Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell egy házasságban kizárólag közös kassza?
Úgy vettem észre, hogy itt mindenkit megköveznek, aki nem csak és kizárólag közös kasszán van a férjével. Mert a szemét férfinek van saját pénze és azt miért nem adja be a közösbe.
Nő létemre gondolom azt, hogy nem akarok a férjem pénzével rendelkezni, azt költse magára, a hobbijára, arra amire akarja. A közös kasszába beadunk ugyanannyit és a közös dolgok, kaja, nyaralás, felújítás abból mennek.
Érdekelne, hogy olyan nők is ennyire a 'ne legyen semennyi saját pénzünk' rendszer hívei, akik többet keresnek a párjuknál? Mert legtöbbet csak azt látni, hogy 'a férjem dupla annyit keres, mint én, és miért nem ad bele többet a közösbe".
"Viszont senkinek se engedném az én pénzemet költeni."
Én sem, de magamtól adnék. A kettő szerintem tök más.
Egy család vagyunk. Ennyi.
De kifejtem bővebben. Pl. nálunk most az a pálya, hogy a férjem van otthon gyes-en a gyerekekkel, és én dolgozok. Pont azért, mert az én keresetem több, neki pedig lesz ideje tanulni, amíg egy évet otthon van.
Azért nem gond, mert nem én pénzem, te pénzed, hanem a miénk. Csak az fontos, hogy nekünk így 100-200 ezerrel több a havi össz bevétel. Sajnos nem keresünk annyira jól, hogy ne számítson 100 ezer.
Kb. két év, és fordul a kocka. Akkor a férjem vállalkozása (reméljük) beindul, és ő keres majd többet. Ezt mindketten tudjuk, ezért szenved most a tanulással, én meg támogatom. _Nekünk_ lesz jobb.
Ha csak ő lenne, és én, meg a külön kassza, úgy az se állna érdekemben, hogy most én legyek a családfenntartó, és minek támogassam a tanulásban, ha csak ő profitál belőle?
Még szerencse, hogy nálunk közös kassza van.
Szerintem ez olyan életszerűtlen. Számomra a külön kassza addig működőképes, amíg nem élünk együtt, utána már valahogy adja magát, hogy mindent közösen fedezzünk. Nálunk amúgy nincs közös számla, mindkettőnknek saját számlára érkezik a pénz, de sosem számolgatjuk, ki éppen mit fizetett, mert végső soron tökmindegy, hogy a jobb vagy a bal zsebedből vetted ki a pénzt, a megtakarítás, ami mindkettőnk számláján ott virít, ugyanúgy közös programokra megy el, szóval teljesen mindegy, hogy melyikünkén szerepel nagyobb szám. Én nem érzem azt, hogy a "férjem pénzéből" van ez vagy az, mert alapvetően nincs ilyen, hogy "férjem pénze", van "mi pénzünk" és kész. A kiadások mind közösek, még ha hobbiról is van szó, alapvetően nem állandó kiadásokról beszélünk, és az is csak a közös jóért van, hiszen a hobbijától boldogabb, elégedettebb lesz az ember, ami a párkapcsolat minőségén is meglátszódik. Szóval nekem valahogy házasságban, együttélős párkapcsolatban nem igazán életszerű a külön kassza, mert akkor minek élünk együtt? A házasság amúgy is vagyonközösséget jelent, és hacsak nem írt az ember házassági szerződést (mi nem írtunk, válás esetén az alapértelmezett 50-50 nekünk teljesen megfelel), csak felesleges feszültség elszámolni a dolgokat külön-külön. Legalábbis szerintem.
Ennek ellenére persze én nem szólok bele, mások hogy csinálják, nekem ez a működőképes, ez a logikus, ez a kényelmes, ha valaki másképp látja, ő tudja, neki hogyan jó, nyilván millió más különbség van kapcsolat és kapcsolat között ezen kívül is, a lényeg itt is az, hogy a te párod, akivel te élsz együtt, akivel te vagy házasságban, ne úgy gondolkozzon, mint én, mert akkor nyilván konfliktus van, de amúgy meg teljesen mindegy kívülállók mit gondolnak.
Nem kell személyeskedni, a férjemmel megegyezik a dologról a véleményünk, így nem őt vagy magamat akarom arról győzködni hogy hogy kéne csinálni a dolgokat, egyszerűen érdekelt, hogy miért látják mások másképp a helyzetet.
És jó dolgokat írtok, pl ha az egyik dupla annyit keres, akkor az ő életszínvonalához fognak alkalmazkodni.
Szerintem nincs azzal gond, ha valaki szeretné bebiztosítani magát anyagilag, mert egy jó(nak tűnő) házasságban is előfordulhat válás,és olyankor nem a közös kasszába fogunk nyúlkálni. Nyilván nem ez van senki fejében házasságkötéskor, de mint mondani szokás, jobb félni, mint megijedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!