Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent a templomi esküvő az ateistáknak (istentagadóknak)?
Miért akar egy istentagadó templomi esküvőt? Egyáltalán egy istentagadó minek megy Isten házába esküdni, ha eddig be se tette a lábát oda, és a házasságkötés után se fogja? Mit jelent egy templomi esküvő annak, aki nem hisz Isten létezésében, így a templomi házasságkötés jelentőségében sem?
Melyik az a pap, aki hajlandó összeadni két istentagadót, és milyen megfontolásból?
Köpök az egyházra és ha lesz is templomi esküvőm, csak azért lesz mert a párom így szeretné. A megnevezés is provokatív. Nem isten tagadó vagyok,hanem másban hiszek. A nagy bummban. Te akkor most az ősrobbanást tagadod??
Mellesleg a kedves hívők kinek képzelik magukat,hogy eldöntik,ki esküdhet templomban és ki nem?
"Mellesleg a kedves hívők kinek képzelik magukat,hogy eldöntik,ki esküdhet templomban és ki nem?"
Engem nem érdekel ki hol esküdik de a templomi esküvő egy szentség a keresztény hittben, pont ugyan úgy mint a keresztelő. Azt azért illik figyelembe venni.
Nem az élményt sajnálják a hívő emberek!!!tévedésben vagy!
Én sem vagyok hívő,nem hiszek az egészben,és CSAK az élményért nem esküdnék templomban!Számomra nem jelent semmit,max annyit mint ha akárhol máshol mondanám ki az igent,épp ezért minek legyek képmutató?csak hogy mutogathassam majd a képeket?hogy elmondhassam hogy ilyenem is volt?ezt nem érezném őszintének....
A képeket így is-úgy is mutogatni fogod,függetlenül attól,hogy hol készültek...
A templom számomra csak egy flancos,szép épület- nekem meg tetszenek a freskók,az arany berakások,az arányok és az akusztika. Már önmagában az elgondolás is szánalmas az egyházaktól,hogy csak az esküdhet náluk,aki felveszi a vallásuk, meg hogy "Isten színe előtt meg a házában.." ,nem minden talpalattnyi hely az övé ebben az elgondolásban? Akkor ha meg Isten-haver engedi,hogy ezen a bolygón éljek,miért ne mehetnék templomba esküdni?-elvégre az anyakönyvvezetői hivatal is a Földön van..
Ezaz..pint a hasonlo gondolkodásu emberek miatt van ez...hgy csakazértis...én megértem őket,elfogadom és tiszteletben tartom.ha nem tudok ugy gondolkodni mint ők,minek csináljak ugy mint ha...?
felesleges lenne és sznob lennék.és nem vagyok sznob,és hívő sem,és ezért nem lesz templomi esküvőm.őszintének éreznéd azt az IGENt amit kimondasz?nem hiszem.
Ismerősöm is ugy gondolkodott mint te,és mivel egy gyors polgárija volt mert jött a gyerek,utána a keresztelővel egybn egy évvel késöbb megtartották az egyházi esküvőt mert az KELL alapon (Esztergom,bazilika,mert egy egyszerü templom nem is jó...) hát az a holtomiglan-holtodiglan,jóban rosszban dolog annyira volt őszinte hogy 3 hónap múlva el is váltak....ami ugye egyházilag nem is létezik hogy válás,de hát aki nem hisz benne az ebben se hisz....
Nem tudom,te hogy vagy vele,de nálam az "Igen" mindenhol ugyan olyan őszinte. Rohadt mindegy,hogy a csillagos ég alatt vagy egy templomban mondod ki,ugyan olyan komolyan gondolod..
Továbbra is tartom,hogy magam miatt nem tartanám fontosnak-nekem az lenne az igazi ha az aggteleki cseppkőbarlangban esküdnénk,de az Budapesttől elég messze van. Megelégszem egy építészetileg lenyűgöző,ám számomra semmitmondó templommal is,ha a párom szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!