Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent a templomi esküvő az ateistáknak (istentagadóknak)?
Miért akar egy istentagadó templomi esküvőt? Egyáltalán egy istentagadó minek megy Isten házába esküdni, ha eddig be se tette a lábát oda, és a házasságkötés után se fogja? Mit jelent egy templomi esküvő annak, aki nem hisz Isten létezésében, így a templomi házasságkötés jelentőségében sem?
Melyik az a pap, aki hajlandó összeadni két istentagadót, és milyen megfontolásból?
Meg vagyok keresztelve,de nem hiszek istenben (milyen hülyeség hogy a kisgyereket meg kell keresztelni,hol a szabad választás?)
Párom se igazán gyakorolja a vallását,én szüleim szintén nem.De párom szülei vallásosak,ha nincs templomi,minimum kitagadnak.
Ezen nem múlt,az a 30ezer plussz fél óra belefért,anyám meg elintézte hogy ne kelljen járni oktatásra.
Hát engem lehet kövezni.
Ateista vagyok. A párom nem az, hisz Istenben, de nem jár templomba vagy ilyesmi.
Ő szeretne templomi esküvőt és nagyon közel járok hozzá, hogy belemenjek. A kedvéért. Mert szeretem.
És a közös gyerekünket is meg akarja majd keresztelni és valószínűleg nagyon sokat ostromolnának érte a rokonok...
14-es, fentebb már írtam, hogy szerintem is ez az egyetlen elfogadható indok, ha egy ateista templomi házasságot köt. Tiszteli és szereti annyira a párját, hogy elfogadja az ő hitét vele együtt, és nem akadályozza meg, hogy a párja hite szerint is házastársak legyenek.
Egyébként a Bibliában is az áll, hogy keresztény és más vallású, vagy hitetlen közti házasság elfogadott, amennyiben a hívő házastársat nem akadályozza hite gyakorlásában a társ.
A pap helyében páros lábbal rúgnám ki a templomból.
Ha létezik ilyen pap - bár kétlem - akkor az csakis a pénz miatt adhatja össze őket.
Én nem vagyok hívő, bár ateistának sem nevezném magam, egyszerűen csak huszonévesen sem tudom, igazából hogyan is állok a kérdéshez (templomba sem járok rendszeresen). Ellenben párom mélyen vallásos.
Nem hiszem, hogy bárkinek is ártanék azzal, ha főleg az ő kedvéért, de tartanánk templomi esküvőt.
Tévedés, hogy ha valaki nem hívő, akkor csak a flancolásról szólhat a dolog...Gyűlölöm a nagyzolást, a felesleges pénzköltést, a lehető legkevesebb pénzt szeretném az esküvőnkre is elkölteni (én akár farmerban is hozzámennék a vőlegényemhez), és csak a legszűkebb család lesz ott (szülők és egy-két legjobb barát). És képeket sem tervezek erről ész nélkül feltöltögetni.
Nem azért, de az mennyire keresztényi hozzáállás, hogy rúgja ki a pap az embert a templomból, ha nem hívő?! Már nem azért, de szerintem egy mélyen vallásos ember (aki nem bigottan, hanem szívből az), sosem írna ilyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!