Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Igazsagtalannak erzem, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igazsagtalannak erzem, hogy a gyerekek az apa vezeteknevet viselik. Viselheti mindket szulo nevet?

Figyelt kérdés
A no hordja, taplalja, orzi 9 honapon at a babat, majd o szuli meg, szoptatja, stb. Valamint az osszes hivatalos dokumentumban az anyja nevet kerik az embernek, nem az apjaet. Megis az apa nevet viselik. Csak en erzem kicsit igazsagtalannak vagy mas is igy van vele?
2010. febr. 19. 12:52
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez valami tévhit, hogy csak akkor lehet kettős családnevet adni, ha a szülők házasok. Nem tudom, egyesek miért nem néznek utána, mielőtt leírnak valamit, mert ez nincs így. Soha egy percig nem voltam házas, a fiamnak mégis kettős családneve van.
2010. febr. 24. 21:47
 42/44 anonim ***** válasza:
14%

Én pedig azzal nem értek egyet h ha az első gyereknek pl Kovács lesz a vezetékneve akkor a másodiknak is annak kell majd lennie,ha ugyanattól az apukától van.

Most voltunk bejelentkezni az anyakönyvvezetőnél nyáron esküvő.Van egy két éves kislányunk aki tegyük fel Kovács Ilona,és szó sem volt arról h a következő gyerekünknek is csak ez lehet a vezetékneve.AMelyiket akarjuk az lesz a vezetékneve,és ezt még mondták is nekünk h nyilatkozzunk h ha lesz még gyerek akkor mi lesz a vezetékneve,de mivel az eslő gyerek "Kovács" így a követlező is az lenne,nem adnék más nevet neki.De lehet más!!NEm csak ugyanaz.

2010. márc. 15. 14:50
 43/44 anonim ***** válasza:
Akkor végképp nem értem, mert az ide vonatkozó törvény nem ezt írja. Lehet, hogy tavaly óta - akkor olvastam utoljára - változott, de nem hiszem.
2010. márc. 15. 16:18
 44/44 anonim ***** válasza:
0%

Hogy nézne ki már szegény gyerek neve?

Lakatos-Kovács Ferdinánd? XD

2014. máj. 13. 22:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!