Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a helyzetünkről? Halasszuk el az esküvőt?
Úgy alakult, hogy a páromnak 2 évet Pesten kell lennie, engem viszont köt a dolgom egy 200km-re Pestről levő kisvárosban.
Mindkettőnknek olyan "dolga" lesz az adott városban amit nem lehet megváltoztatni.
Tehát légyszi konklúzióként senki ne írja, hogy hagyjuk a francba a dolgunkat, és költözzünk a másik után.
(Nekem is lehetséges, hogy lesz esélyem Pestre menni, de ez nagyon nem biztos, erre nem alapoznék, és ez csak akkor fog kiderülni, amikor ő már rég ott lesz).
Jelenleg együtt élünk abban a kisvárosban, ahol nekem maradnom kell ameddig Pesten lesz.
5 éve vagyunk együtt, a családnak megígértük, hogy jövőre lesz az esküvő. Igazából szeretnénk is, de pont az esküvő után pár hónappal, neki már mennie kell Pestre.
A kapcsolatunk eddigi alakulása szerint nagyon nem jött be a"távkapcs" jobban mondva az a pár nap amit külön töltöttünk. Valahogy mindig feszültséget generált..
Továbbá nem szeretném a friss házas éveimet magányosan tölteni...
De...
Egyrészt a család már nagyon várja az esküvőt, élen az idős rokonaimmal, a nagymamámmal, aki attól retteg, hogy nem éri meg. Amitől egyébként én is félek...
És nagyon nem szeretném, ha nem lehetne ott. :(
De mégis furcsa lenne csak ezért megtartani.
Mit gondoltok a helyzetről? Mi sajnos képtelenek vagyunk dönteni.. :(
Vannak, akiknek megy, két év nem olyan hosszú idő. Milyen gyakran tudnátok találkozni?
Viszont szerintem előtte próbáljátok ki, hogy kibírtok-e egymás nélkül mondjuk egy hetet (=hogy heti egyszer találkoztok hétvégére).
Sajnos olyan szerencsések vagyunk, hogy egyikőnk képzésén sincs levelező.
Bár lenne...
Az sok mindent megoldana. :)
Én nem hiszek a távkapcsolatban. Eddig minden olyan párocskáról, ahol váltig állították a felek, vagy legalábbis a nő, hogy minden oké, ott közben vagy az egyiknek, vagy mindkettőnek szeretője volt egy idő után. Vagy szimplán eltávolodtak egymástól, és nem volt már értelme folytatni. Nem hiszek a mesékben.
Az meg egy orbitális baromság, hogy majd a távolság fogja összehozni őket, vagy erősíteni a kapcsolatot. Akik nem szakadnak el egymástól, azok nem azért teszik, mert nem bírják, hanem mert nem akarják. Nagy különbség. És miért ciki egyesek szerint - itt is olvasni- ha valakik TÉNYLEG nem tudnak a másik nélkül eléldegélni hónapokig, sőt évekig? Nagyon tudom sajnálni az így gondolkodókat, mert nyilvánvalóan sosem voltak olyan emberrel, aki nélkül nem tudnának élni.
Gyakorlatilag még tanultok, és nappalin. Így mire házasodnátok? Végezzetek az iskoláitokkal, nem kell a rokonságnak megfelelni.
Komolyan FRISS HÁZASKÉNT akartok különköltözni? Ez abszurd! Igaz, egy kolléganőm megcsinálta a férjével, épp akkor házasodtak, amikor távol kezdett dolgozni a csaj. Az volt csak a "jól sikerült" házasság. Hol a csaj k*rt félre, hol a srác, aztán mikor mindketten lebuktak, gyerekkel akarták helyrehozni, ami hála égnek, nem fogant meg, aztán el is váltak pár hónap múlva. Házasok voltak 2-3 évig, miközben együtt sem éltek. Egy vicc volt az egész.
A ti helyetekben nem házasodnék.
A távkapcsolat nehéz műfaj (tapasztalat), sok lemondással jár, és nem való mindenkinek. Ennek ellenére, ha tényleg szeretitek egymást, nagyon is működőképes lehet, és sokat tanulhattok belőle magatokról és egymásról is.
2 év nem sok, még akkor is fiatalok lesztek, házasodjatok akkor, ha újra együtt lehettek (ha akkor még akartok...)
Hát köszönöm a válaszokat!
Elgondolkodtatóak.
Légyszi azokat a válaszokat hagyjuk, hogy egyetemistaként ne házasodjak... Arról a részéről nem kértem ki senki véleményét.
Annyit hozzátennék, hogy lehet, hogy átvesznek a pesti intézménybe ahol van az én szakom.
De mivel csak évvégén lehet beadni a kérvényt fogalmam sincs, hogy egyáltalán átvennének-e.
Az eredeti felállás ez volt.
Mármint, hogy beadom a kérvényt a pesti egyetemre (hogy tudjam folytatni a jelenlegi szakomat) de azontúl, hogy nem biztos az átvétel, hallottam olyan jellegű rémhírekről, hogy egy csomó tárgyat nem fogadnak el ilyenkor.
És ha azokat a tárgyakat se fogadnák, amiken itt is nagynehezen szenvedtem át magam, nem mennék el abba az említett másik intézménybe.
És mivel egyre közelebb van ez a dolog, egyre kevesebb esélyt látok arra, hogy én is pestre menjek.
Bár lenne levelező legalább az egyikőnk képzésén. :(
kolisok vagytok?
mert ha nem, akkor költözhetnétek valahova ami félúton van. van aki többet ingázik egyetem miatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!