Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A családom nem örül a lagzinak. Mégis, hogyan kezelhetném ezt jól?
Olyan önzőnek érzem magam, amikor anyukámmal vagy nagynénimmel beszélek (ők ketten maradtak meg a családból, meg a bátyám, de ő szerencsére normálisan kezeli, és bár tudom, hogy minden pillanatát utálná az esküvőnek, szívesen lesz ott a kedvemért és nem nyafog). Mikor kérdezik, hogy milyen ruhát szeretnék, akkor egyből hozzáteszik, hogy "ugye nem nagy szoknyás, habos-babost?", és mikor mondom, hogy márpedig de, akkor látom, hogy húzzák a szájukat. Vagy mikor anyukámmal először elkezdtem beszélni erről, felmerült, hogy kis vagy nagy esküvő lesz, egyből úgy kérdezte, hogy "ugye nem lesz nagy banzáj?"- de igen, az lesz. Én szeretném minél több emberrel megosztani ezt a napot, barátokkal, bulizni és jól érezni magam. Alapból az a fajta ember vagyok, aki szeret szerepelni (amatőr színjátszókör tagja is vagyok hobbiból, nehogy már meglepjen ez bárkit is otthon), szeretem, ha a figyelem középpontjában vagyok, akkor pont az esküvőmön ne akarjam ezt kiélvezni?
Olyan önzőnek érzem magam, amikor otthon erről beszélünk. Mert hát ugye én ilyenkor kiállok magamért, nem az a típus vagyok, aki kerülné a konfliktusokat, és persze, nem kezdenek el veszekedni ezen velem, csak látom rajtuk, hogy a hátuk közepére sem kívánják. Az esküvővel önmagában nincs bajuk- mondjuk, azért is kaptam a fejemre, hogy nem a "hagyományos" módon történt a lánykérés, meg rosszul csináltam ezt is, természetesen-, de inkább úgy veszem észre, hogy a lagzi az, amit szívesen kihagynának.
Most komolyan, hogy lehetne ezt jól kezelni? Hogy ne érezzem önzőn magam, amiért nem vagyok olyan kis visszahúzódó, kagylóhélyba bújt alkat, mint ők, és nem is szeretnék "a nagy napomon" úgy viselkedni?
Köszönöm előre is!
Teljes egészében mi fizetjük, sőt, minthogy másik városban lesz, konkrétan az utazást és a szállást is mi fizetjük a családomnak. Tehát ezzel kapcsolatban semmi probléma nem merülhet fel.
Az nekem is megfordult a fejemben, hogy ők lesznek csak ott egymásnak, és ez jobban zavarja őket, de ők alapból ilyen kis visszahúzódó emberek, a szüleim esküvője ilyen 20 fős legszűkebb családi-baráti kör volt, szerintem anyám hasonlót várt volna el tőlem is.
Nem egy kellemes szituáció, átéltem én is. A feleségemmel idén májusban házasodtunk össze. A lagzi helyszínét másfél évvel korábban foglaltuk le. Amikor bejelentettük a szüleimnek, teljesen elszomorodtak. És nem meghatottság volt, meg hogy a kicsi fiam megnősül, hanem kemény szomorúság. Az azt követő másfél évben nem lehetett az esküvőről velük beszélni, kerültük a témát. Ha mégis szóba került, akkor is mindenre a szájhúzás ment: minek zenekar, minek hívunk meg ennyi embert (40 fő, a fele barátok, +a szolgáltatók), minek díszíteni, miért nem elég ha a rokonság telefonnal fotózik, stb. A készülődés alatt egyetlenegyszer segítettek: megkérdeztek egy virágost, hogy mennyiért csinálná meg a menyasszonyi csokrot (legyező alakú volt, de nem hagyományos legyező, sok virágos nem vállalta). 20ezret mondtak rá, végül mi találtunk valakit, aki normál áron elvállalta :) Úgyhogy inkább nem is kértünk semmit.
Másfél évig hallgattuk, hogy mennyire nincs pénzük, szegények, stb. Ez nem érdekelt egyáltalán, ha segítettek volna valamiben. Mondjuk az is elég lett volna, ha nem mutatják ki h mennyire utálják az egészet.
A nagy nap előtt anyám közölte, hogy az ingeimet ne is akarjam oda vinni vasalni. Amit nem értek, mert 3 éve külön élek, előtte is magamra vasaltam...
A lagzin normálisan viselkedtek, látszólag jól érezték magukat, nyoma sem volt a korábbi ellenszenvnek.
Viszont öcsém már este 10kor haza akart menni. Apám nem engedte, erre kiült a tópartra és telefonon cincogtatta a zenéjét.
Btw, nagyon haragudtam rájuk. Azóta ez elmúlt, a feleségem családjával új szerető családra tettem szert, illetve az én családom többi tagjával is jó a kapcsolatom. Szüleimmel a kötelező alkalmakkor találkozunk vagy beszélünk, harag nincs bennem, csak némi tüske, ők ilyenek, megváltozni nem fognak. Mégiscsak a szüleim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!