Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért nem akar a feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akar a feleségem javítani a házasságunkon, miért jó neki a kihűlt kapcsolat és a látszat fenntartása?

Figyelt kérdés
Húsz éve vagyunk házasok, a kapcsolatunk már öt évi házasság után csak szelíd barátság volt, tizenöt év után meg sima egymás mellett élés, mintha csak jó ismerősök lennénk. Gyermekünk nincs, mert a feleségem nem akart szülni, nagyon félt a szüléstől. Én kezdetben még szerettem volna gyereket, de erőltetni semmit nem akartam. Most viszont eljutottam odáig, hogy ebből a kihűlt kapcsolatból nekem már elég! Neki nagyon jó, úgy látom, posztolgatja ki a facebookra a közös képeinket, mert a barátnői is így csinálják (ó, a látszat nagyon fontos, a külsőségekre nagyon ügyel a drágám), de közben már évek óta nem is beszélgetünk. Kb. két hónapja kezdtem el kérni, hogy beszélgessünk végig újra teljes éjszakákat, mint a házasságunk kezdetén, ismerkedjünk meg újra egymással. A végigbeszélgetett éjszakák a házasságunk első éveiben csodálatosak voltak. Hetekig éltem belőlük. Feltöltöttek. Annyi érzést feltártunk egymás előtt, annyi titkot megosztottunk egymással. Ezért kértem, hogy újra kezdjünk el teljes éjszakákat végigbeszélgetni. A feleségem hidegen rám nézett, amikor ezt az ötletemet elmondtam, és ennyit kérdezett: - Te megbolondultál? Minek beszélgessek én veled végig egy éjszakát? - Amikor ezt kimondta, megállt bennem az ütő, elsápadtam. Egy ilyen nővel érdemes együtt maradni még, vagy hagyjam ott véglegesen? Én már az utóbbira hajlok. Akkor ugyan gondban lenne a drágám, mert milyen fotókat posztolgatna vajon a facebookon a csodálatos házasságunkról?

2020. júl. 9. 12:54
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
78%
Elég normális pasasnak látszol. Szerintem értelmes nők kapnának utánad.
2020. júl. 12. 20:05
 32/51 anonim ***** válasza:
63%

20 éve ígéretet tettél a feleségednek, aki azóta drasztikus megváltozott.

Ez gyakori probléma Magyarországon, ezért is magas a válások száma.

A problémák és az elhidegülés mindegyik párkapcsolatban bekövetkezik kommunikáció nélkül.

Nem elválnod kell, hanem újra remélni. A remény hal meg utoljára.

Közös programokra van szükségetek, újdonságokra, meglepetésekre. A feleséged is vágyik ezekre, és neked tudatosan tenned kell a párkapcsolatodért.

Ahogy minden párkapcsolatban:

Biztos, hogy mondta már miért nem teszel meg dolgokat ha ő kéri. Vagy éppen milyen szokásaid idegesítik őt. Ezekre oda kell figyelni, s ha a kedvében jársz, ő is meglágyul.

2 hónapja a vírus miatt stresszelt. Egy nő szeret beszélni, egyszerűen hallgasd meg, amit mondani akar.

Szeret mélyen belül, 20 húsz évet neked adott az életéből. Ez nagyon nagy idő. Találjatok újra egymásra.

Mindig vannak mély pontok, és után jön a fellendülés.

Sok szerencsét kívánok!

2020. júl. 15. 19:10
 33/51 anonim ***** válasza:
90%
Elég merész vagy. Ha a feleséged is nézegeti ezt az oldal, akkor ennyi információnak a feléből is rájön, hogy róla van szó! 😱
2020. júl. 15. 19:25
 34/51 A kérdező kommentje:
Nem is bánnám. Nem ez volt a cél, de most már kifejezettem szeretném, ha ez történne. Vagy ha a helyettesbanyák felfedeznék a kérdést és beárulnák neki!
2020. júl. 15. 21:22
 35/51 anonim ***** válasza:
70%

Rövid leszek.Kihült kapcsolatodat nem tudod már visszafordítani.Az esély erre kb 0,01%.

Tervezd meg a visszavonulást,váljatok el,és kezdj új életet.

Tudom,mert áteltem.20év házassag,2gyerek után.

Egyetlenegy dolgot fogsz banni,az elfecsérelt idődet!!!

Egy,ma már boldog párkapcsolatban élő 50F

voltam.

2020. júl. 16. 06:38
 36/51 anonim ***** válasza:
32%

Egy kapcsolat megromlása mindig KÉT emberen múlik. Hiszen egy idő után elfáradunk, és abbahagyjuk a legjobb énünk színlelését.

Valójában, a most érzett dühöd el fog múlni, de a megbánás nem.

