Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem fura manapság, az ilyen férjezett név?
A vőlegényed felveszi a te teljes neved, hogy kifejezze ragaszkodását?
áá, ne haragudj, nem akarlak megbántani, ha így érzed jónak és szívesen viselnéd, akkor ne ránk hallgass, hanem a szívedre :)
Csak elolvasgattam a kommenteket és mindig meglep, hogy sokan jönnek még mindig a rég múlttal, hogy akkor így volt, akkor úgy volt, és olyankor el szoktam rajta gondolkozni, hogy vajon hallották-e már férfi válaszát arra a kérdésre, hogy felvenné a felesége nevét..?
Nyilván nincs reprezentatív mintám, százalékokat sem tudok mondani, de hallottam már olyat férfitól, hogy na ő aztán nem az asszony tulajdona, dehogy venné fel.. Még kötőjellel sem a saját neve mellé, mit gondolok én, akkor ő hol marad a sztoriban??
Ennek fényében fura nekem, hogy a nőktől mégis olyan természetesen elvárják (tudom, hogy törvényileg nem kötelező, a társadalmi elvárásra gondolok), hogy valamilyen formában, de fejezze ki névfelvétellel is hogy házas.
De kinek hogy tetszik, tényleg nem szurkálódni akartam kedves Kérdező!
Sok boldogságot kívánok a közelgő esküvőtökhöz és még többet az utána következő közös élethez! :)
HA gondolkoztok külföldben akkor ne vedd fel így a nevét. Ezzel nem nagyon tudnának kinn mit kezdeni
Egyébként meg ahogy neked tetszik. Édesanyámat is így hívják "kis lászlóné" de elég ritkán használja, mert valóban zavaró h nem derül ki a keresztneve
Nekem fura, de én az ilyen hozzáállást sem értem. Konkrétan azt, hogy valakinek fontosabb magáról azt közölnie, hogy a férje Kis László, minthogy a saját nevét elárulná. Számomra ez olyan érzés, mintha én nem "valaki" lennék, hanem "valakinek a valakije".
Mintha az lenne a személyimben név helyett, hogy "Horváth Barbara testvére" vagy "Nagy János unokája".
En ugyanilyen okbol kifolyolag szivesen vettem volna fel parom nevet mire o kozolte hogy enelkul is tudja hogy en mennyire ragaszkodom hozza. Meg az anyjat is ugyanugy hivnanak mint engem.
Letettem rola, nem banom, mert elhagytam a csaladnevem az o vezeteknevet veszem fel a keresztnevem megmarad.
Apukamat korrektul megkerdeztem ne
Nekem sem tetszik, ha valaki teljesen felveszi a férje nevét, pl."Kis Lászlóné", valamint nem szimpatikus a Kisné Virág Flóra sem..
Én mindenképpen kötőjelesen fogom felvenni, tehát "Kis-Virág Flóra" -ként, mondjuk nekem nem hangzana ilyen érdekesen a párom vezetéknevével. :)
Így kifejezem azt is, hogy férjnél vagyok, tartozom valakihez, de megmarad a saját nevem is, és szerencsére még jól is fog hangzani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!