Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kell egy házasságban kizárólag közös kassza?
Úgy vettem észre, hogy itt mindenkit megköveznek, aki nem csak és kizárólag közös kasszán van a férjével. Mert a szemét férfinek van saját pénze és azt miért nem adja be a közösbe.
Nő létemre gondolom azt, hogy nem akarok a férjem pénzével rendelkezni, azt költse magára, a hobbijára, arra amire akarja. A közös kasszába beadunk ugyanannyit és a közös dolgok, kaja, nyaralás, felújítás abból mennek.
Érdekelne, hogy olyan nők is ennyire a 'ne legyen semennyi saját pénzünk' rendszer hívei, akik többet keresnek a párjuknál? Mert legtöbbet csak azt látni, hogy 'a férjem dupla annyit keres, mint én, és miért nem ad bele többet a közösbe".
Bárki bármit mond, soha nem mennék közös kasszáta. Mindenki a hozott anyagból gazdálkodjon.
21/F
Ha van közös gyerek akkor azért fura lenne a külön kassza.
Én a közös kasszát szeretem számottevő különbség nincs a bérünk között de ha én pl gyesen lennék akkor ez változna..
Meg sose értettem meg külön kasszánál ha elfogy a másiknak akkor
Nem adnak neki enni ? Vagy a hűtőben is fel írjak a kaját ki vette?
Nekem ez alberlo tarssal volt nem a párommal 😊
50% Neked még saját kereseted sincsen...
Btw én sem vagyok a közös kassza híve.
A kérdést meg egyértelműen férfi tette fel.
Azon az elven vagyok, hogy legyen közös kassza, ahova elutaljuk a legtöbbet amit tudunk havonta, x része elmegy mindennapi dolgokra, a fennmaradó pedig közös megtakarítás.
Én rosszul érezném magam személy szerint, ha a férjem pénzéből vennék magamnak ruhákat, a férjemnek pedig drága hobbija van és értékelem, hogy ezt a saját pénzéből tudja intézni.
Nem tudom elképzelni, hogy hogy működik az "egyiknek elfogy a pénze, akkor nem kap enni" dolog. Kirúgják vagy gyesen van és nem tud annyit a közösbe adni, mint eddig? Mert akkor persze hogy kisegítem a másikat. De ez speciális helyzet, nem pedig több éven át tartó "probléma".
Gondolom, a gyerekek miatt. Ha akarnék, nekem is fontos lenne, hogy ne az legyen, hogy én és a gyerekek élünk az én fizetésemből, apuka meg hobbizik a sajátjából.
Másrészt, ha nyernék a lottón, vennék egy csomó mindent a páromnak. Elmennénk egy csomó helyre, és nyilván én fizetnék mindent. Mit csináljak egyedül a pénzzel? Üljek rajta, és soha ne menjünk sehova, ne együnk sehol, ne csináljunk semmit, mert jaj, nem 50-50.
Párom keres kb 180 200 ezer között. Én meg 1800 eurót. Közös kasza van.
N27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!