Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a legjobb, amit tehetnék ebben az esetben?
A barátnőmmel 5 éve vagyunk együtt, még van 2 év egyetem neki, utána venném el.
Jól vagyunk, szeretjük egymást, őszinte a kapcsolatunk minden mértékben. Természetesen vannak kisebb hibák, de nagyon jól megtudjuk beszélni és nincsenek komolyabb gondok.
Egy nagyon kedves, nagyon szerethető és becsületes lány.
A probléma ott van, hogy én nem tetszek az apjának se és az anyjának se, a következő okokból: nincs kocsim, nincsen sok pénzem, nem tudok neki annyit nyújtani, amit a születi elvárnának. Idézem "a helyedben a világ tetején járnék". De van nekem saját házam, kertel, gyümölcsössel amiért én is sokat dolgoztam, és ezekre költöttem, nem autóra, nem engedhettem meg magamnak.
Ő belőle lassan orvos lesz, így a szülei mondják, éreztetik vele, hogy ők másképp csinálnának sok mindent, de végül is a barátnőm mindent elmond, nevettünk rajtuk egy jót, hogy milyen elvakultak. Volt párszor, hogy megmondta neki mik a szándékai, mit szeretne, de vagy lebeszélni akarták, vagy csak egyszerűen dühösek lettek rá.
Mi ezeket átbeszéltük, egymás mellett állunk.
De mit tehetek vagy tehetünk a szüleikkel szemben, hogy ez változzon, vagy legalább ne azon munkálkodjanak, hogy tönkretegyék a kapcsolatunkat?
Igazából egy dolgot elmondtam neki, hogy mikor odakerülünk választanod kell, vagy én, vagy ők.
Nem fogunk túl közél lakni hozzuk.
Utolsó!
Ha a lány tényleg szereti őt, ki fog állni mellette, ha tényleg azt érzi, hogy ő számára az igazi!
Esetünkben is így volt!
A szüleim minden eszközzel a Párom ellen voltak, elítélték, megalázták előttem, szinte mindent elkövettek, amit nem szégyelltek, mert nem akarták megismerni, csak ítélkeztek a családja, meg az életkörülményei miatt.
Rengeteg vitám volt ez miatt a szüleimmel. Volt, hogy édesapám hetekig nem beszélt velem.
De egy idő után (7 év) belátták, hogy nem tudnak tenni ellene. Lassan kezdték megismerni is és végül kezdték megkedvelni. Összeköltöztünk (vagyis a Párom jött a mi városunkba) és külön költöztem a szüleimtől, vettünk egy lakást, közösen. A felújítás alatt, kezdték egyre jobban megismerni a Páromat és mára már megszerették, elfogadták és tisztelik. Ma már házasok vagyunk és belátták, hogy csak a külsőségek és a családja alapján ítélték el, amit rosszul tettek.
Nehéz megküzdeni a szülőkkel, de ha látják, hogy komoly a kapcsolat, akkor nem tehetnek ellene. Ha nem elég, komoly, akkor persze szét tudja marni a párt, de ez csak rajtuk, a páron, múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!