Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a helyzetünkről?

Mit gondoltok a helyzetünkről?

Figyelt kérdés
Én egy 24 éves anya vagyok van egy párom és egy kislányunk. Együtt élünk a 28 éves nővéremmel így 4esben.Anyukánk nemrégen meghalt és mi fogjuk örökölni a lakást amiben most élünk. Na most a helyzet az, hogy én mióta itthon vagyok és anyukánk is beteg volt azóta én főzök mosok takarítok tesómra is. Ezt már nagyon unom.Mikor még anya élt mindig vita volt ebből, mert ugye ő is látta, hogy tesóm azon kívül, hogy eljár dolgozni semmit nem csinál.Kitakarítja a szobáját meg beteszi a koszos ruháját a szennyesbe vagy estleg elindít egy programot a mosógépen és ennyi. Néha még azért is letol ha tele a szennyes és, hogy hogy én nem mostam..Hétvégén mi vásárolunk be (mert nekünk van kocsink és nehogy már ő cipekedjen). Elkérem tőle a kaja árának a felét, de legtöbbször én főzöm meg.Ráadásul még a barátja is feljön hétvégén és természetesen ebédel a kajából.Majd ha végeztek teleteszik a mosogatót és bevonulnak a szobába pihenni! Én meg elmosogatok, mert nem bírom nézni, ha kupi van.:( Párom is utálja már hogy hagyom magam kihasználni és emiatt mindig összetűzései vannak tesómmal. Tegnap a barátnőm azt mondta, hogy hülye vagyok, hogy hagyom magam kihasználni és hogy ne csináljam ezt tovább. Nos én megfogadtam a tanácsát és közöltem a nővéremmel, hogy holnap már csak páromnak és kislányomnak főzök. Jött az agycsinálás, hogy "jól van, de akkor amit én vettem tejszínhabhoz meg felvágotthoz ne nyúlj!"Értitek? Támadásnak vette!Pedig barátnőm szerint ez így lenne természetes és már régen így kéne, hogy legyen. Engem is zavart mindig ez a helyzet.Szerintetek sem kell még rá is főznöm?Szerintetek sem volt ez így jó?Tesóm kihasznált??
2013. júl. 4. 13:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez elég idegesítő lehet, nagyon megértelek.

Nem lenne egészségesebb, és a kapcsolatnak is jobbat tenne, ha eladnátok a lakást, és vennétek helyette két másikat?

Hosszú távon ez így nem lesz jó, egy életre megutáljátok így egymást.

Én megértelek, én is utálok főzni és szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy hány főre kell ezt intézni.

2013. júl. 4. 14:47
 12/13 A kérdező kommentje:
Hétköznap amit veszünk magunknak pl. vacsira felvágott azokon nem szokott menni a vita.Vannak dolgok amik közösek pl. a vaj vagy sajt ilyenek.Nem is tudjuk ki vette éppen, de ezen nem vitázunk. Igazából nem is az anyagiakról van szó.Hanem, hogy semmit nem csinál itthon és elvárja, hogy (mert én itthon vagyok) mindent megcsináljak. Bevásároljak, főzzek, mossak és ha valamivel elmaradok akkor jön a letolás, hogy egész nap itthon vagy és nem bírtál betenni egy mosást.Nincs zokni/bugyim sem tiszta. Vagy ha megkérdezem mit főzzek a válasz nem tudom találd ki. Válogatós is semmi nem jó neki.A gyerek mellett sem túl könnyű főzni mert még csak 13 hónapos, nyűgös és alig tudok tőle sokszor boldogulni.
2013. júl. 4. 15:00
 13/13 A kérdező kommentje:
A takarításról nem volt szó azt én megcsinálom.Persze az ő szobáját nem takarítom ki, de a közös helyiségeket azokat én szoktam és nem is erről van szó. A főzés a legnagyobb bajom.Főleg hétvégén.A barátja pénteken feljön és csak hétfőn megy haza mikor kezdődik a meló. Szóval hétvégére sokat kell főzni.Reggel felkelek szombaton.Ők még javában alszanak és nekiállok mosogatni az esti vacsora maradékokat tüntetem el (néha komolyan mondom utat kell törni a mosogatni való közt, hogy legalább egy kávét meg tudjak inni) .Aztán elkezdem a főzést.11-kor felkelnek és jönnek reggelizni.Semmit nem segít még krumplit pucolni se. Ha kész a kaja akkor ülnek le enni, mintha ez így lenne természetes. nekem ez rosszul esik. Van, hogy megjegyzik, hogy sós vagy íztelen..egyebek :/
2013. júl. 4. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!