Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igazsagtalannak erzem, hogy a gyerekek az apa vezeteknevet viselik. Viselheti mindket szulo nevet?
Csak akkor viseli az apja nevét, ha az apja a nevére veszi.
Egyébként viselheti a gyerkőc mind a két szülő nevét.
Legalábbis én így tudom.
én ezt nem tartom "igazságtalan"-nak :) egyébként Magyarországon lehet anyakönyvezni:
-az apa nevére
-az anya nevére
-mindkettőjük nevére kötőjellel.
egy kikötés van, hogy ahogyan az első gyermeket anyakönyvezik, olyan módon kell a többit is. felnőtt korában meg megváltoztathatja, ha akarja. pl. unokatesóm is felvette anyukája nevét is, mert a papának, akinek nem volt fia, mindig fájt, hogy "kihal a név" :)
Nem érzem, hogy igazságtalan lenne.
De igen viselheti mindkét szülő nevét. Mi most csináltatjuk meg, hogy mind a kettőnkét viselje.A férjem nem ellenkezik és nem ragaszkodik hozzá, hogy csak az ő nevét viselje a gyerek. Az a férfi, aki ragaszkodik az ilyen dolgokhoz, az egy földhözragadt, begyöpösödött ember.Nem a név alapján mérik az embert. A férjem sem izgatja a lényeg, hogy egészséges legyen a kislány.
Amúgy 10.000Ft-ba kerül újra anyakönyveztetni.
szerintem ez nem baj, úgyis mindenhol az anya nevét kérdezik. ennyit örökölhet az apjától.
amúgy lehet 2 vezetékneve. olyat is ismerek, ahol az első lány az apja nevét, a második az anyjáét kapta. hát nagyon hülyén mutat.
Akár házasságba, akár apasági nyilatkozattal születik a baba, mindkettő esetében nyilatkozni kell, hogy mi lesz a vezetéknév.
Házasságkötéskor választhattok, ki, hogyan veszi fel a házastársa nevét (ha felveszi). Mindegyik verzióhoz oda van rendelve, hogy milyen vezetékneve lehet a születendő gyermekeknek. Ezek közül kell választani. Ez belekerül a házassági anyakönyvi kivonatba (csak ha nem egyértelmű).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!