Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akar a feleségem javítani a házasságunkon,
miért jó neki a kihűlt kapcsolat és a látszat
fenntartása?
Figyelt kérdés
Húsz éve vagyunk házasok, a kapcsolatunk már öt évi házasság után csak szelíd barátság volt, tizenöt év után meg sima egymás mellett élés, mintha csak jó ismerősök lennénk. Gyermekünk nincs, mert a feleségem nem akart szülni, nagyon félt a szüléstől. Én kezdetben még szerettem volna gyereket, de erőltetni semmit nem akartam. Most viszont eljutottam odáig, hogy ebből a kihűlt kapcsolatból nekem már elég! Neki nagyon jó, úgy látom, posztolgatja ki a facebookra a közös képeinket, mert a barátnői is így csinálják (ó, a látszat nagyon fontos, a külsőségekre nagyon ügyel a drágám), de közben már évek óta nem is beszélgetünk. Kb. két hónapja kezdtem el kérni, hogy beszélgessünk végig újra teljes éjszakákat, mint a házasságunk kezdetén, ismerkedjünk meg újra egymással. A végigbeszélgetett éjszakák a házasságunk első éveiben csodálatosak voltak. Hetekig éltem belőlük. Feltöltöttek. Annyi érzést feltártunk egymás előtt, annyi titkot megosztottunk egymással. Ezért kértem, hogy újra kezdjünk el teljes éjszakákat végigbeszélgetni. A feleségem hidegen rám nézett, amikor ezt az ötletemet elmondtam, és ennyit kérdezett: - Te megbolondultál? Minek beszélgessek én veled végig egy éjszakát? - Amikor ezt kimondta, megállt bennem az ütő, elsápadtam. Egy ilyen nővel érdemes együtt maradni még, vagy hagyjam ott véglegesen? Én már az utóbbira hajlok. Akkor ugyan gondban lenne a drágám, mert milyen fotókat posztolgatna vajon a facebookon a csodálatos házasságunkról?
Ez nem igaz, hogy az alakját féltette, azt egyáltalán nem féltette. Az mondjuk már igaz, hogy mindene volt az iskola meg a tanügy. (Ja, ezt így nem szabad mondani, mindig kijavít, hogy az nem "tanügy", hanem "oktatásügy".) Már öt évi tanárkodás után igazgatóhelyettes lett, s utána nagyon hamar igazgató (de ezt sem szabad így mondani, hanem azt a szót kell használni, hogy "intézményvezető"). Én ezt nem bántam, mert ha szereti, miért ne csinálja? Csak attól a két banya barátnőjétől tudnám elrángatni valahogy, akik a helyettesei! Nem volt ő ilyen a házasságunk elején. Ott még voltak átbeszélgetett éjszakák! Hogy szerettem azokat az éjszakákat!
2020. júl. 9. 15:25
22/51 anonim válasza:
Szia, kolléga :) Te is tudod, hogy a közigállás tele van tanári álláshirdetéssel. Persze nem könnyű egy jó közösségből váltani (ha jó). De legalább nem a nejed lenne a főnököd.
2020. júl. 9. 15:28
23/51 anonim válasza:
#22 vagyok. Jaaaj, ez a sznobizmus! Intézményvezető! Leírásod alapján hajszálra olyan, mint az én főnököm, csak az vénlány.
2020. júl. 9. 15:30
24/51 A kérdező kommentje:
Szia kolléga! Nem mindegy, hogy melyik szót használjuk! Ezt megtanultam. Engem nem zavar, hogy ő a főnököm. A kollégáim megbíznak bennem, és simán merik szidni előttem a tanári szobában, mert tudják, hogy nem mondom neki vissza. Én még életemben nem mondtam neki vissza, hogy miket mondanak róla a tanáriban, mivel a kollégáimmal vagyok inkább szolidáris.
És sajnos amiket mondanak róla, az bizony nagyrészt igaz. Én mondjuk őt sosem szidom a többiekkel együtt, igaz, nem is védem meg és nem is dicsérem. Ez utóbbiakra ugyanis nem szolgált rá. Én a helyetteseit szoktam szidni, de azokat előtte is, otthon, nemcsak a kollégák előtt, a tanáriban.
2020. júl. 9. 15:35
25/51 anonim válasza:
Megpróbálom kitalálni, milyen.
1. Munkamániás, és ezt mindenkitől elvárja. Alig alszik éjszakánként (állítólag), annyit dolgozik. Hétvégén is. Mindig.
2. Az a mániája, hogy 8-16 óráig tart a benn töltendő munkaidő, és ő nagyon jófej, hogy nem ellenőrzi. (A 32 óra meg smafu.)
3. Ha valami fölösleges feladatot csináltat (adminisztráció- és beszámolómániás), azt tuti, hogy a tanker rendelte el. Akkor is, ha a tanker más sulijában nem kérik. Egyáltalán, minden kényelmetlen feladat a tanker utasítása, ezzel takarózik.
4. Drámakirálynő.
Na, valamelyik betalált? :D
2020. júl. 9. 15:50
26/51 A kérdező kommentje:
Drámázni nem szokott, ő a csendes bosszúálló inkább. Mondjuk kitalál néha olyan dolgokat, amelyek abszurd és lehetetlen követelések. Pl. amikor az iskolakönyvtárat át kellett pakolni az egyik helyiségből a másikba. Kitalálta, hogy a férfi tanárok végezzék el a könyvek áthurcolását. Én lázadtam fel elsőként ellene, és kijelentettem, hogy NEM!!! Ez nincs benne a munkaköri leírásomban, nekem pedagógiai feladatokat kell elvégeznem, a fizikai munka nem az én dolgom. Nincs az az igazgató, aki ezt nekem elrendelheti. Ez etikátlan. Egy egész tantestület előtt jelentettem ezt ki. Ő nem tiltakozott, nem támadott vissza, csendben megkérdezte, hogy ki lenne mégis hajlandó a könyvtár könyveinek átpakolására a férfi kollégák közül. Három fiatal gyakornok jelentkezett. Ők pakolgattak egy egész hétvégén. Ő pedig - aki nyilvánosan nem állt bosszút a tantestület előtt - otthon azzal állt bosszút, hogy egy hónapig nem szólt hozzám, csak a konyhaasztalon hagyott cetlikkel kommunikált. Magyarul: levelezni volt csak hajlandó.
2020. júl. 9. 15:58
27/51 anonim válasza:
5 év után szar volt, vártál még 15ot...erre mit lehet mondank?
2020. júl. 9. 17:55
28/51 anonim válasza:
Kérdező, válts munkahelyet, és hagyd el. Ennél csak jobb lehet, nemigaz?
Komolyan azt gondolod, hogy 15 év után újra olyanok lesztek, mint a kapcsolat elején? Korábban kellett volna észbe kapni, és nem csak mondogatni neki, hogy beszélgessünk, hanem egyszerűen el kellett volna kezdened beszélni hozzá/vele. Valahol volt egy pont, ahol még működött, és ahol elb.szódott az egész. Ott, annak a környékén kellett volna felismerni. Most már mindegy. Menj tőle minél messzebb.
2020. júl. 9. 20:23
29/51 anonim válasza:
*otthon azzal állt bosszút, hogy egy hónapig nem szólt hozzám, csak a konyhaasztalon hagyott cetlikkel kommunikált. Magyarul: levelezni volt csak hajlandó.
óvoda, némi agybetegséggel megspékelve.
2020. júl. 9. 20:25
30/51 anonim válasza:
Beszéld meg vele. (Még nem olvastam el a teljes kérdést; de ezt a feleséged tudja a legjobban.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!