Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tennétek, ha a vőlegényete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek, ha a vőlegényetek nem akarná, hogy felvegyétek a nevét?

Figyelt kérdés

Kötőjeles vezetéknevem van, az egyiket le akarom cserélni a barátom nevére.

Az ő ellenérvei a következők:

- mivel rendszeresen publikálok, konferenciákra járok (aminek van komoly adminisztratív közbeszerzéses része) csak nehezítené az egységességet, megértését a dolgoknak

És a leánykori nevem publikálnék később is, az nem változna meg.

- nem szeretne megalázni azzal, hogy valaki más nevén leszek ezentúl, mert szerinte ez degradálása a nőknek, és ostoba szokás. De mivel kötőjeles maradnék, én ezt nem élném meg arcvesztésként, hiszen apám neve is megmarad és lesz keresztnevem is továbbra is.

A leendő gyereket szeretnénk egyértelműen kötőjelesnek, ez nem is kérdés, hiszen mindkettőnké. Szóval gondoltam, (fiktív nevekkel) ő maradna Gyergyó, én lennék Döbrögi-Gyurgyák helyett Döbrögi-Gyergyó, a gyerek szintén Döbrögi-Gyergyó lenne. Ő gondolkodik, hogy felvegye a nevem ugyanígy, még nem biztos benne.

Szerintetek ebben nem szabad engednem neki, és fel kellene vennem a nevét, ha akarom?

Csak mert itt sok nő írja, hogy a férjét megbántaná, ha nem venné fel a nevét, ezért felveszik, nekem meg pont fordítva kellene? Ne vegyem fel, mert ő nem akarja?

33N, 35F

2014. szept. 15. 12:48
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
43%

Én most egy dolgot nagyon nem értek.

"Ő gondolkodik, hogy felvegye a nevem ugyanígy, még nem biztos benne. "

Most akkor mi van? Ő felvenné a neved ilyen felemás kötőjeles verzióban, de nekem meg maradjon meg a lánykori neved?

Itt valami nagyon zavaros.

Úgy általánosságban, ha ő nem akarja, hogy felvedd a nevét, akkor ne erőltesd, legalább nem kell semmit sem intézned, papíroznod :)

2014. szept. 15. 13:15
 12/44 anonim ***** válasza:
100%
Én eleve nem is akarnám felvenni a nevét, csak akkor, ha olyan megoldás születne, hogy mindketten felveszitek a Döbrögi-Gyergyó vagy Gyergyó-Döbrögi nevet.
2014. szept. 15. 13:16
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

"Most akkor mi van? Ő felvenné a neved ilyen felemás kötőjeles verzióban, de nekem meg maradjon meg a lánykori neved? "

Igen, ez is egy lehetséges megoldás, de a kérdező nem így értette.

2014. szept. 15. 13:17
 14/44 A kérdező kommentje:

11: igen, valószínűleg akkor maradok leánykori néven, semmi praktikusa oka nincs felvenni a nevét, csak bonyolítaná az életemet (pl. konferencián régi néven, de a befizetési papíron egy tök másikon...), de mégis valami hülye gyerekes okból szeretném. Belátom, hogy ez nagyon gyerekes, és értelmetlen:))

És mivel feminista, ő felveheti, hiszen neki nem megalázó, mert a társadalom nem őt nyomja el.:) Vagy mittudomén, számomra is túlgondolkodják a szakmámban ezt a témát a férfiak...

2014. szept. 15. 13:17
 15/44 anonim ***** válasza:
45%

Szerintme szánalmas ez a kötőjelezés, nekem kifejezetten nem teszik, pláne gyereknél.

Amúgy meg, én azt mondtam ilyen helyzetben, hogy azt csinálsz a neveddel, amit akarsz, az a te neved. Ezt saját magának kell eldöntenie, hogy milyennek szeretné a nevét.

2014. szept. 15. 13:18
 16/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarja, nem venném fel, ez egyértelmű.
2014. szept. 15. 13:19
 17/44 anonim ***** válasza:
75%

A feminista szemléletmód nem ebben nyilvánul meg...

Szerinte az degradáló, ha te felveszed az ő nevét, de az, ha ő veszi fel a tied, az teljesen normális? ... itt valami nem stimmel.

Én férfiként örülök, ha a kedvesem az én nevemet választja magának...

Egyébként meg azt csinálsz, amit szeretnél. Ha fel akarod venni, miért ne vennéd?

2014. szept. 15. 13:19
 18/44 A kérdező kommentje:
Persze, azt csinálok, amit akarok, ő is mondta, csak szeretném, ha mindkettőnknek jó megoldás születne, talán ha mindketten felvesszük.:) Akkor legalább a későbbi gyerekkel a teljes család egy vezetéknéven lenne, ami elég praktikus!
2014. szept. 15. 13:25
 19/44 anonim ***** válasza:
80%

Én felvenném, ha úgy tetszene. Őszintén szólva nekem már inkább lenne zavaró, ha anya és apa külön vezetéknéven futna, erre ráadásként a gyerek kap egy, a kettőből összevont harmadikat.

A tudományos életben pedig minden további nélkül meg lehet oldani, hogy a lánykori neveden publikálsz, a papírokon pedig a hivatalos neved szerepel, elég sokan csináljuk így.

2014. szept. 15. 13:39
 20/44 anonim ***** válasza:
24%

Gondold fordítva!

Mit éreznél, ha csak ő akarná felvenni a Te nevedet?

Nekem is rossz érzés volna.

Máskülönben eltestvériesedik a kapcsolat, ha felveszed a nevét, mert a testvéreknek van azonos vezetéknevük. Ha meg akarod őrizni a férfi-nő-dinamikát a kapcsolatban, akkor hallgass rá!;)

2014. szept. 15. 13:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!