Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, ha a vőlegényetek nem akarná, hogy felvegyétek a nevét?
Kötőjeles vezetéknevem van, az egyiket le akarom cserélni a barátom nevére.
Az ő ellenérvei a következők:
- mivel rendszeresen publikálok, konferenciákra járok (aminek van komoly adminisztratív közbeszerzéses része) csak nehezítené az egységességet, megértését a dolgoknak
És a leánykori nevem publikálnék később is, az nem változna meg.
- nem szeretne megalázni azzal, hogy valaki más nevén leszek ezentúl, mert szerinte ez degradálása a nőknek, és ostoba szokás. De mivel kötőjeles maradnék, én ezt nem élném meg arcvesztésként, hiszen apám neve is megmarad és lesz keresztnevem is továbbra is.
A leendő gyereket szeretnénk egyértelműen kötőjelesnek, ez nem is kérdés, hiszen mindkettőnké. Szóval gondoltam, (fiktív nevekkel) ő maradna Gyergyó, én lennék Döbrögi-Gyurgyák helyett Döbrögi-Gyergyó, a gyerek szintén Döbrögi-Gyergyó lenne. Ő gondolkodik, hogy felvegye a nevem ugyanígy, még nem biztos benne.
Szerintetek ebben nem szabad engednem neki, és fel kellene vennem a nevét, ha akarom?
Csak mert itt sok nő írja, hogy a férjét megbántaná, ha nem venné fel a nevét, ezért felveszik, nekem meg pont fordítva kellene? Ne vegyem fel, mert ő nem akarja?
33N, 35F
Eszembe nem jutna felvenni a férjem nevét semmilyen formában, van nekem saját nevem, köszönöm szépen, jól megvagyok azzal. A FÉRJ nevének felvétele meg nem az összetartozást jelképezni, inkább a tulajdonlást (ti. a feleség a férjé lesz, annyira, hogy még a neve se marad meg).
Tudom, a sok házasságszentségpárti véranyatigris le fog pontozni, de akkor is így gondolom.
"Aki egy kicsit mélyebben átlátja a patriarchális társadalom logikáját, annak világos, hogy a férfiakkal sokkal jobban kics.sz, mint a nőkkel."
Végre valaki!
Jézusom a sok középkori válaszoló, aki szerint ez egyenlő a feminizmussal...Feminizmust szidó hölgyek, ha azok a fránya szüfrazsettek nem lettek volna, most ti sírnátok a legjobban.
Kérdező, szerintem ne vedd fel a nevét, nem ettől lesz igazi kötelék köztetek.
31. válaszoló
Látod milyen sértődötten lepontoztak? :D
"Feminizmust szidó hölgyek, ha azok a fránya szüfrazsettek nem lettek volna, most ti sírnátok a legjobban. "
Nézd, a szüfrazsettek óta a dolog megvadult, szinte kezelhetetlen. A szüfrazsettek azért vetették magukat ló alá, hogy legyen lehetőségünk tanulni, szavazni, még dolgozni is, HA AKARUNK. Helyette most szarba-húgyba van nézve a nő akinek csak megfordul a fejében, hogy nem szeretne dolgozni, vihetjük a hátunkon a családot, a gyereket, a háztartást, a munkát, AKKOR IS, HA ÉPP SEGÍTŐKÉSZ FÉRJÜNK VAN, és feministák kórusban énekelnek arról, hogy a nők megrontója a hónalj borotválás, amit csak a gonosz elnyomó férfiak miatt csinálunk, és szőrös hónalj mozgalomra fel, mert mindeki csak azért borotválja, mert a férfiak miatt kell.
Ha én azt mondanám, hogy nem én szeretek borotvált hónaljjal élni, mert nekem jó, és igazából szeretnék otthon maradni háztartásbeliként, akkor meg lefitymálnák, hogy férfiak által agymosott nyomorék vagyok, aki azt se tudja mi neki a jó, de majd ők tudják helyettem is.
Mert ma a feministák ezek.
36-os: sokféle feminizmus van. Sokkal több, mint az az egy példa, amit leírsz. Van olyan feminista, aki szerint pl. a sztriptíztáncosnők az elnyomás szimbólumai, van, aki szerint mindenek felett áll, hogy ennyi hatalmat szerez egy cicivillantással.
Én feminista vagyok, és borotválom a hónaljamat. Emellett nem érdekel, hogy ki mit borotvál, ha hisz az egyenlőségben.
Az indokok nem tetszenek, pl. amit a Tóthné felhozott. Ő szereti, ha tudják, hogy ő tartozik valakihez (én ezt úgy értem, hogy azáltal tartja önmagát értékesnek, hogy kellett egy férfinak); de Tóth úrról nem tudják, hogy ő nős. Tóth úr miért nem kürtöli világgá, hogy megtalálta élete párját?
Tóthné Kovács Enikő férjét miért nem hívják Kovácsfi Tóth akárminek? Vagy csak simán Kovács Enőkifinek? :)
Ő nem tartozik senkihez? A magánélet magánélet. Mit kell azon világgá kürtölni?
Kedves kérdező: miért gondolod, hogy Neked igazad van? És hogyan engedheted meg Magadnak ezt a felsőbbrendű és cinikus stílust, amit a 36-os kommentre reagáltál? Ha ilyen okos vagy, miért van az, hogy nem tudod eldönteni, hogyan hívjanak a jövőben? És ezzel az energetikával hogyan szeretnél majd gyermeket nevelni, vagy belegondoltál -e már abba, mekkora felelősség EMBER-t adni a társadalomnak, aki tiszteli és elfogadja másik embertársát, a véleményével, tapasztalatával együtt. Kérlek, előbb ismerd meg Önmagad, majd utána publikálj és véleményezz bármit is.
Kedves 36: teljesen egyetértek Veled abban, hogy elferdült a világ, és a NŐ-nek választási lehetőséget kellene biztosítani abban, hogy szeretne -e dolgozni, vagy sem. Egy Család összetartó ereje a NŐ-ben lakozik, de ha fáradtan, elnyűtten kell hazamennie a munkából, kevesebb energiája marad erre a feladatra, és szerintem ez is közrejátszik abban, hogy ennyire nincs egyensúly a világban. Diplomával rendelkezem, elismernek a munkámban, boldog kapcsolatban élek, mégis, ha választhatnék, max. 4 órában dolgoznék, hogy OTTHON még flottabul menjenek a dolgok és még szeretet-teljesebb hátteret tudjak biztosítani a páromnak és gyermekeimnek. Sajnos ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!