Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, ha a vőlegényetek nem akarná, hogy felvegyétek a nevét?
Kötőjeles vezetéknevem van, az egyiket le akarom cserélni a barátom nevére.
Az ő ellenérvei a következők:
- mivel rendszeresen publikálok, konferenciákra járok (aminek van komoly adminisztratív közbeszerzéses része) csak nehezítené az egységességet, megértését a dolgoknak
És a leánykori nevem publikálnék később is, az nem változna meg.
- nem szeretne megalázni azzal, hogy valaki más nevén leszek ezentúl, mert szerinte ez degradálása a nőknek, és ostoba szokás. De mivel kötőjeles maradnék, én ezt nem élném meg arcvesztésként, hiszen apám neve is megmarad és lesz keresztnevem is továbbra is.
A leendő gyereket szeretnénk egyértelműen kötőjelesnek, ez nem is kérdés, hiszen mindkettőnké. Szóval gondoltam, (fiktív nevekkel) ő maradna Gyergyó, én lennék Döbrögi-Gyurgyák helyett Döbrögi-Gyergyó, a gyerek szintén Döbrögi-Gyergyó lenne. Ő gondolkodik, hogy felvegye a nevem ugyanígy, még nem biztos benne.
Szerintetek ebben nem szabad engednem neki, és fel kellene vennem a nevét, ha akarom?
Csak mert itt sok nő írja, hogy a férjét megbántaná, ha nem venné fel a nevét, ezért felveszik, nekem meg pont fordítva kellene? Ne vegyem fel, mert ő nem akarja?
33N, 35F
Hat ezek eleg mondvacsinált indokok a részéről..... Ki kellene deríteni, mi az igazi ok.
Amúgy anyukád nem fog haragudni, ha az o nevéről lemondasz?
Nevetséges indokok, már ne is haragudj :)
Méghogy megalázva van az a nő, aki a férje nevét viseli :D
Valami baja van veled, és nem akarja, hogy az ő nevét viseld, csak nem meri megmondani a szemedbe.
Tudod, ez pont olyan, mint amikor azt mondják: "szakítok, mert nem érdemellek meg"
Feminista? Jézusom! Olyan ostoba érvei vannak. A feminizmus meg ugyancsak baromság.
Ő férfiként ne ilyen elvadult érvekkel jöjjön, tekintsen egyenlő félként. Utálom a szélsőségeket, ezért vetem meg a feministákat is. Aki tiszteletre méltó, azt tisztelik, és mindenki válasszon olyan párt, aki erre képes.
A neve felvételével nem leszel alárendelve, ez egy baromság. Lehet valakit úgy is lealacsonyítani, hogy nincsenek közös néven...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!