem lennék meglepődve, ha "véletlenül" esett volna teherbe rövid ismeretség után.
Ha változtatni akarsz, akkor válj el, vagy újíts be egy szeretőt.
"legalább fél milliót költöttünk rá, de semmi változás"
Nem tudom elképzelni, hogy ennyi szakember nem mondott semmit, amin elindulhattok.... Miket mondtak?
Nekem akkor volt ilyen, amikor a partneremre nem tudtam férfiként nézni. A libidóm mellette konkrétan nulla lett, de annyira, hogy önkielégítés sem volt, se semmi. Pedig ő is az a nagyon törődős típus volt, mindig masszírozott, sose fáradt el, elmosogatott annak ellenére, hogy kértem, hogy ne, stb.
Gonoszul hangzik, hogy emellett ez történik, de ha olyan erősen tiltakozik a szervezeted valaki ellen, nem tudsz mit csinálni. Én sem okoztam neki sose örömet egy időn túl.
Amúgy azért nem tudtam erre a pasira férfiként nézni, mert nőies jegyei voltak, nekem például fura volt az ilyen szintű odaadás, szerintem ez a nő dolga inkább, egy férfinak másban kellene villantania (amiben pedig nem villantott), körülbelül én tettem ki az életét, mást nem csinált, munkában nem voltak ambíciói, pénzhez nem értett, mindig nekem volt igazam, semmi határozottság, hát papucs volt, na. Én szakítottam végül vele, mert már láttam, hogy ebből sose lesz semmi.
Bocsi az őszinteség miatt, de talán nem vagyok fehér holló ezzel a dologgal.
Persze szokott jönni a szöveg, hogy a nőknek semmi nem jó, de az az igazság, hogy ha felcserélődnek a nemi szerepek, az sem jó. Na meg az odaadásról: nem szabad sokkal többet tenni, mint amennyit a másik viszonozni tud. Egy nőnek kellemetlen, ha egy pasi odaadóbb nála. Az elején a konkrét példában én is sok mindent megtettem, aztán a pasi felülmúlt, és ez rossz volt, nekem legyilkolta a libidómat, aztán már sose tért vissza.
Szerintem válj el, ennek nem lesz jó vége, mert itt már tisztelet nem maradt.
Szia!
Azt hiszem te is tudod, hogy ezek után túl sok lehetőség nincs.
Beletörődsz, félrelépsz, elválsz ...
Egyik sem túl jó megoldás.
Az írásodból valamiért az érződik, hogy a feleséged elég közömbösen viszonyul ehhez a témához.
Ha így van, engem ez zavarna leginkább.
Legfőképp azért, mert egy kiegyensúlyozott házasságról írsz.
Nyilván nem tudom átérezni a problémáját, hogy milyen az amikor ennyire nincs kedve. Azt a részét viszont igen, hogy milyen az,amikor nincs meg az a fajta biztonság az ember életében, amit egy stabil kapcsolat adhat.
Sok nő kiteszi magát méltatlan helyzetnek, csak azért, hogy egy kapcsolatot megtartson, mert annyira tart a bizonytalanságtól és az egyedülléttől.
Nekem ez a legszembetűnőbb probléma a helyzetedben,hogy olyan,mintha nem érezné a súlyát a problémának. Mintha bele sem gondolna, hogy ez milyen szinten rombol egy kapcsolatot.
( persze ehhez az is kell, hogy a saját "szemüvegemen " keresztül látom a kérdésed)
Egy dolog jutott eszembe..
Bár nyilván ezen is túl vagytok.
Egy kis alkohol sem változtat a passzivitásán?
Nyilván nem túl sok, de néha egy pohár bor is elegendő, hogy kicsit gátlástalanabb legyen az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!