Elvált középkorú férfiként nehezen találsz olyan nőt, aki beletörődik, hogy 45 év felett valószínűleg csak lombikkal lehet gyereked, és a szex sem fog úgy menni, mint 25-40 éves férfiaknak. Ha egyáltalán találsz megfelelő partnert... és feltéve, hogy nem ismétlődik meg a változás, ami miatt nem ismersz rá a feleségedre...

Sajnos mindenki megváltozik, néha saját magunknak sem tűnik fel. Te is megváltoztál a feleséged szemében.

Főleg, hogy mindent a nulláról kellene kezdened egy új párral (anyagilag, lelkileg, hozzá alkalmazkodni, stb), ami középkorúként nagyon nehéz. Arról nem beszélve, hogy a válás miatt elveszítheted a vagyonod nagyon nagy részét. Mindent darabolni... próbálni elfelejteni 20 évet az életedből...

Szerinted miért akarja a feleséged a látszat fenntartását? -Azért mert nem akar elválni. Azt akarja mutatni, hogy szereted őt és ő szeret téged.

És ha nem akar elválni, akkor harcolhatsz a házasságodért.

Elképesztően erősnek kell lenni hozzá. De a megfutamodás nem lehet opció.

Az elején néhányszor lehet, hogy a feleséged keménységével kell szembenézned, de ő már 15 éve az adott helyzethez szokott hozzá. Később érti meg, hogy te komolyan gondolod a változást. Járj a kedvében! Könnyen észreveheted mit kell tenned, ha meghallgatod a panaszkodását. (“Miért nem csináltad még mindig meg a...” Annyira idegesítő, hogy mindig...”)

Mutasd meg neki, hogy figyelsz rá. Kérdezd meg a napjáról/vidd el enni valahová (a nők imádnak enni)

Ha beszél hozzád próbálj figyelni rá, hallgatsd meg. Nem számít, hogy nem értesz egyet. Ha meghallgatod, meg fog nyílni.

Hányszor dicsérted meg a haját vagy a ruháját? A házimunkát amit érted tesz? A munkát amit az iskoláért tesz? A koronavírus extrém sokként érintette az iskolákat. Hidd el, ő is sok stresszen megy keresztül igazgatóként.

Őszintén sajnálom, ha rosszul érzed magad a házasságodban. De tudnod kell, hogy a nők házisárkánnyá változnak az évek során. Tudod mi segít? Az érintés. ha megfogod a kezét, megöleled, azt mondod neki hogy szereted, stb

Az elején újdonság lesz neki, de meg fog lágyulni.

Ha mindennap elmondod neki, hogy hálás vagy érte, hogy szereted őt, garantálom a pozitív változást. Lassan fog a jégkirálynő felengedni, de erősnek kell lenned.

Látni fogsz gúnyolódást, duzzogást, dühöt. Utána már ő is elnézőbb lesz, és kíméletesebb.

A helyettes bányarémekkel meg köss tűzszünetet, mert ők azok akik manipulálhatják a feleségedet a rossz irányba....

Ha mégsem adnád meg az esélyt a házasságodnak, akkor az időm és energiám, amit a segítéseddel töltöttem kárbavész. De ennek ellenére is, őszintén kérlek, mielőtt végleg bezárnád magad mögött az ajtót, olvasd el a következő olvasmányokat:

-A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek. Szerző: John Gray, Phd

-Az öt szeretetnyelv. Szerző: Gary Chapman

Így meg fogod végre érteni, hogy mi miért történt/történik a párkapcsolatodban.

2020. júl. 16. 11:37
 37/51 anonim ***** válasza:
Szerintem megcsal téged.
2020. júl. 16. 15:16
 38/51 anonim ***** válasza:
Mindenkinek csak egy élete van. Add meg magadnak az esélyt a boldogságra.
2020. júl. 16. 16:32
 39/51 anonim ***** válasza:
52%
36-os írását meg töröld ki a fejedből. Lényegében szerinte alázkodj meg azelőtt, akit nem szeretsz, és már nem szeret...
2020. júl. 16. 16:41
 40/51 A kérdező kommentje:
Persze, még én alázkodjak meg a nagyságos igazgatónő előtt, aki folyton parancsolgatni akar nekem az iskolában is, a kollégák körében. De nem tud, mert minden alkalommal visszautasítom a parancsa teljesítését. Erre persze ott nem reagál, nyíltan nem mert veszekedni, csak rágja a szája szélét kínjában meg némán forgatja a fejét, de itthon vagy jégkirálynőt játszik, vagy kitör, mint egy vulkán. Én már többször megmondtam neki, hogy én őt igazgatóként nem tudom elfogadni, nem érzek benne annyi vezetői képességet, amennyire egy jó igazgatónak szüksége van, nekem ő ebben a szerepben nem hiteles. Ezt többnyire még eddig négyszemközt fejtettem ki neki, de szeptembertől - ha tovább keménykedik velem - az egész tantestület előtt a képébe fogom vágni, meg fogom szégyeníteni.
2020. júl. 16. 16:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!