Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen ez az elképzelésem?
Mivel az esküvőnk után nem lesz semmi ebéd vagy vacsi a családdal, sem torta, stb., arra gondoltam, a nászút után sütnék egy-két sütifélét, amiből vinnék be munkatársaknak kínálni.
Amúgy is eltelik egy hét, ha lenne is valami családi kajálás, onnan már nem vihetnék semmit be.
Nekem viszont nincs működőképes sütőm az albiban, csak a szüleimnél tudom megoldani, ők viszont nem tudom, mit szólnak, hogy családban nem volt kajálás, kollégáknak meg becipelem a sütit...
Én a születésnapomon is viszek süteményt a kollegáknak, mert jó viszonyban vagyok velük.
Ha amúgysem vagy jó viszonyban a szüleiddel, nem mindegy, hogy mit szólnak? Őket meghívod, ha jól értettem.
Egyrészt szerintem te csinálsz ebből ekkora gondod. Ha szeretnél, vigyél sütit, nincs abban semmi kivetnivaló.
Másrészt te ismered a szüleidet, hogy beengednek a konyhájukba sütögetni, vagy kivágnak onnan. Mi ezt honnan tudjuk, vagy nem is értem, mi ebben hogy tudnánk segíteni.
(Az tényleg más kérdés, hogy nekem nem lenne pofám ott sütögetni, mikor a rokonságot nem kínálod végig legalább egy pogácsával meg üdítővel az esküvő után - arról nem is beszélve, ha netán még ajándékot, pénzt is ad valamelyik).
Valaki írta a sütés nélküli sütit, vigyél azt a kollégáidnak, és nincs gond a sütés helyével.
Ki nem vágnának, az biztos, meg hagynék is belőle náluk is, akkor már úgyis annyi mennyiségnek állnék neki. Pl. valami sós nasit is csinálnék, abból férjecskémnek is vinnék. Valamilyen sütés nélkülit itthon is tudok csinálni, "sütőtlenségben" úgyis rászorultam, hogy kitaláljak ezerféle variációt, csak kevés ezek közül, ami hordozható.
Pénzt nem fogunk kapni, de ha akarnak adni, nem fogadjuk el. Pont azért, mert nem csinálunk s***et a szánkból. Ha nem tartunk semmit, és függetlenek vagyunk tőlük, akkor már pénzt se fogadjunk el, ez úgy gondolom, így korrekt.
húúú de bazi nagy problémád van
férjecskéd csak megeszi a boltit is
...ha annyira szörnyűek a szüleid, akkor
1. miért kell meghívni őket? (főleg, ha valós veszély lehet, hogy az édesanyád részegen ordenáré módon viselkedhet)- nem kötelező
2. ha ennyire kifogásolhatóak szerinted a szüleid, akkor miért is mész a nyakukra sütögetni? Nekem nem lenne pofám, mert ha arra nem jók, hogy kibeszélés nélkül ünnepelj velük, ha tehet őket elviselni, akkor nem kell a dolgaikat sem használni. Ha elviekben függetlenedtél, akkor a gyakorlatban is lehet.
(a rossz sütő kérdését előbb rendezném a lakás tulajdonosával vagy esetleg meggondolnám, hogy magunknak vegyünk-e újat, mint hogy a nem szívesen látott, "képmutató"-nak titulát rokonságomhoz beállítanék használni az eszközeiket...vagy arra mégis jók ?:))
A mesterséges problémagyártás helyett hívd fel a lakástulajdonost és egyeztess vele a sütőjavítás költségmegosztásáról vagy az új sütő vásárlásról.
Igen, szörnyű nagy kihasználás a sütő, tudom. Majd kifizetem nekik... Vagy hagyom a fenébe, elmegyek mamámhoz sütni, igaz, kissé messzebb lakik.
A gáztűzhely egy ezer éves sutyok, megjavíttatni nem érdemes, arra még jó, hogy főzzünk vele. Ki akartuk cserélni már, venni egy sajátot, amit persze vinnénk is magunkkal, de mindig közbejött más fontosabb dolog, amit venni akartunk. Pénzünk éppenséggel bármikor lenne rá, de egyelőre hanyagoltuk, mert így legalább fél évig is kitart egy palack gáz.
Majd ha eljutunk oda, hogy saját lakást veszünk, oda veszünk megfelelőt.
Anyámnak már megüzentem, hogy jó lenne, ha nem jönne, de valszeg akkor apám sem jönne el, már azért sem. Amibe szintén nem halnék bele, csak hát utólag nekem ne rinyáljanak. Úgyis tudom, nekik mennyire fontos a külvilág felé mutatni a szépet, és szegények kínban lennének az ismerőseik előtt, hogy nem voltak ott a lányuk esküvőjén.
Nekem nem kínos, én a munkatársaimnak is azt mondtam, nem jönnek, az anyakönyvvezetőnek is.
Tulajdonképp meghívva nem lettek, ahogy senki más sem; úgy gondoltuk, tudják, mikor jönnek, ha jönnek, ott lesznek, ha nem, akkor nem. Nekünk más nem fontos, mint mi ketten ott legyünk a két tanúval, és más semmi.
Hát én azt cinknek tartom, hogy a szüleidnél sütögess, ha nem vagy velük jóba. Tényleg a sütés nélküli dolgokat ajánlom. Nekem sem volt egy időben sütőm, akkor tiramisut, epermisut, gyümölcs tortát készítettem, ha volt valami alkalom. (torta alapot, vagy babapiskótát készen vettem, nem volt ciki)
Amúgy csokis-kakaós sütikből is van egy csomó jópofa és finom, amit csak össze kell maszatolni és kész, mehet a dobozba. (keksztekercs,kókuszgolyó, "macska kaki" :), stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!