Mit gondoltok a helyzetünkről?
Nézd, amíg otthon laktam a szüleimnél, addig én is azt szoktam meg, hogy semmit se kell tennem. Néha besegítettem alapvető dolgokba pl. teregetés, mosás indítása, mosogatás .. de nem vittem túlzásba. Bevallom őszintén, lehet ítélkezni nyugodtan.
Aztán elköltöztem otthonról a barátomhoz. Együtt csináltunk mindent. Besegített sokat a háztartási dolgokba.
Aztán telt az idő és családunk lett. Én átvettem jó pár dolgot (pl. bevásárlás, főzés, kisebb takarítás naponta). A férjem hétvégente segít nekem, de most már legtöbbször csak a gyerekfelügyeletében/fejlesztésében.
Ő azt mondta, hogy enyém a konyha, ővé a wc. Nem gondolkoztam, azonnal igent mondtam az alkura :D
Én pl. azonnal elhányom magam, ha a wc-t takarítom. Ez van, ezt már nem bírja a gyomrom. Ettől függetlenül minden mást én csinálok!
Szóval nálam az elköltözés lett a nagy változás, ami nyilván nálatok nem megoldható.
Ha ez megtörténne mégis, akkor rákényszerűlne a dolgok megcsinálására, mert nem lenne aki "eltartja" őt.
Szerintem ülj le vele beszélni erről kettesben. SZépen nyugodtan és állapodjatok meg egy takarítási/háztartási táblázatban.
Pl. Minden második héten ő mos fel és mosogat el.
Kezdetben kevesebb és rövidebb időbeni feladatot bízz rá.
De azt is megcsinálhatjátok, hogy megbeszélitek előre, hogy miket főzz a héten vagy főzzetek (besegíthet a szeletelésben pl.) és egyikhez te vásárolod meg az alapanyagot hétközben, a másikhoz pedig a tesód.
Azért írom így, hogy érezze a tesód, hogy igenis fontos feladata van a háztartásban.
ez az egész helyzet attól is függ milyen testvérek vagytok...
Leírom amit gondolok,lehet nem fog tetszeni.
Én szerintem szó nélkül főznék a tesómra,ha ez lenne a helyzet.A porszívózást,takarítást se hagynám meg csak azért mert majd ő megcsinálja...
Persze nyilván beszélnék vele, hogy segítsen mosogatni, főleg ha nem dolgozik,de úgy gondolom 1-el több főre főzni az nem számít...Főleg hogy a testvéred!!
Nem mondom, hogy engedd,hogy kihasználjon,de ilyen főzéses dolgokból én tuti nem csinálnék vitát.
Mivel ez a helyzet,hogy együtt laktok kell tudni engedni és ő tényleg inkább a helyzetet használja ki mint téged.
Amúgy meg ne foglalkozz vele mi lesz,ha elköltöztök,belátja majd nehéz is minden szinten helytállni,de majd megoldja valahogy.
Tényleg nem tudom milyen a viszonyotok,de most,hogy sajnálatosan anyukátok meghalt én inkább a családi békére összpontosítanék mint a vitatkozásra!!
És nem légből beszélek, laktunk anyósoméknál,és piszkosul meg tudja nehezíteni az életet,ha ilyen hülye apróságokra kell figyelni, hogy ez most kinek a párizsija!
Család vagytok,beszéljétek meg,oldjátok meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!