Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire fontosak a ceremóniák...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire fontosak a ceremóniák, érdemes ennyi pénzt áldozni rájuk?

Figyelt kérdés

Júliusban lesz az esküvőm, és én mindenképpen szeretnék templomi szertartást. Az okaim a következők. Szeretném utána születendő gyermekemet megkeresztelni. Szeretném, ha az életében tanunak választják, ne járjon úgy, ahogy én jártam (másik tanut kellett keresnem, mert nem volt megkeresztelve), végső soron, álmom volt a templomi szertartás.

A probléma a következő, szüleim és tesóim feleslegesnek tartják, de amúgy sem segítenek sem a szervezésben, sem más költségekben. Ahol én lakom, a pap 60 eFt-ért vállalná (3 éves + az idei év egyházadójával) és a szőnyeg, orgona és díszítés nincsen benne. A másik, egy várossal odébb, pedig 27 eFt-ért mindent ad, ami kellhet.

A pap egyértelműen tudatunkra adta, hogy a szülőknek kell kifizetni az egyházadót, amit az én szüleimnek szóba sem ejthetek, mert el sem jönnek (legalábbis eddig így van).

Ha ennyire nem "segítenek", akkor nekik tökk mindegy, hogy mi lesz, nem?

Vagy csak az irigység beszél belőlük, vagy ennyire "sufni esküvőt" akarnak nekünk szánni? (merthogy ők ennél még egyszerűbbet akarnának: se templomi, se vacsora, hanem náluk a kertben hátul tartani)?

Szóval, érdemes ezért ennyit áldozni?

2010. márc. 21. 17:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

De ha nem lesznek ott és nem is az ő pénzükből megy, miért érdekel, hogy ők mit javasolnak? Ha annyival olcsóbb lenne a másik településen, miért nem mentek inkább oda? Oda tedd a pénzed, ahol megéri, hisz neked nem mindegy, hogy mennyit fizetsz ki.

De azt még mindig fenntartom, hogy ez nem elsősorban a szüleid irigységéről szólhat, hanem arról, hogy aki nem vallásos és az életében nem volt még templomban, nem fizetett még soha egyházadót stb, az minek akar templomban esküdni?

2010. márc. 21. 18:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Most őszintén, Kérdező, megéri ilyen háttérrel a macera? Ha egyszer nem vagy hívő, akkor mégis minek templomban esküdni? Mert romantikus? Mert hagyományos? Mert puccos? Vagy akkor mégis miért?
2010. márc. 21. 18:45
 13/19 anonim ***** válasza:

Nekem biztosan nem lesz templomi esküvőm szerintem, ha egyáltalán lesz esküvőm, de ha neked jobb érzés lenne a templomi, akkor ne foglalkozz azzal, hogy a szüleid mit mondanak. Te úgy érzed, hogy a szüleid nem segítőkészek és nem támogatóak veled, csak mindig visszahúznak, beszólnak. Vannak ilyen emberek, ne foglalkozz vele. Csak úgy tudod magad jól érezni, ha ezentúl csak a férjedet tekinted a közeli családodnak, ővelük meg nem foglalkozol, ha akarnak valamit, szóljanak, ha nem nem. Ha levegőnek nézed őket, vagyis nem tepersz utánuk, akkor lassan majd megváltoznak. Az én szüleim szerencsére mindig támogattak és mellettem álltak, akármit szerettem volna, és sosem éreztem hogy visszahúznának vagy irigyek lennének. Ez nagyon csúnya dolog ám.

És ha nem segítenek neked anyagilag, akkor szerintem kár is meghívni őket a lagziba, esetleg a szertartásra elmehetnek, de csak akkor, ha nem oktatnak meg húzzák a szájukat. Semmi szükség a savanyú képüket nézni. Komolyan. Olyan embereket hívj meg, akik szeretnek téged, a barátaidat, más rokonokat. Elvileg ezek a dolgok arról szólnának, hogy nászajándékokkal segítség a rokonok az ifjú házasokat, tehát elvileg még nyereségeteknek is kéne maradnia. Ha kell segítség, akkor fordulj olyan rokonhoz akit eddig is szerettél, és aki nem egy besavanyodott irigy valaki. Lehet hogy a férjed szülei rendesek.

