Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igazsagtalannak erzem, hogy a gyerekek az apa vezeteknevet viselik. Viselheti mindket szulo nevet?
Nálunk engem már gyerekkorban zavart, hogy ha anya Kovács Zsoltné, akkor apa miért nem Szabó Éváné?? :))
Férjhez mentem, megtartottam a saját nevemet. De a gyerek a férjem vezetéknevét kapta (pedig kaphatta volna mindkettőnkét kötőjellel, vagy akár csak az enyémet egyedül), de ez a gyerek esetében egyáltalán nem zavar.
Sőt, igazság szerint örülök, hogy apa ezáltal még jobban kötődhet a gyerekéhez, milyen büszkén mutatja már be a gyereket!!! :))) Én hordtam 9 hónapig ok, ez igaz, de akkor úgy igazságos, hogy ha apa ebből "kimaradt", akkor kapja meg a gyerek az ő vezetéknevét :)
Hat nekem muszaj melaznom rajta, pedig en sem vagyok idomilliomos, de valahogy csak el kell majd nevezni az apronepet. Erdekesek a valszok, eddig ambivalens erzeseim voltak ezzel kapcsolatban, de most kezdek megterni:) Tenyleg jar ennyi a ferfiaknak, az anya neve meg ugyis mindenhol ott van
koszi a valaszokat:)
Szerintem nem igazságtalan.
Nekem jobban tettszik a párom neve,többek között ezért sem bánom hogy a babánk az ő vezetéknevét kapja.
Az én nevemet meg majd továbbviszi az öcsém:-))
Ez a szokás, nekem sincs vele semmi bajom, bár még nem jutott eszembe ezen gondolkodni :D
Amúgy én tuti nem adnám a gyermekemnek mindkettőnk nevét,mert szegénykém mire leírja a kötőjeles formát :D
Ez a hagyomány onnan ered, hogy az anya ugye biztos, de valahogy jelezni kellett, hogy ki az apa. Ráadásul a vagyon sokáig csak férfiúi ágon öröklődhetett, tehát fontos volt, hogy nyilvántartsák, hogy ki a gyereke, kire hagy majd mindent.
Egyébként pont ezért kérdezik mindenhol az anyja nevét, mert az nem derül ki a kliens nevéből.
Csak érdekességként az én kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!