Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit csinálnál, ha nem tetszené...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csinálnál, ha nem tetszenének az esküvöi képek?

Figyelt kérdés
Nászajándékba kaptuk a fotózást. A fotós nem profi volt, de ezt mi nem tudtuk. A referenciaként küldött képek gyönyörüek voltak. A rólunk készültek nagyrésze fekete fehér, szinte mind oldalra húzott, sok a részletekröl készült kép. Ami szines, az narancssárga, retusálva nincs...

2014. júl. 25. 09:50
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%

A fekete-fehér képeknek van nyilván színes eredetije, ezeket még megkaphatjátok. A színes képek színbeállítását még szintén el lehet végezni utólag is. A rossz kompozíciók sajnos nem javíthatók, de talán egy újravágással még lehet rajtuk valamicskét segíteni. A részletekkel készült képekkel nem értem, mi a gond, hiszen jól visszaadják a hangulatot, ha jó képekről van szó. Inkább évek múlva lesz jelentősége, amikor már nem is emlékszel, milyen volt az asztaldísz, a vőlegénykitűző, a koszorúslány ruhája stb. :)

Tudnál pár képet mutatni? Akár olyat is, amin nem ismerhető fel senki, vagy privátban? Kíváncsi vagyok, mennyire lett rossz az eredmény. Persze azt is megértem, ha nem szeretnéd, ez eléggé magánjellegű dolog. :)

2014. júl. 25. 10:23
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Mint fotóst, engem is érdekelne néhány kép!

Ha bárki is fizetett a képekért (tehát nem maga a fotós adta ezt az ajándékot), gond nélkül lehet reklamálni.

2014. júl. 25. 10:31
 13/49 A kérdező kommentje:

Nem, nem szeretnék képet mutatni. Nem volt koszorúslány, se kitűző, se asztaldisz. Kis esküvő volt, csak a család.

Pl a csoport képen balról jön a fény, igy az ott állók arca alig látszik, a jobb oldalon állók viszont azért nem látszódnak, mert arra sötét a kép. Szinte minden kėp valamelyik oldalra húz, nem is kicsit. Pl a pár áll a kép bal oldalán és a jobb oldalon hatalmas üres rész, tobb, mint a kép fele. Készült kép a házasságkötő terem lépcsőjéről, a csillárról és a falifestmény egy apró részletéről. Hát ezek engem nem érdekelnek. Művészi fotónak elmennének....

Már gondoltam rá, hogy elkérem az eredeti képeket, de az nem gáz? Az ajándékozókat nem szeretném megsérteni, de teljesen kiborít, hogy lángoló narancssárga pl a hajam....

2014. júl. 25. 10:37
 14/49 anonim ***** válasza:
76%

Ez van amikor arra alkalmatlanokat bíznak meg egy esküvő fotózásával. Itt lenne az ideje megérteni, hogy ezt nem lehet pár tízezer forintból, olcsó belépő szintű eszközökkel csinálni, még akkor sem ha valakinek a tudása, az érzelmi intelligenciája és a látásmódja megvan hozzá. Egy esküvő nagyon sokféle helyzet adódhat, főleg fényszegény környezetben kell helytállni fotósnak és fényképezőgépnek egyaránt. Ezért kerül annyiba egy egész napos esküvői fotózás amennyibe (120eFt-tól felfelé).

Esküvőfotósként írtam erről egy cikket (akit érdekel szívesen elküldöm a linkjét) amiben benne volt, hogy érdemes több esküvő teljes átadott anyagát elkérni a kiszemelt fotós(ok)tól, mert így láthatod, hogy mire számíthatsz.

Egyébként pedig ha saját a ruha akkor keresnék egy olyan fotóst akinek szerelmes tudok lenni a képeibe és kérnék egy esküvői kreatív portrésorozatot. Így olyan képek is készülnek rólatok amilyeneket szeretnétek.

Sok boldogságot!;)

2014. júl. 25. 10:39
 15/49 anonim ***** válasza:
79%
A nyers képeket biztosan nem fogja kiadni a fotós, magára valamit is adó fotós nem adja ki. Egyébként az, hogy nem középre komponálja a képen szereplőket nem feltétlenül rossz, a többi viszont annál inkább.
2014. júl. 25. 10:40
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg rosszul hangzik. Biztos, hogy a referenciái az ő képei voltak? A 12-es válaszoló voltam.
2014. júl. 25. 10:44
 17/49 A kérdező kommentje:

Utolso!

Ár szóba se került. Ajándék volt. Nem tudtuk, hogy nem profi fotós, de hogy őszinte legyek, nem is érdekelt volna, mivel a képek, amiket referenciaként kaptunk, gyönyörűek. Nem csak pár darab volt, több sorozatot is láttunk.

A fotózás megismételhetetlen több okból is, úgyhogy az, mint opció, szóba se jöhet.

Tehát az eredeti képekről ne is álmodjak?

2014. júl. 25. 10:45
 18/49 A kérdező kommentje:
Igen, biztos higy az ő képei voltak. Fenn vannak a weboldalán is. Még mielőtt valaki kérné: nem, nem fogom feltenni a linket. Attól, hogy pont az én képeim nem sikerültek, a többi jó és nem szeretném eláztatni, vagy rontani a hírnevét.
2014. júl. 25. 10:47
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se fogja kiadni az eredeti képeket, de újrafeldolgozást kérhettek. Ezt - bármilyen kellemetlen is a helyzet - azon a vendégen keresztül kéne intézni, akitől az ajándékot kaptátok, hiszen ő volt a közvetlen megrendelő, aki fizetett a szolgáltatásért.

Az, hogy a pár nem középen van, önmagában nem biztos, hogy gond, ha amúgy a kompozíció helyes. Az oldalról eső, erős árnyékot vető fény annál inkább probléma. Talán utómunkával még azon is lehet finomítani, de ha nem elég részletgazdag a kép, akkor az már veszett ügy. :(

A hajszín és a képek összképe szín szempontjából még javítható, ezt mindenképp kérjétek számon a fotóson! (Én is láttam olyan képeket, ahol a menyasszony által kiválasztott lila dekorelemek, kiegészítők rendre ibolyakéknek látszottak...)

2014. júl. 25. 10:52
 20/49 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, azéen szememnek nem esik jol a "fel képen a nagy semmi" látvány...

Megkérdezem a párt, hogy mit szólnának hozzá, ha elkérnénk az eredeti képeket, vagy kérnénk némi javítást.

2014. júl. 25. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!