Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha meghívok az esküvőmre egy közelebbi rokont, akivel amúgy nemigazán tartom a kapcsolatot, akkor még szép, hogy jönnek a gyerekei is a vacsorára, de a gyerekek, akik már elmúltak 18-ak barátai/barátnői nem tartoznak bele, ugye?
Szerintem teljesen érthető a dolog... Lehet, hogy nem fog jól esni nekik, de ők sem várhatják el, hogy idegen emberek miatt fizessetek egy csomót, amikor ez a Ti napotok.
Szerintem írjátok bele a meghívóba, hogy meghatározott létszám miatt X főre tudtok helyet biztosítani a családnak (kiszámolva gyerekestül hányan vannak). Ebből ők is megérthetik, miért nem vihetnek mást.
Az a baj, hogy már megkapták a meghívót.
Bele sem gondoltunk csak most ebbe a kérdésbe... Mivel nem is tartjuk velük a kapcsolatot igazán, nem is tudtuk, hogy kinek van vagy nincs barátja...
A szülőkkel élnek még a "gyerekek", de már minden le van foglalva/megrendelve... csak a szülők + gyerekek részére számoltunk.
Kérdeztük, hogy el tudnak-e jönni? Mondták, hogy igen, úgy szervezték a dolgaikat... de ők sem említették meg a gyerekek barátját/barátnőit, sőt a gyerekek sem mondták, hogy figyi nem jöhetne-e ő meg ő?!
Megnyugtattatok! Csak így legyen!!!
Amúgy a barátaink megkérdezték vagy mi mondtuk nekik, hogy hozd a barátod/barátnőd!
Hát, ha nem komoly kapcsolatú barát/barátnője a rokonnak, akkor nem kell hívni, de ha igen (pl. tartós kapcsolatuk van már), akkor szerintem illik elfogadni a tényt, hogy esetleg ő is megyen, nem?
Mi mondjuk úgy oldottuk ezt meg, hogy ha a családunkat hívták, hogy nem vonultunk oda kutyástul-macskástul, hanem elmentek anyámék az öreggel, minket fiatalokat meg kimentettek valamilyen indokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!