Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted elvárás egy mai leendő feleséggel szemben, hogy tudjon főzni? Vagy feleségül vennéd úgy is életed párját, hogy még csak próbálkozik, tanulgat a konyhában?
16OS VAGYOK :) igen, a konyhában tényleg jókat lehet dumálni :) közben még a vacsi is elkészül :) a páromat is tanítgatom, vagyis inkább befogtam kuktának. olyan szépen szeleteli a hagymát, h azért meg én áldom a nevét :) és az sem utolsó, h közben ragad rá valami a koszon kívül :)
amúgy szeretek főzni, nem csak kötelességből vagy az éhenhalástól való félelem miatt csinálom :) olyan jó szagolgatni a kaját miközben készül, imádom az ételek illatát :)
19
A női-férfi szerepek elmosódásáról:
Panellakás, mindkét fél dolgozik sokszor 6ig. Na most a férfi nem tud hova kimenni fát vágni, malterozni stb. Akkor üljön le a fotelbe a tv elé, míg a nő mos-főz-takarít? Vagy segítsen, végezzenek korábban, majd pihenjenek? Ez kérdés?
Mondom ezt férfiként. A másik meg, hogy ha kiég a villanykörte, a feleség hamarabb hazaér, akkor tudja már kicsavarni a régit és be az újat. Vagy ha akar üljön a sötétben :)
Szerintem baj, ha egyáltalán semmit nem tud főzni.
Ha próbálkozik, az már jó. :)
*25
Ha nő vagy, azt üzenem, hogy szerintem nem elvárás, de minden pasi értékeli, ha a hasán keresztül is tudod kényeztetni. :)
Én úgy tapasztaltam, hogy egyáltalán nem elvárás, de a fiúismerőseim nagy része koleszos, ott meg vagy összeütsz magadnak valamit, vagy éhen halsz (minden nap rendelni elég drága mulatság lenne) :)
Nálunk párommal a kezdetektől úgy volt, hogy együtt főztünk, mert valamit én tudtam megcsinálni, valamit ő (az ő tudása sem egyszerű rántottában merül ki, tud sütni és levest főzni is pl.). Már rég együtt élünk, de most is így van, az esetek 90%-ban tuti, hogy együtt vagyunk kint a konyhában, és közösen főzünk, így a legkellemesebb :)
Mellesleg alap szinten főzni nem annyira nagy dolog, manapság ezernyi jó és egyszerű recept van a neten is, hamar bele lehet jönni. Mondjuk nem árt, ha rendelkezésre áll némi tudás nagyiktól/dédiktől, de enélkül is lehet finomakat összehozni.
Miért lenne elvárás?
Szerintem egy szakácskönyvet mindenki ki tud nyitni, aztán majd csak beletanul.
Mondom ezt én 28 éves fejjel, nőként és hozzáteszem nem tudok főzni. De amit szerettem volna, mindent meg tudtam csinálni és egy sárgaborsó főzeléket leszámítva finomak is lettek. Jelenleg fél évi együttélés után még egyikünk sem halt éhen.
És már most van, amit jobban készítek, mint a párom édesanyja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!