A nőknek miért ennyire fontosak a felszínes dolgok?
Kérdem ezt nőként. Több kérdésnél is látok erre utaló dolgokat, pl amikor egy egyértelműen nem megfelelő partnert azzal védenek, hogy "de hát olyan szépeket mond", közben a tettei pont az ellenkezőjét igazolják.
Vagy a "nem akar eljegyezni/elvenni, biztos nem szeret", netán féltékenyek a partner múltjára és versengeni akarnak a korábbi barátnőkkel: "engem jegyezzen el, nekem szebbet mondjon, többet adjon, bizonyítsa, hogy engem sokkal jobban szeret". Ilyenkor miért nem elég, hogy a másik a VOLT és ő a JELENLEGI? Ha annyira az exért lenne oda a pasi, akkor vele lenne...
Én vagyok helikopter, hogy a partner szeretetét a tetteiben, figyelmességében, hozzáállásában mérem le és nem nagy szavakban vagy egyéb, már-már teátrális megnyilvánulásokban?
pont ugyanezt gondolom.
a mai világban sokan már azt sem tudják hova legyenek jó dolgukban. eljegyzés, rongyrázás, stb.
nekem nem életfeltétel, hogy a párom eljegyezzen vagy feleségül vegyen. szeretjük egymást, mindig azon vagyunk, hogy a másik jól érezze magát velünk, apró kedvességek, kölcsönösség.
nekem pont elég az, hogy látom rajta, hogy velem tervezi a jövőjét, dolgozik, tanul, hogy később meglegyenek a feltételek a családalapításhoz.
pont magasról lexarom, hogy kinek az ujján milyen gyűrű van, vagy hány millát tapsolt el az esküvőjére. egyébként is utálom a nagy szavakat, meg a színészkedést :)
Nem általánosítanék, hogy csakis az eljegyzés lehet egy kapcsolat fokmérője. Sok olyan kapcsolat van, ahol már közös gyerek is született, szerintem ez sokkal komolyabb kötelék, mint egy bármikor felbontható eljegyzés.
Az esetek egy részében igaz lehet, de emellett számos más, sokkal inkább arra mutató jel van, hogy a másik komolyan gondolja.
Illetve néhány év után szerintem a másik viselkedéséből ennek tükröződnie kell, nem önmagában egy gyűrűből.
Az üzleti életben kellenek biztosítékok (előszerződés, ráutaló magatartás), mert ott az ember félig-meddig idegenekkel kerül kapcsolatba és máshogy nem szerezhet bizonyítékot arra, hogy mondjuk egy vásárlási szándék komoly, vagy csak duma.
A kérdésedre válaszolva, azt gondolom,hogy a féltékenység és ez a fajta "felszínesség" önbizalomhiányból ered és szerintem a legtöbb nőben időnként benne van a kétely (főleg olyan esetekben, amikor a pasi TETTEI félreérthetők), de normál esetben leküzdi magában. Másrészt amiket itt olvasunk, zömmel birtoklási vágy, önzés és éretlenség szülte "féltékenységi kérdések". Plusz romantikus film-betegség, amikor a nő arra vágyik, hogy a lovagja ajnározza körbe.
Nekem azokkal van bajom, amikor bolhából elefántot csinálnak, a pasinak nem mernek szólni/kérdezni tőle, ellenben kutakodnak, nyomoznak a dolgai után és vadidegen emberektől kérdezik, hogy szerintük van -e jövője a kapcsolatnak. Milyen kapcsolat az, ahol nem mernek beszélni a problémáikról, inkább kihozzák ide azt, és nem is valódi tanácsot, öltetet kérnek, csak itt is a megerősítést akarják hallani. ("De, hidd el, attól még szeret.")
Összességében véve pasija válogatja és nem látunk bele a mindennapi életükbe, vszínű itt is igaz a mondás, hogy nem zörög a haraszt, lehet, hogy jogos a nő részéről, hogy a tetteken kívül néha vágyna vmi szóbeli megerősítésre. Nehéz általánosítás nélkül beszélni szerintem is. De akinek fontos az ilyesmi, eleve olyan pasit válasszon magának (az azért hamar kiderül, hősszerelmes-típus -e, aki a szavak és a formalitások embere), vagy alakítsa át a vágyait, ha a párja szereti, de "csak" tettekben.
te így gondolod más nem így gondolja, nem tudom miért kell így felháborodnod ezen
Nekem a házasság igen is fontos, ha valóban velem akarja leélni az életét akkor bizonyítsa be tettekkel vagyis kérje meg a kezem.
"Én vagyok helikopter, hogy a partner szeretetét a tetteiben, figyelmességében, hozzáállásában mérem le..."?
Nem helikopter vagy, kedves Kérdező, hanem igényes és normális ember (történetesen nő).
Régóta olvasom már ezt az oldalt, de csak mostanában írok meg egy-egy választ. Egyre inkább látom, mennyire bizonytalan önmagában, milyen reklám- (és általában: média-) vezérelt a fiatal nőgeneráció nem kis része. Görcsösen "igazodnak" ("legyek én is trendi!"), hamis értékekbe kapaszkodnak (vékony alak, jó cuccok, szolizott bőr, stb.); káromkodnak, mint a szódáskocsis (mert az menő!) - és közben centit sem mozdultak el a nagyanyáik férfi-függősége, "öncenzúrája" mellől. Eszükbe se jut megkérdőjelezni egy család-képet, amely patriarchálisabb nem is lehet. Szolgaian "hozzák" az ún. női magazinok szinvonalát. Foggal-körömmel harcolnak a férfiért: női szolidaritás helyett "alapjáraton" riválist lát egyik a másikában..kész nekiugrani, a szemét kikaparni.. intrikálni. Közben szeretet-éhesek..törékenyek - de tudnak jók is lenni, ha néha leteszik e "trendiség-ruhát".
Természetesen nem mindenkiről beszélek: ezen az oldalon is vannak kitűnő fiatal nők - gondolkodók, érzékenyek, műveltek, empatikusak. Nekik a másik tettei és megnyilvánulásai az értékmérők.
Sajnos, a korszellem ellen nem sokat lehet tenni. Túlhatalom van a média kezében - és az oktatás silányulásával, a napi élet-halál harccal párhuzamban a manipulálhatók/manipuláltak száma egyre nő.
Te és a hasonlóan gondolkodók/érzők: tartsatok ki. Örömmel látnék közületek egyre többet.
én annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy egyik exem mellett nekem sem hiányoztak a "nagy szavak" mert totál biztos voltam az érzelmeiben, a mostaniban meg totál nem bízom két éve, és nagyon hiányoznak a "nagy szavak"
ezzel annyit akartam, hogy nem a nő jelleme a kérdés, hanem valaki mellett ezt érezzük, más valaki mellett meg azt.
szóval akinek hiányoznak ezek a dolgok, ott a férfi nemigazán megbízható - a nők 6. érzéke...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!