Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, ha valakit jó szándékkal meghívtok, de csak enni jönne el?
Én örülnék neki, hogy egyáltalán eljön, hogy tiszteletét teszi. Fel sem merülne bennem, hogy "csak enni jön".
Elképesztő egy fazon lehetsz te is, meg a vőlegényed is, szerintem inkább örüljetek neki, hogy egyáltalán még vannak barátaitok.
Hát, örülök, hogy nem az én barátom vagy, kérdező... igaz, én a barátaimat megválogatom, ilyen e-mailben lapot osztogató, hátulról mellbe szövegelő ember nincs közöttük.
Én sajnálom a barátaitokat, de az összeset. Miattatok.
Kösz a válaszokat. Annak, aki írta, hogy bunkóság az ebéd: pontosan azért ebéd (többek között), hogy aki messze lakik (mert lesznek egy páran, az említett hölgy pont nem), hazamehessen időben, ha nem szeretne több napra eljönni otthonról.
Nagyon későn írtam ki a dolgot, és eléggé idegesített, hogy a vőlegényem ennyire felkapta a vizet.
Írok részleteket is tehát.
A baráti kör a kórus, ahová járok. Nincsenek nagyon sokan, de azért nem 5 főről van szó. Egymás templomi esküvőjén eddig mindig énekeltünk, felkéréses alapon. A "bulira" való meghívás viszont egyáltalán nem általános, talán másodikak vagyunk e téren a hosszú sorból. A vőlegényem csak nagyjából ismeri a társaságot, egy-két ember csak, akit közelebbről. Az ő egyik körét is meghívjuk ebédre, azért döntöttünk úgy, hogy az enyémet is. Az említett hölgy nem tag, egyik tag felesége, aki (márhogy a feleség) szinte soha semmilyen közös programra nem jön el. Igen, családostul hívtuk őket, van is, aki így jön, jó ez. Ez a nő viszont kvázi idegen számunkra, annak ellenére, hogy valaki társa. Ez rajta múlik, a többiek jobban "beépültek". Ezért én furcsállom, hogy szokása ellenére hogyhogy most eljön, és ezért lenne nehéz beszélni vele, mert ő maga nem közelebbi barát vagy ismerős. A vőlegényem kiakadása is ennek szól, elmondta, hogy neki nem lenne arca egy szinte idegen esküvőre csak kajálni beállítani, "zárás" előtt (meghívóban szerepel, az étterem addig a pontig vállalta) 1-2 órával.
Mielőtt azt hinnétek, hogy több száz fő van meghívva, úgyhogy ez már igazán mindegy, nincs több száz, százig sem megy el.
Ja és ajándékot nem hoznak, mivel a kórus kvázi fizetsége részünkről a kajára meghívás. Az ajándék egyébként nem is érdekel, csak említettétek.
Alapból pedig ugyanabban a városban lakik, csak aznap lesz valahol máshol dolga.
A bővebb magyarázat ellenére is úgy gondolom, bolhából csináltok elefántot. Ő igyekszik elmenni, minden jel erre mutat. Nem mindenhol adnak könnyen szabadságot, ezt is figyelembe kell venni a szervezéskor.
Egy ilyen egyszerű esküvői ebéd kb. 5-6000 forint lesz fejenként sejtésem szerint. Tényleg megéri ennyi pénzért bevágni a durcát, mint egy óvodás? Látszik, hogy már elkönyveltétek magatokban a nőt, hogy ő mindig kivonja magát, és előítélettel álltok hozzá, hogy ,,na, már megint ezt csinálja".
Értelek, kérdező. Így már valahogy igazat adok a férjednek. Tényleg olyan feelingje van, hogy zárás előtt beesik kajálni.
De ez már mindegy. Meghívtátok, ők egyértelműen jelezték, hogy jönni fog, így ahogy, nektek ezt el kell fogadni. Vagy átmehettek sértett bunkóba, és közölhetitek, hogy nektek ez így nem felel meg, lesz szíves asszonypajtás nem jönni, mert milyen dolog már, hogy nem is ismeritek és van pofája csak enni jönni...
De gondolom ezt ti sem szeretnétek.
Nézzétek, az esküvő a ti napotok, de mivel a vendégek IS teszik különlegessé, nekik is van szerepük, véleményük, jogaik stb, amit nektek el kell fogadni. Ez most pont ilyen. Én azt javaslom, ne problémázzatok ezen. Fogadjátok el, és kész.
Páran nagyon közeli barátok közülük, páran távolabbiak, igyekszünk minél inkább összekovácsolódni, azért döntöttünk a családos meghívásnál.
Köszi a további válaszokat is! Ma beszélek a vőlegényemmel, remélem, a kialvás kicsit lecsitította a kedélyeket.
Istenem... Minden esküvőre készülő pár ilyen...finoman fogalmazok: énközpontú?
Attól hogy nektek esküvőtök van a világ nem körülöttetek forog. Az emberek dolgoznak és a többi, főleg hogy ebéd van a szokásos vacsora helyett ez nem is meglepő.
Nem hiszem hogy azért mennének csak az ebédre mert az a pár falat hiányzik a szájukból különben éhen halnának.
Így oldható meg, neked meg becsülnöd kéne azt hogy a feleség rohanós napja után még be is iktatja ezt.
És még valami: a feleség azért jön amiért ti is most összeházasodtok. Mert HÁZASOK és szeretik egymást, tehát hülyén venné ki magát hogy a pali eljön duhajkodni miközben a neje szkeccsöl.
Én egy ilyen válasz után amit levélben írtál neki valószínűleg hagynálak a .csába és elmennék a nejemmel egy jót vacsizni valahova inkább...
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!