Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha eltitkolom a pap előtt, hogy elvált vagyok és mással már kötöttem házasságot korábban, akkor ez kiderülhet? Vezet az egyház nyilvántartást erről?
Ha igazán fontos neked vagy a párodnak a templomi esküvő, akkor miért nem tartjátok be szabályokat?
Ha meg nem fontos, akkor minek? Rongyrázásnak, hogy kicsit tovább szerepelhess a tömeg előtt?
Nem tudom a reformátusoknál hogy van, de a katolikusoknál le kell adni a keresztlevelet és abban benne van, ha már házasságot köttél katolikus templomban.
Amúgy komolyan... Hogy akarsz így nyugodt szívvel az oltár elé állni?
Ha más vallású templomban akarod tartani, akkor lehet, hogy nem derül ki.
Nem tartozom egyik felekezethez sem, de mélységesen megvetem a nézőpontodat... Igen, átvághatod a papot, de akkor mit keresel a templomban, Isten színe előtt? Képmutató vagy és hazug.
Nekem nem fontos, a párom szeretné.
Szerintem eleve érvénytelen az egyházi esküvő, mert a papot nem ruházta fel isten, hogy képviselje őt, így én sem az előzőt, sem ezt nem tartom érvényesnek és nagy ívben teszek rá. De ha a párom akarja, akkor legyen neki jó napja.
Azt hogy képmutató vagyok és hazug, kikérem magamnak. Szerintem pont hogy a papok azok. Ők valóban képmutatóak és hazugok.
Istent pedig nem verem át, mert kvázi érvényteleníttethetném is az esküvőt, hiszen átvert az exem, csak nem akarom vigigcsinálni ezt a feleslegesen hosszú procedúrát egy olyan szervezetnél, akiket én nem fogadok el isten képviselőjeként, mert amit tesznek, az alapján eleve nem lennének méltók rá.
A párom, tudja, hogy nekem ez nem jelent semmit, és meg is érti, ezért is gondolkodunk ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!