Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit tennétek, ha a vőlegényete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek, ha a vőlegényetek nem akarná, hogy felvegyétek a nevét?

Figyelt kérdés

Kötőjeles vezetéknevem van, az egyiket le akarom cserélni a barátom nevére.

Az ő ellenérvei a következők:

- mivel rendszeresen publikálok, konferenciákra járok (aminek van komoly adminisztratív közbeszerzéses része) csak nehezítené az egységességet, megértését a dolgoknak

És a leánykori nevem publikálnék később is, az nem változna meg.

- nem szeretne megalázni azzal, hogy valaki más nevén leszek ezentúl, mert szerinte ez degradálása a nőknek, és ostoba szokás. De mivel kötőjeles maradnék, én ezt nem élném meg arcvesztésként, hiszen apám neve is megmarad és lesz keresztnevem is továbbra is.

A leendő gyereket szeretnénk egyértelműen kötőjelesnek, ez nem is kérdés, hiszen mindkettőnké. Szóval gondoltam, (fiktív nevekkel) ő maradna Gyergyó, én lennék Döbrögi-Gyurgyák helyett Döbrögi-Gyergyó, a gyerek szintén Döbrögi-Gyergyó lenne. Ő gondolkodik, hogy felvegye a nevem ugyanígy, még nem biztos benne.

Szerintetek ebben nem szabad engednem neki, és fel kellene vennem a nevét, ha akarom?

Csak mert itt sok nő írja, hogy a férjét megbántaná, ha nem venné fel a nevét, ezért felveszik, nekem meg pont fordítva kellene? Ne vegyem fel, mert ő nem akarja?

33N, 35F

2014. szept. 15. 12:48
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
86%

Hat ezek eleg mondvacsinált indokok a részéről..... Ki kellene deríteni, mi az igazi ok.

Amúgy anyukád nem fog haragudni, ha az o nevéről lemondasz?

2014. szept. 15. 12:54
 2/44 anonim ***** válasza:
17%
Nekem nem az volt a fontos, hogy a férjemmel egyforma nevem legyen, hanem hogy az én nevem legyen egyforma a gyerekekével...
2014. szept. 15. 12:56
 3/44 A kérdező kommentje:
1: pedig nem azok, a vőlegényem feminista:) felénk ez nem ritka dolog már szerencsére, nagyon praktikusan gondolkodik. nem anya és apa neve, apa kötőjeles magában:)
2014. szept. 15. 12:57
 4/44 anonim ***** válasza:
13%
Tudomásom szerint akkor egyaltalan nem lehet megoldani ugy,a hogy akarod. Eloszor nevet kellene változtatnod, ahol elhagyod az egyik reszet a kötőjeles résznek, aztan mehet a hazassagi névnek az o neve meg a tied kötőjellel.
2014. szept. 15. 13:00
 5/44 A kérdező kommentje:
Ez nem probléma, de az anyakönyvvezetőnk azt mondta, hogy a három közül kettőt kell kiválasztanom. De lehet, hogy rosszul tudja, de akkor sem gond. Én ezt nagyon szeretném...:(
2014. szept. 15. 13:02
 6/44 anonim ***** válasza:
40%

Nevetséges indokok, már ne is haragudj :)

Méghogy megalázva van az a nő, aki a férje nevét viseli :D

Valami baja van veled, és nem akarja, hogy az ő nevét viseld, csak nem meri megmondani a szemedbe.

Tudod, ez pont olyan, mint amikor azt mondják: "szakítok, mert nem érdemellek meg"

2014. szept. 15. 13:03
 7/44 anonim ***** válasza:
52%
Nyilvan jol tudja az anyakönyvvezető. De igy is csak kifogásnak tűnik a leendő ferj ellenkezése.....
2014. szept. 15. 13:04
 8/44 A kérdező kommentje:
Ha ennyire mondjátok, elhiszem:) Nem, egyébként megdöbbentő ebben a közegben ez a fajta feminizmus, én se vagyok ehhez érett szellemileg, ugyanígy nem hittem el még 5 éve a gondolkodásmódjukat. De mára már megszoktam.
2014. szept. 15. 13:05
 9/44 A kérdező kommentje:
Ja és a kérdés, hogy mit tegyek? Továbbra is...:) Vegyem fel vagy ne? Azt mondta, rám bízza, de szerinte értelmetlen és megalázó.
2014. szept. 15. 13:11
 10/44 anonim ***** válasza:
32%

Feminista? Jézusom! Olyan ostoba érvei vannak. A feminizmus meg ugyancsak baromság.

Ő férfiként ne ilyen elvadult érvekkel jöjjön, tekintsen egyenlő félként. Utálom a szélsőségeket, ezért vetem meg a feministákat is. Aki tiszteletre méltó, azt tisztelik, és mindenki válasszon olyan párt, aki erre képes.

A neve felvételével nem leszel alárendelve, ez egy baromság. Lehet valakit úgy is lealacsonyítani, hogy nincsenek közös néven...

2014. szept. 15. 13:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!