Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Igazsagtalannak erzem, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igazsagtalannak erzem, hogy a gyerekek az apa vezeteknevet viselik. Viselheti mindket szulo nevet?

Figyelt kérdés
A no hordja, taplalja, orzi 9 honapon at a babat, majd o szuli meg, szoptatja, stb. Valamint az osszes hivatalos dokumentumban az anyja nevet kerik az embernek, nem az apjaet. Megis az apa nevet viselik. Csak en erzem kicsit igazsagtalannak vagy mas is igy van vele?
2010. febr. 19. 12:52
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
83%
Engem sem zavar. Nincs időm ilyeneken mélázni. De egyébként ma már tényleg szokás,hogy az anya vezetéknevét is megkapja. Bár nekem az már hosszú, én nem adnám a gyerekemnek. Meg egyébként is én büszke vagyok a férjemre, a gyerekem apjára, tehát örülök, hogy a nevét hordja.
2010. febr. 19. 13:04
 12/44 anonim válasza:
67%

Nálunk engem már gyerekkorban zavart, hogy ha anya Kovács Zsoltné, akkor apa miért nem Szabó Éváné?? :))

Férjhez mentem, megtartottam a saját nevemet. De a gyerek a férjem vezetéknevét kapta (pedig kaphatta volna mindkettőnkét kötőjellel, vagy akár csak az enyémet egyedül), de ez a gyerek esetében egyáltalán nem zavar.

Sőt, igazság szerint örülök, hogy apa ezáltal még jobban kötődhet a gyerekéhez, milyen büszkén mutatja már be a gyereket!!! :))) Én hordtam 9 hónapig ok, ez igaz, de akkor úgy igazságos, hogy ha apa ebből "kimaradt", akkor kapja meg a gyerek az ő vezetéknevét :)

2010. febr. 19. 13:09
 13/44 anonim válasza:
68%
Viselheti a gyerek mindkét szülő nevét, de csak ha házasok a szülők. Ha nem akkor választani kell, de később 10.000 Ft-ér lehet kérni a névváltoztatást. Mi szerettük volna a közös vezetéknnevet (hisz kettőnké a gyerek) de mivel nem voltunk házasok választani kellett és mivel páromnak előző kapcsolatából már vannak gyerekei akik az ő nevét viselik, nekem meg csak hugaim vannak így az én nevemet kapta a gyerek, de egy jó kapcsolatban igazából nem a vezetéknév számít.
2010. febr. 19. 13:10
 14/44 A kérdező kommentje:

Hat nekem muszaj melaznom rajta, pedig en sem vagyok idomilliomos, de valahogy csak el kell majd nevezni az apronepet. Erdekesek a valszok, eddig ambivalens erzeseim voltak ezzel kapcsolatban, de most kezdek megterni:) Tenyleg jar ennyi a ferfiaknak, az anya neve meg ugyis mindenhol ott van

koszi a valaszokat:)

2010. febr. 19. 13:15
 15/44 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nem igazságtalan.

Nekem jobban tettszik a párom neve,többek között ezért sem bánom hogy a babánk az ő vezetéknevét kapja.

Az én nevemet meg majd továbbviszi az öcsém:-))

2010. febr. 19. 13:19
 16/44 anonim ***** válasza:
82%

Ez a szokás, nekem sincs vele semmi bajom, bár még nem jutott eszembe ezen gondolkodni :D

Amúgy én tuti nem adnám a gyermekemnek mindkettőnk nevét,mert szegénykém mire leírja a kötőjeles formát :D

2010. febr. 19. 13:20
 17/44 anonim ***** válasza:
87%

Ez a hagyomány onnan ered, hogy az anya ugye biztos, de valahogy jelezni kellett, hogy ki az apa. Ráadásul a vagyon sokáig csak férfiúi ágon öröklődhetett, tehát fontos volt, hogy nyilvántartsák, hogy ki a gyereke, kire hagy majd mindent.

Egyébként pont ezért kérdezik mindenhol az anyja nevét, mert az nem derül ki a kliens nevéből.

2010. febr. 19. 13:33
 18/44 anonim ***** válasza:
78%
Én is így érzem, ahogy te. De amúgy lehet kettős családneve is egy gyereknek. Csak az úgy eléggé hosszú. Mondjuk a fiamnak is így van.
2010. febr. 19. 13:35
 19/44 anonim ***** válasza:
76%

Csak érdekességként az én kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2010. febr. 19. 13:37
 20/44 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy a 13:00-ásat nem értem. A névviselési szabályok szerint testvéreknek csak azonos családi nevük lehet. Persze ha nem féltestvérek.
2010. febr. 19. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!