Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tennétek, ha a vőlegényete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek, ha a vőlegényetek nem akarná, hogy felvegyétek a nevét?

Figyelt kérdés

Kötőjeles vezetéknevem van, az egyiket le akarom cserélni a barátom nevére.

Az ő ellenérvei a következők:

- mivel rendszeresen publikálok, konferenciákra járok (aminek van komoly adminisztratív közbeszerzéses része) csak nehezítené az egységességet, megértését a dolgoknak

És a leánykori nevem publikálnék később is, az nem változna meg.

- nem szeretne megalázni azzal, hogy valaki más nevén leszek ezentúl, mert szerinte ez degradálása a nőknek, és ostoba szokás. De mivel kötőjeles maradnék, én ezt nem élném meg arcvesztésként, hiszen apám neve is megmarad és lesz keresztnevem is továbbra is.

A leendő gyereket szeretnénk egyértelműen kötőjelesnek, ez nem is kérdés, hiszen mindkettőnké. Szóval gondoltam, (fiktív nevekkel) ő maradna Gyergyó, én lennék Döbrögi-Gyurgyák helyett Döbrögi-Gyergyó, a gyerek szintén Döbrögi-Gyergyó lenne. Ő gondolkodik, hogy felvegye a nevem ugyanígy, még nem biztos benne.

Szerintetek ebben nem szabad engednem neki, és fel kellene vennem a nevét, ha akarom?

Csak mert itt sok nő írja, hogy a férjét megbántaná, ha nem venné fel a nevét, ezért felveszik, nekem meg pont fordítva kellene? Ne vegyem fel, mert ő nem akarja?

33N, 35F

2014. szept. 15. 12:48
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
55%

"36: nem lehet, hogy azért fitymálnak le, mert tanulatlan vagy és ezért akarsz otthon maradni? mármint nem túl nagy tájékozottságra vall az a fogalommagyarázat, amit a feministákról írtál...:) hónalj vagy nem hónalj, ez itt a kérdés:D"

Kedves kérdező, nem nem vagyok tanulatlan, ezen kívül nem maradok otthon, mert háromszor annyit keresek, mint a férjem, akinek nem vettem fel a nevét. Ettől függetlenül látom, hogy a feminizmus amilyen irányba elment, az káros, de jobb, ha te becsukod a szemed és boldog vagy a lábtörlő férjeddel, mert egy feminista férj az. A feminizmus rég nem az egyenlőségről szól, hanem a felsőbbrendűségről, és bocs, de ez sok mindenkinek nem tetszik. Ahogy azért se mondok köszönetet, hogy a feministák jobban tudják még nálam is, hogy nekem mi a jó és mit akarok.

2014. szept. 16. 13:24
 42/44 anonim ***** válasza:
66%
Ja és kérdező, állj meg és gondolkodj egy picit. Te is a ló túloldlalán vagy ezer éve. Ahogy feljött pl. egy nő otthonmaradása, már egyből biztos tanulatlan senki. Hát erről beszéltem. Hogy már választás sincs, mert ha nem azt választod, hogy törtető nő vagy, akkor csak egy ostoba, tanulatlan, primitív senki lehetsz, akit joggal vet meg mindenki. Más lehetőség nincs. Ezt érték el nekünk a drága feministák.
2014. szept. 16. 13:27
 43/44 anonim ***** válasza:
32%

"nem szeretne megalázni azzal,"

Azt hiszem ezzel mindent elmondott a kedves vőlegény.

Kérdező, szerintem tégy,ahogy jónak látod.

Én felvettem a férjem vezetéknevét,és egyszerűen imádom. Nekem speciel nem tetszik a kötejeles név.

2014. szept. 16. 13:54
 44/44 maúúú! válasza:
hm.. megalázó a nevét viselni? a te neved az lesz, amit te magadnak választasz, ebbe nem lehet beleszólás.
2014. szept. 23. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!