2010. márc. 22. 09:33
 14/19 A kérdező kommentje:

Mi nem a valamiért akarjuk meghívni a rokonainkat sem, és mi tényleg családiasra terveztük volna a dolog, csak anyukámék azt gondolják, hogy puccosat akarunk, de ezt azért mondta szerintem, mert nem náluk tartjuk (amiből az következne, hogy ők adnák a helyet, de amúgy mindent mi hozzassunk oda, ami még drágábbá tenné a dolgot).

A meghívottaktól amúgy sem fogadunk el semmit, ezt már kikötöttük párommal és a szüleimnek is elmondtuk, hogy a lényeg, hogy ott legyenek, nem az pénz,vagy ajándék. Erre ők megsértődtek, és azt mondtják, hogy üres kézzel nem mennek, és ha az egyik tesóm nem tud jönni, senki sem mehet.

De ezek után csak megmondom nekik mit akarunk, hogyan akarjuk, tetszik nem tetszik, ellehet ballagni, vagy nem kell eljönniük.

2010. márc. 22. 11:01
 15/19 anonim ***** válasza:
Ja és mellesleg, ha még nem éltek külön szülőktől, akkor csak erősen, mert az erőszakos szülők könnyen tönkretehetik a kapcsolatot. :S Szóval meneküljetek, amilyen gyorsan csak lehet. Mert nem csak ebbe akarnak majd beleszólni.
2010. márc. 22. 19:52
 16/19 anonim ***** válasza:

A te dolgod, milyen esküvőt akarsz, és ha ki bírod fizetni, ehhez ragaszkodni kell. Amúgy nem értem, mi köze ehhez a szüleid egyházadójának. Befizeted a sajátodat. Ha az övék is kell, de nem akarják (függetlenül attól, mennyi pénzük van, mert nem ez a döntő, hanem hogy akarják-e), az övékét is befizeted. Ennyi.

Egyébként a tanúnak nem kell megkeresztelve lenni, elég, ha nagykorú magyar állampolgár. Friss infó, mi is most házasodunk. Csak szeretik szivatni a papok az embereket.

És elég, ha a pár egyik tagja katolikus.

Nálunk egyébként 25 ezer a templom (+ egy virág az oltárra), de ebben benne volt a jegyesoktatás is.

2010. márc. 23. 09:17
 17/19 A kérdező kommentje:

Ahol én lakom, itt azt mondta a pap, hogy kell fizetni. Tavaly és az előtt 3000-3000,- (per szülők), és idén lett 4000-4000,-

Azt mondta a Plébános "titkárnője", hogy ez kötelező. De nem tudom, hogy saját zsebre dolgozott e vagy sem. Csak nagyon rossz, mert mindenki azt hiszi, hogy milyen gazdagok vagyunk. Holott nekünk is csak arra van, amire kell. Az eksüvőre pedig tavaly óta gyűjtök, a 40 eFt-ból, úgy hogy még be is vásárlok mellette, párom sem keres többet, szülei sem. De itt nincs is nagyon lehetőség rá.

2010. márc. 23. 09:44
 18/19 anonim válasza:
Ha van rá - csináld. Ha nincs - nem érdemes.
2010. márc. 23. 16:53
 19/19 anonim ***** válasza:
Akkor itt most már nem értem mi a kérdés. Ha te fizeted az esküvőt és a szüleid úgy sem lesznek ott, akkor mégis mi a kérdés?! Leírtad, hogy te szeretnéd és utána érdeklődtél a feltételeknek. Ha nem vagy annyira felnőtt, hogy képes legyél egyedül eldönteni, hogy megéri-e neked a templomi esküvő vagy nem, akkor nem tudunk rajtad segíteni, de a házasság sem fog. Nőj fel és dönts! Később sem lesz senki aki megmondja, hogy mit csinálj...
2010. márc. 24. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!