Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit jelent a templomi esküvő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit jelent a templomi esküvő az ateistáknak (istentagadóknak)?

Figyelt kérdés

Miért akar egy istentagadó templomi esküvőt? Egyáltalán egy istentagadó minek megy Isten házába esküdni, ha eddig be se tette a lábát oda, és a házasságkötés után se fogja? Mit jelent egy templomi esküvő annak, aki nem hisz Isten létezésében, így a templomi házasságkötés jelentőségében sem?

Melyik az a pap, aki hajlandó összeadni két istentagadót, és milyen megfontolásból?

2012. aug. 30. 14:41
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem annyit, hogy flancolhat vele, mint bárki más, aki ilyen felfogású.
2012. aug. 30. 14:45
 2/30 anonim ***** válasza:
78%
Mit jelentene? Divathóbortot, puccparádét. Hogy megmondhassa: hiába tartja semmire az adott vallást, a kedvéért és némi kenőpénzért álljon haptákban a pap meg minden, csak hogy elmondhassa, neki megvolt a templomi esküvő is, mert az olyan szép...
2012. aug. 30. 14:46
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Családi nyomás, vagy a szép díszlet vonzza (sznobizmus). Ritkábban a leendő hívő házastárs kedvéért (szerintem ez az egyetlen értelmes indok.)

Sajnos akadnak lefizethető papok, illetve ha az illető megjátssza magát, átveri a papot vagy lelkészt, akkor nyilván jóhiszeműen is összeadhatja őket.

2012. aug. 30. 14:47
 4/30 anonim ***** válasza:
98%

Ateistaként én sem értem. Jártam már templomban, de leginkább építészeti és kulturális érdeklődés motivált. A vallás is érdekel kulturális szempontból, a hívőkkel szemben is a maximális elfogadásra szavazok.

De rém hülyén éreztem volna magam egy templomi esküvőn. Nekünk csak polgári volt. Baráti körben is csak annak volt templomi esküvője, aki valóban hívő. Viszont ilyen szempontból számos vallású esküvőn voltam - keresztény, judaista, muszlim.

2012. aug. 30. 14:51
 5/30 anonim ***** válasza:
67%
Az ember rokonsága, felmenői elvárhatják a templomi esküvőt. Ha akarják, hát legyen. Ha ettől boldog a család, legyen boldog. Miért, milyen alapon tart polgári esküvőt az, aki nem hisz az önkormányzatban vagy a polgármesterben vagy az anyakönyvvezetőben?
2012. aug. 30. 14:52
 6/30 anonim ***** válasza:
56%
Én esküdtem már katolikus templomban is, református templomban is. Igaz, ettől nem lettem sem katolikusabb, sem reformátusabb, sem ateistább. Semmi bajom nem volt a templomi esküvővel, a papnak sem velem, meg a templomnak sem velem.
2012. aug. 30. 14:55
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Apám ateista volt anyám pedig vallásos. Anyám nyomására ment bele apám a templomi esküvőbe.

De nálam is volt hasonló. Én is ateista vagyok, viszont anyám és a nagymamám erőltette a bérmálkozást (kb. 2 évig csesztettek vele) így inkább megcsináltam csak hagyjanak már békén. Hogy mi értelme volt így megcsinálni, ne kérdezzétek max anyámat és nagymamámat, mert szerintem nagyon semmi. Esetleg azért mert az összes ismerősüknek akiknek volt gyerekük és hasonló korú volt mint én, mindenki megcsinálta ezt. Persze ugyanolyan "lelkesedéssel" mint én. Pedig utálok "álszenteskedni"

2012. aug. 30. 14:56
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha az illető intelligens ateista, akkor úgy tesz, mint a 4. válaszoló. Én hívő vagyok, de számomra nagyon szimpatikus az ő válasza.

Amúgy szerintem sok ateista nem megy templomba házasodni, a maradék meg csak flancolni megy. Az Egyház nem tagadhatja meg azoktól sem a házasságot, akik láthatóan annyira nem hívők, mivel itt a két fél egymásnak szolgáltatja ki a szentséget, a pap csak mint tanú van jelen. A papok sem egyformák, van aki ettől függetlenül keményen megmondja, hogy ő ehhez nem fog asszisztálni, másik viszont engedékenyebb.

2012. aug. 30. 15:43
 9/30 anonim ***** válasza:
66%

Még az előző vagyok.

5. válaszoló!

Az önkormányzatban és az anyakönyvvezetőben nem hinni kell. A házasságkötés a jelenlegi jogszabályok szerint csak az anyakönyvvezető előtt érvényes. Én konkrétan nem "hiszek" a polgári esküvőben, mert az számomra tényleg csak egy papír, illetve egy jogi lépés, viszont nekem is lesz ilyen, mert az állam szemében az egyházi nem érvényes.

2012. aug. 30. 15:47
 10/30 anonim ***** válasza:
3%
Nahát 9-es, te aztán valóban nagyon intelligens válaszoló vagy! Én vagyok az 5-ös, de hogy te milyen finom érzékelőkkel érzed valóban a lényeget, ez igen! És milyen remek humorérzékről tettél tanúbizonyságot.
2012. aug. 30. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!