Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyire fontosak a ceremóniák...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire fontosak a ceremóniák, érdemes ennyi pénzt áldozni rájuk?

Figyelt kérdés

Júliusban lesz az esküvőm, és én mindenképpen szeretnék templomi szertartást. Az okaim a következők. Szeretném utána születendő gyermekemet megkeresztelni. Szeretném, ha az életében tanunak választják, ne járjon úgy, ahogy én jártam (másik tanut kellett keresnem, mert nem volt megkeresztelve), végső soron, álmom volt a templomi szertartás.

A probléma a következő, szüleim és tesóim feleslegesnek tartják, de amúgy sem segítenek sem a szervezésben, sem más költségekben. Ahol én lakom, a pap 60 eFt-ért vállalná (3 éves + az idei év egyházadójával) és a szőnyeg, orgona és díszítés nincsen benne. A másik, egy várossal odébb, pedig 27 eFt-ért mindent ad, ami kellhet.

A pap egyértelműen tudatunkra adta, hogy a szülőknek kell kifizetni az egyházadót, amit az én szüleimnek szóba sem ejthetek, mert el sem jönnek (legalábbis eddig így van).

Ha ennyire nem "segítenek", akkor nekik tökk mindegy, hogy mi lesz, nem?

Vagy csak az irigység beszél belőlük, vagy ennyire "sufni esküvőt" akarnak nekünk szánni? (merthogy ők ennél még egyszerűbbet akarnának: se templomi, se vacsora, hanem náluk a kertben hátul tartani)?

Szóval, érdemes ezért ennyit áldozni?

2010. márc. 21. 17:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha TE templomi esküvőt akarsz, teremtsd elő a rávalót. Ne a szüleidtől várd el.

Nekem is idén lesz az esküvőm, őszintén szólva én mélyen elszégyellném magam, ha az ő pénzükre apellálnék. Még így is nehezen fogadtuk el párommal azt, hogy egyáltalán besegítsenek.

Te esküvőd lesz. Ha te templomival szeretnéd, ha teremtsétek elő rá pároddal a pénzt.

Egyébként meg sajnos, ha kiejted a szót a szádon, hogy esküvő, minden drágább lesz...

2010. márc. 21. 17:22
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igazuk is van a szüleidnek meg nem is. Mert ez a te esküvőd lesz, így az lesz, amit te és a párod akartok, viszont ha a szüleid ismernek és tudják, hogy nem vagy vallásos, lehet, hogy csak nem tetszik nekik, hogy "álszent" módon templomi esküvőt akarsz, miközben a vallás teljesen hidegen hagy. Attól még megkeresztelik sok helyen a gyerekeidet, hogy nem lesz egyházi esküvőtök. Mikor mi kereszteltettük a mi gyerekünket, volt sok pár, akik nem is voltak házasok, mégis engedélyezték nekik a keresztelést. Szóval szerintem ne azért legyen egyházi esküvőd, hogy utána kereszteltethess, hisz te mondtad, hogy csak azért akarod a keresztelőt, hogy utána tanúk lehessenek. Nekem ez nagyon álszentnek hangzik - már megbocsáss. Amúgy meg ha a saját pénzedből megy a dolog és a szüleid nem is lesznek ott, ne adj a véleményükre, de azért gondold át, hogy miért is akarod ezt a templomi esküvőt, mert igazi okát nem látom az írásodban azon kívül, hogy felhajtást szeretnél.
2010. márc. 21. 17:31
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az elsőnek: amint kiejted azt a szót, hogy "esküvő" vagy "menyasszony", máris két-háromszorosát kéri mindenki.

A szüleimtől rongyrázásra semmiképpen sem kérnék, a papotok meg egyszerűen szemétláda: az egyházadón felül semmit, de semmit nem kérhetne az esküvőért (a díszítést kellene csak állnotok). Nem gondolom, hogy irigyek lennének (mire is?), egyszerűen csak le akarnak húzni titeket.

Az egyházi esküvő és a gyerekek megkeresztelése szerintem hülyeség, de te tudod. Ha hívő vagy, biztos fontos neked, de azárt megkeresztelni egy gyereket, hogy lehessen tanúegyházi esküvőn... Jajj. (Én csak magam tapasztalatáról beszélek, mert akaratom ellenére engem is lelocsoltak vízzel, a szüleim kifizettek rá egy csomó pénzt, egyébként pedig nem hiszek Istenben. Csak a cicoma miatt kellett a keresztelő...)

Egyszóval én ilyen helyzetben vagy keresnék egy normélis papot, vagy hagynám a fenébe az egyházi esküvőt.

2010. márc. 21. 17:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Jól írja az első. Szép lehet a templomi esküvő és ha akarod, akkor mindenképpen tartsátok meg, de neked kell előteremteni rá a pénzt. Régen szokás volt, hogy a szülők fizessék az esküvőt, de a te szüleidnek erre nyilván nincs pénze (vagy nem akarják rászánni, ez ebből a szempontból mindegy), így a te feladatod lesz előteremteni a rávalót.
2010. márc. 21. 17:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Én nem kértem tőlük pénzt, sőtt semmihez nem kértünk, mert MI szeretnénk megoldani, csak bele akarnak szólni, ezért ítam azt, hogyha nem is adnak bele, akkor miért beszélnek bele, vagy miért akarnak lebeszélni róla?
2010. márc. 21. 18:00
 6/19 anonim ***** válasza:
Talán racionális gondolkodnak. Nem vagy vallásos,akkor miért akarsz temlomban esküdni? Jól álltok anyagilag,van önálló lakásotok? Nem tudnátok ezt a pénzt hasznosabbra költeni? Ez mind szempont lehet a szüleid szemében.Dönteni természetesen nektek kell.
2010. márc. 21. 18:03
 7/19 anonim ***** válasza:
59%
Te életed, semmi közük hozzá, hogy hogyan bonyolítod le az esküvődet. Felnőttek vagytok, nehogymár beleszóljanak. Ha így állnak hozzá, ne is engedd nekik, hogy besegítsenek. Küldj nekik meghívót és ennyi. A templomi esküvő pedig szép, hagyományos és mindenképpen érdemes megtartani, ha emlékezetessé akarjátok tenni a napot.
2010. márc. 21. 18:10
 8/19 anonim ***** válasza:
fizessétek csak a bolondok adóját :)
2010. márc. 21. 18:23
 9/19 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy elég nehéz mindent leírni, így olyan fontos dolgok is kimaradtak, amik elég meghatározóak az életemben, és anyukámék elég sok rosszat tettek velem, egészen a testvérek közötti különbségtételig.

Egyátalán nincs sok pénzünk és külön házunk, mert ezt is úgy spóróltam össze a kevés pénzemből, de ők elvárták volna, hogy én fizessem ki az egész családot, és még az esküvőmön és úgy költsek, ahogy nekik tetszik.

2010. márc. 21. 18:24
 10/19 A kérdező kommentje:
Ahol én lakom, ott az adó idén 4000,-, amit visszamenőleg kell fizetni, akár 5 évre. Egy várossal odébb mennénk, és ott mindjárt nem is kérnek semmit, de még ez sem tetszik nekik. Párom szülei, párom és én keresünk annyit, mint amennyi nyudíjat kap apukám egyedül, és ők sírnak, hogy nincsen pénzük.
2010. márc. 21. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!