Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El tudtok képzelni egy lagzit alkohol nélkül?
22, 24: benne van a kérdésben hogy már férjnél vagyok, teljesen elméleti volt a felvetés. Kíváncsiság.
Mint írtam, egy korábbi GyKs kérdés kapcsán merült ez fel bennem, mert ott azt írta valaki, hogy 2dl töményet számoljanak fejenként _mindenkire_ (és mint itt is kiderül, sokan még ilyenkor se isznak, vagy max egyet), ami szerintem rengeteg. Bor, pezsgő amúgy nem is zavarna, bár én nem szeretem.
A mi esküvőnkön egyébként egy ember piált csak be igazán, aki amúgy is világéletében alkesz volt, azóta meg is halt, pont emiatt. Szóval volt tömény, de a nagyja megmaradt, bár nem reggelig tartó dajdaj volt.
Nem, nem tudnám elképzelni a lagzit alkohol nélkül.
És nem, nem vagyok alkoholista, ritkán iszom, és csak társaságban teszem.
De nem értem, miért lenne gond az, ha egy lagziban/buliban stb. meginnék 1-2 felest vagy pohár bort... ez nem jelenti azt, hogy a sárga földig leinnám magamat, csak egyszerűen meginnám, mert ízlik, megkívántam, szeretem, vagy bármi más.
Kicsit off:
Írta valaki, hogy voltak olyan lagziban,ahol a vega menyasszony miatt csak vega ételek voltak.... Hát elgondolkodtam, akkor egy "hagyományos" ifjú pár esetében miért lázad mindenki a menüt látva, hogy "és a vegákkal mi lesz?" Ha az ifjú pár meggyőződéses húsevő, akkor a minta szerint gondolkodva nem kéne mindenkinek tolnia miattuk vidáman a vegyespörköltet? :)
OK, tudom, kicsit sántít a hasonlat, de kb. ennyire érzem jogosnak azt, ha az ifjú pár mindent a saját ízlésére szabva erőltet rá a násznépre, anélkül, hogy végiggondolná: hogyan éreznék magukat a vendégek a legjobban :)
én anno jártam egy táncklubba, ahol -a szervező vallási okai miatt- nem volt se pia, se cigi, se semmi. és jól érezte magát mindenki..na, erre is megkérdezték páran, hogy dehát akkor mitől érzed jól magad, ha nem piálsz? hát mert attól még lehet..itt pl a tánctól, én szeretek játszani is, kártya, társas, stb, barátokkal lenni, attól is simán jól érzem amgam...
na de az esküvőre visszatérve: mivel ez nem számítana hagyományosnak, hogy egyáltalán semmi ital nincs, szerintem előre tudatni kéne minden meghívottal, hoy ez van. s akit nem zavar, jönne.
Alap a pia... szerintem nem. Én szeretném, ha az emberekkel lehetne bulizni, nem az állapotukkal. Na, mindegy.
A vega dolog teljesen más. Én megrögzött húsevő vagyok. Viszont ha valahol csak vega kaja lenne, nem zavarna. Mert az, hogy eszek húst, nem zárja ki azt, hogy eszem zöldséget, szóját, tofut. Viszont ha valaki vega, az kizárja a húst.
A kaja teljesen más, mint a pia. Egész nap ennivaló nélkül az gáz. De aki remeg a piáért, és anélkül nem tud szórakozni... az minek él.
én sem azt mondtam, hogy az alkohol meg a húsevés összehasonlítható, csak elindult a vezérhangyám :)
Ettől még tartom a véleményemet: nem tudom elképzelni alkohol nélkül a lakodalmat. És hangsúlyoznám még egyszer: számomra az, hogy 1-2 pohárral (tényleg nem többel!) megiszom egy buliban/lakodalomban, NEM jelenti azt,hogy a sárga földig leinnám magam és vállalhatatlanul viselkednék.
Nem értem, olyan hevesen ellenzik itt páran az alkoholt, mintha csak két véglet lenne: vagy tökrészeg az ember, vagy abszolút nem iszik.
Kulturált alkoholfogyasztás nem létezik? Mert szerintem igen.
Nem, nem tudok elképzelni alkohol nélküli lagzit.
Egy lagzi eleve elég sok meghívottat feltételez, kizárt hogy mindenki antialkoholista lenne, hacsak nem az anonim alkoholisták körébél kerülne ki a vendégsereg.
És nem, nem a hangulat miatt kell az alkohol, hanem mert egy jó ebédnek, vacsorának tartozéka egy pohár jó bor, egy doboz hideg sör, márha valaki nem teljesen antialkoholista.
Hogy értsd, mit mondok, nálam a rántott hal pld. elképzelhetetlen sör nélkül. És mert egy hónapig nem ihattam alkoholt, mert gyógyszert szedtem, inkább kihagytam a rántott halat is. Mert anélkül nem lett volna az igazi.
36-os: én ezt a kényszeres gondolkodást nem reklámoznám.
Ahhoz, hogy elmenjek egy buliba, és ne igyak, nem kell antialkoholistának lenni. Jófejnek kell lenni. Mert még az a kicsike söröcske meg borocska is ad egy kis "buzz"-t
Nekem az ilyenhez hozzátartozik. Tök mindegy, hogy mennyire lenéznek ezért, vagy nyomják az álszent dumát. Az ilyen ünnepekhez nekem a koccintás, ital az alap.
Az meg mekkora hülyeség, hogy sör, bor lehetne, de tömény nem? Alkohol alkohol. Ha úgy akarom, akkor két-három üveg borral az asztal alá iszom magam oszt jónapot. Ha meg nem akarom, akkor pálinkával sem. Amúgy is egy egész nap és éjszaka tartó zabálás és bulizás alatt nem akkora szám a pia. Aki csodálkozik a két decin. Az is olyan, hogy négy feles. Basszus, pörkölt, töltött káposzta, rengeteg süti, rántott húsok. Még az is csak nagyon maximum becsiccsent ilyen zabálás alatt egy éjszaka négy felestől, aki nem szokott inni, nem részeg lesz. Mitől? Folyamatosan tele gyomorral.. Aki meg egy barom és hugyozásig issza magát, meg balhét csinál, az akkor is balhét fog csinálni, ha nem iszik, mert primitív.
"Tök mindegy, hogy mennyire lenéznek ezért, vagy nyomják az álszent dumát. Az ilyen ünnepekhez nekem a koccintás, ital az alap."
NEKED. Nekem nem. Miért lenne ez álszentség?
Ez a gáz, hogy nincsenek normális ünnepek, mert szülinapkor koccintani kell, meg karácsonykor, újévkor, meg mindig, ha találkozunk. És mindig mindenki be van csiccsentve, mert igazából gyűlölik egymást, de inkább ez, mint a magány, mert még elgondolkodunk az életünkön, és full alkeszok leszünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!